Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 141304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
Odp: O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #375 dnia: Kwietnia 13, 2014, 20:06:36 »
Widzę że PC Aviator trochę zwyżkował z cenami - teraz jest 149,95 i 22,60 USD za transport (wariant z Clip PRO). Ale chyba się skuszę - to i tak duuuużo taniej niż u lokalnego dystrybutora.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #376 dnia: Kwietnia 13, 2014, 20:14:53 »
Cena jest ruchoma. Czasami trafiasz na jakąś promocję i stąd bierze się różnica.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #377 dnia: Kwietnia 13, 2014, 22:21:19 »
Oki, zamówione na PC Aviator.
Mam nadzieję, że wrażenia będą nie mniejsze, niż po zakupie pedałów miesiąc temu.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #378 dnia: Kwietnia 14, 2014, 08:53:56 »
Moje zamówienie też poszło :)

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #379 dnia: Kwietnia 14, 2014, 14:46:58 »
A ja mam pytanie trochę z innej beczki.

Mam TrackIR 3Pro + Vector + Clip i zastanawiam się czy nie zmienić go na TrackIR 5...
teraz dolar jest w miarę tani...  8)

Może ktoś z Was zrobił taką zmianę albo miał okazję przetestowania obu modeli? Chętnie poznałbym opinie.

Bo funkcjonalnie TrackIR 5 nic nie wnosi poza większą rozdzielczością, większym próbkowaniem i szerszym polem widzenia. I chciałbym poznać Wasze opinie jak te parametry wpłynęły na Wasze odczucia.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

« Odpowiedź #380 dnia: Kwietnia 14, 2014, 19:12:00 »
A ja mam pytanie trochę z innej beczki.

Mam TrackIR 3Pro + Vector + Clip i zastanawiam się czy nie zmienić go na TrackIR 5...
teraz dolar jest w miarę tani...  8)

Może ktoś z Was zrobił taką zmianę albo miał okazję przetestowania obu modeli?

Nie warto, sam miałem taki zestaw jak twój.Teraz trójkę zastępuje piątka, ale tylko dlatego że TrackIR 3Pro dokonał żywota.

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #381 dnia: Kwietnia 14, 2014, 21:54:20 »
leszek660,

Wielkie dzięki za opinię  :)

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #382 dnia: Kwietnia 15, 2014, 10:46:26 »
Moje zamówienie też poszło :)

Panowie, powiem jedno wszyscy pisali o cenach łącznie ze mną a nikt nie wspomniał o tym, że we wtorki jest - 10% od ceny na cały asortyment w sklepie :( Przed chwilą odczytałem maila z subskrypcji o wtorkowej promocji i dopiero zaskoczyłem...
cyt.: " 10% OFF TUESDAY - SAVE 10% OFF EVERYTHING AT OUR STORE EVERY TUESDAY. Your Discount Is Automatically Applied When You Add To Cart"

Sorry!
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #383 dnia: Kwietnia 15, 2014, 12:11:20 »
   Nie warto, sam miałem taki zestaw jak twój.Teraz trójkę zastępuje piątka, ale tylko dlatego że TrackIR 3Pro dokonał żywota.

Ja myślę że to zależy na czym się lata. Ja najwięcej latam na maszynach DCS. Zamieniłem TrackIr4+Clip na TrackIr5 be Clipa i przyznam że lepiej mi się trafia kursorkiem w przełączniki, kamerka już tak nie lata. Natomiast W ROF czy il2: COD nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.

« Odpowiedź #384 dnia: Kwietnia 15, 2014, 20:45:40 »
Cło (ewentualne) to jeszcze kwota do przegryzienia - równowartość dwóch kebabów XXL po stawkach warszawskich nie jest chyba przeszkodą gdy i tak wydajemy kwoty 3-cyfrowe. Bardziej niepokoi mnie VAT, który liczy się od kwoty razem z przesyłką (to już wychodzi duuuużo kebabów :D). Zależnie od strony, którą wskaże wujek google albo ten VAT jest zawsze naliczany przy zakupach netowych, albo niekoniecznie, o ile niby-wartość zadeklarowana mieści się pod 45 ojro. Ciekaw strasznie jestem jak rozwinie się sytuacja u kolegów powyżej, gdy paczki dojadą nad Wisłę (sam bowiem też powoli zbieram fundusze na taki zakup).

« Odpowiedź #385 dnia: Kwietnia 15, 2014, 22:46:13 »
Jeżeli ktoś z was by chciał i jest w ogóle jakiś w tym sens,  to gdybyście chcieli kupować coś np: na ebayu niemieckim, amazonie itp, to mogę pomóc ponieważ mieszkam w Niemczech i mam bliziutko do Polski. A z tych serwisów często za wysyłkę do niemiec nic się nie płaci, natomiast wysyłka do PL to nieraz spory wydatek. Więc można zamówić na mój adres a ja już z polskiej poczty wyśle komuś dalej i koszt będzie rozsądny.

« Odpowiedź #386 dnia: Maja 01, 2014, 17:48:02 »
Chłopaki jak dotrą do was paczuszki ;), to pochwalcie się ile Was to kosztowało. Czy udało się może bez tego podatku i cła. A tak na marginesie. Czy w trakcie realizacji zakupów, była jakaś możliwość dodatkowej prośby o zaniżenie wartości przesyłki?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #387 dnia: Maja 01, 2014, 18:03:49 »
Możesz poprosić o to w uwagach. Reszta to kwestia szczęścia. U mnie wartości paczki była zaniżona + zamazane ceny + faktura na 0.00$. Niestety przy wysyłce paczki za granicę trzeba podać wartość, a podejrzewam, że w razie zaginięcia nadawca ma zwrot kasy na podstawie tej kwoty. Jak wpisze zero to pewnie tyle dostanie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #388 dnia: Maja 01, 2014, 18:11:13 »
Ja dostałem wczoraj. 213$ (razem z trackclip pro i wysyłką).
Niestety doszło cło 96 pln.
W sumie i tak taniej niż na pilots.pl lub Conrad Electronics.
Póki co w fazie testowania i ustawiania ustrojstwa. Jak dotąd jestem więcej niż zadowolony.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #389 dnia: Maja 01, 2014, 19:15:45 »
Ja na swojego jeszcze czekam  :( Cło płaciłeś przy odbiorze paczki?