Autor Wątek: Najszybszy samolot pasażerski MFS  (Przeczytany 1772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Najszybszy samolot pasażerski MFS
« dnia: Sierpnia 17, 2022, 15:18:39 »
Witam ponownie !

Czy dobrze zobaczyłem, że najszybszym samolotem w grze jest obecnie Concorde? Ten płatny?

Gra jest naprawdę super. Gram obecnie na średnim poziomie trudności i nie wiem jak jest na wyższych, ale trochę nudne jest takie lecenie w chmurach przez kilka godzin :). W zasadzie można włączyć autopilota i wszystko sam robi. Mam na myśli Airbusa. Ja sobie wczoraj leciałem z Okęcia do Tegal to celowo robiłem jakieś manewry typu zniżenie się na 2000 stóp żeby przelecieć nad drogą, a potem do 29000 stóp... :) Ale chciałem sobie np. polecieć z Warszawy do Bombaju to tym Airbusem to po ponad godzinie lotu miałem zaledwie 500_km, a 7000 wciąż do zrobienia, więc trochę długo. Boeingi, które są już w grze nie mają znacząco większej szybkości. Oczywiście wiem, że gra odwzorowuje realne życie i wszystko jest oddane 1:1 i to fajne, ale na długie loty przydałoby się coś szybszego. Czy są jakieś samoloty mniejsze, pasażerskie, które by się nadawały do takich odległości? Czy ewentualnie tylko ten Concorde?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2022, 18:34:56 wysłana przez KosiMazaki »

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Najszybszy samolot pasażerski MFS
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 17, 2022, 15:48:00 »
Concorde nie będzie miał wystarczającego zasięgu.

W MSFS możesz przyspieszyć upływ czasu (choć powyżej 8x przeważnie autopilot głupieje), ewentualnie użyć funkcji "Travel to", żeby przenieść się do punktu, w którym rozpoczynasz zniżanie.
https://www.eurogamer.net/flight-simulator-speed-up-time-sim-rate-fast-travel-7043#:~:text=To%20speed%20up%20the%20time,and%20-%20key%20on%20the%20numpad.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2022, 15:52:52 »
Concorde nie będzie miał wystarczającego zasięgu.

W MSFS możesz przyspieszyć upływ czasu (choć powyżej 8x przeważnie autopilot głupieje), ewentualnie użyć funkcji "Travel to", żeby przenieść się do punktu, w którym rozpoczynasz zniżanie.
https://www.eurogamer.net/flight-simulator-speed-up-time-sim-rate-fast-travel-7043#:~:text=To%20speed%20up%20the%20time,and%20-%20key%20on%20the%20numpad.

Dzięki! To już coś! A jaki samolot byś polecił do podróży między kontynentalnych jeśli nie Concorde ?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2022, 18:35:13 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 17, 2022, 16:20:47 »
Ps. Najszybszym samolotem w MSFS jest Dark Star. Za darmoszkę w pakiecie DLC Maverick. Załoga: 1.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 17, 2022, 16:45:13 »
Dzięki ! To już coś ! A jaki samolot byś polecił do podróży między kontynentalnych jeśli nie Concorde ?

Coś co ma wystarczający zasięg :) Z samolotów w MSFS standard to chyba tylko 747 i A320 na trochę krótsze trasy, w edycji premium jest też 787 albo Cessna Longitude.

Ale ja rzadko latam takie długie trasy. Lepiej poszukać lotnisk po drodze i podzielić wycieczkę na krótsze odcinki.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 17, 2022, 17:10:18 »
Coś co ma wystarczający zasięg :) Z samolotów w MSFS standard to chyba tylko 747 i A320 na trochę krótsze trasy, w edycji premium jest też 787 albo Cessna Longitude.

Ale ja rzadko latam takie długie trasy. Lepiej poszukać lotnisk po drodze i podzielić wycieczkę na krótsze odcinki.

Ok dzięki. Mam tą wersję najlepszą deluxe premium więc sprawdzę te co piszesz. A ten Concorde jest wolniejszy od tych: 787 i Cesny Longitude?

Generalnie też wolę latać nisko i na krótsze dystanse żeby zwiedzić kawałek świata :) Jak się leci tak wysoko to straszna nuda. Nawet nie czuć żadnego zwiedzania. To dobra opcja dla fanów samolotów i bardziej pilotażu niż zwiedzania. Ale mnie strasznie naszło przelecieć się na drugi kontynent :).
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2022, 18:35:42 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 17, 2022, 17:11:41 »
Ps. Najszybszym samolotem w MSFS jest Dark Star. Za darmoszkę w pakiecie DLC Maverick. Załoga: 1.

Tak wczoraj go pobrałem. Wiem. Ale jakoś mało widać z przedniej szyby. No i to jest odrzutowiec na krótkie dystanse. Zero realizmu żeby polecieć z nim z Warszawy do Bombaju bez zatrzymywania się na tankowanie.