Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 140909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #570 dnia: Maja 05, 2024, 22:12:25 »
No właśnie to co opisujesz to objaw typowy dla zakłóceń w polu widzenia kamerki, gdy zamiast wyłączyć śledzenie łapie jakiś inny obiekt.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #571 dnia: Maja 05, 2024, 23:57:29 »
Oddalic kamerke najlepiej, by obejmowala wiekszy zakres. Druga opcja to Clip Pro, ten diodowy, z nim nigdy w sumie nie gubilem obrazu, z metalowa nakladka juz tak, zdazalo mi sie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #572 dnia: Maja 07, 2024, 19:21:02 »
Przestawiłem kamerkę w inne miejsce i jak na razie problemu nie ma.
Pożyjemy, zobaczymy ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #573 dnia: Sierpnia 16, 2024, 19:48:25 »
Czołem.
Pojawiła się nowa wersja softu, więc zainstalowałem, ale okazuje się nie działa mi bezprzewodowa samoróbka track clip (kupiona na forum kiedyś od dobrego człowieka którego już nicka nie pamiętam). Czy miał ktoś problemy jakieś z nowym softem? Dziwna sprawa, bo tu nie ma się co zepsuć właściwie. Problem żaden dla mnie, bo wróciłem do poprzedniego softu, który działa bardzo dobrze, tylko ciekawość mnie zżera ;-)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #574 dnia: Sierpnia 16, 2024, 22:17:03 »
Dzięki za ostrzeżenie. Też mam tę samoróbkę z tutejszego forum. Jakoś przegapiłem nową wersję softu, ale ponieważ stara działa dobrze, to podaruję sobie upgrejd :) 

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #575 dnia: Sierpnia 17, 2024, 15:30:23 »
U mnie w ogóle TrackIr 3 pro nie odpala się na tym nowym sofcie. Straszne badziewie wypuścili. Wracam do poprzedniego i nagle znów wszystko działa.

« Odpowiedź #576 dnia: Sierpnia 17, 2024, 17:44:48 »
Tak z ciekawości, jakiej wersji softu Panowie używacie?
Ja mam 5.4 i widzę że przeoczyłem 5.41; 5.42 i 5.5

« Odpowiedź #577 dnia: Sierpnia 17, 2024, 22:06:12 »
5.4.2. Jak mawiają bracia Anglosasi, "If it ain't broke, don't fix it" ;)

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #578 dnia: Sierpnia 18, 2024, 00:16:54 »
...Pojawiła się nowa wersja softu, więc zainstalowałem, ale okazuje się nie działa mi bezprzewodowa samoróbka track clip (kupiona na forum kiedyś od dobrego człowieka którego już nicka nie pamiętam)...
Tam się nie ma co popsuć rutkow ;) Zwłaszcza, że na poprzednim sofcie działa. Pytanie, czy oryginalnego tracka widzi? Może kwestia ustawienia treshold...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #579 dnia: Sierpnia 18, 2024, 08:30:35 »
No przecież napisałem, że tam nie ma się co popsuć, tym bardziej, że na starym sofcie wszystko chodzi super . Niestety nie mam oryginalnego clipa by sprawdzić, gdyż kiedyś przytrafiło mu się przykre zdarzenie i wyzionął ducha elektronicznego.

Wysłane z mojego SM-T865 przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #580 dnia: Sierpnia 18, 2024, 15:10:09 »
Sprawdziłem tę nową wersję u siebie, i niby niemarkowego clipa wykrywa, ale coś śledzenie szwankuje i nie działa płynnie. Już nie chciało mi się szukać oryginalnego clipa po szufladach, więc nie wiem czy to jego wina czy jeszcze jakiś inny problem. Zainstalowałem z powrotem 5.4.2 i działa.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2024, 15:31:46 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #581 dnia: Sierpnia 20, 2024, 14:09:20 »
Wypuścili 5.5.1, podają, ze naprawili błędy. Na razie nie chce mi się testować.