Autor Wątek: The Last of Us (serial)  (Przeczytany 1721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
The Last of Us (serial)
« dnia: Stycznia 11, 2023, 09:38:20 »
Strasznie reklamują, widzę go wszędzie ;). Ale chyba nie ma sensu tego oglądać, jak się nie grało w grę? Czekam w sumie na wersję PC, ma być z tego co pamiętam w marcu'23, a podejrzewam, że w filmie będzie masę spojlerów, więc chyba bez sensu go oglądać? W sumie obie premiery powinni zgrać w czasie, albo nawet gra powinna być wcześniej, tymczasem wyszło, że szybciej ukończono film niż Remake ;D.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: The Last of Us (serial)
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 11, 2023, 18:06:27 »
To tak trochę jak z oglądaniem ekranizacji przed przeczytaniem książki. Ja zdecydowanie polecam ukończenie gry przed poznaniem fabuły z serialu. Fajnie, że trafi w końcu na PC. Mam nadzieję, że II część również (wbiła mnie totalnie w fotel).

Do serialu podchodzę z pewną rezerwą. Z jednej strony podoba mi się obsada głównych ról. Z drugiej - w trailerze CGI momentami wygląda tragicznie (ta scena z kładką na dachach wygląda jak jakiś amatorski film z green screenem). Zobaczymy...

W sumie obie premiery powinni zgrać w czasie, albo nawet gra powinna być wcześniej

Gra wyszła w 2013 roku więc z serialem czekali raczej wystarczająco długo. ;) Remake miał premierę we wrześniu 2022 na PS5. Naprawdę uważasz, że powinni poczekać jeszcze na premierę PC? :icon_lol:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 11, 2023, 18:46:39 »
A ty sadzisz ze wiecej bedzie nowych osob, ktore siegna po ten tytul na PS5 czy na PC jednak? :icon_lol:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 11, 2023, 19:53:18 »
To jest bez znaczenia, bo większość widzów serialu już w tą grę grała (i to dawno). Całościowo gracze PC będą stanowić niewielki ułamek (założę się zresztą, że większość z tych co kupi remake na PC i tak już w nią grała na konsoli).

Oczekiwanie, że premiera serialu będącego ekranizacją gry nierozerwalnie związanej z SONY i PlayStation będzie warunkowana premierą remake'u na PC jest dość dziwne.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 12, 2023, 11:09:05 »
Sądząc po dziwnie wysokich ocenach, to większość recenzentów grała w grę i jest jej fanami. Nie za bardzo dowierzam tak wysokim ocenom...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 12, 2023, 11:19:57 »
Ale kto zleca remake i kto jest właścicielem? Przecież Sony/PS. W tym kontekście na pewno film obejrzy spora większość tych osób, które już w to grały, czyli ci wszyscy od 2013 roku. Na tym jednak nic nie zyskają jako firma, ew. część osób, które grały dawno na starych konsolach wróci do wersji z września'22 pod warunkiem, że ma PS5. Natomiast jeśli chodzi o nowych klientów, to tu duży potencjał jest tylko w wersji na PC. W kontekście konsol, to wiele im się nie zmieni, tyle kopii co sprzedali to tyle będą mieli, może mała ilość dojdzie wersji remake na konsole w związku z premierą serialu. Natomiast potencjał drzemie w PC. To chyba tak jak było z RDR2, czy podobnymi portami z topowej półki konsolowej (Uncharted 4 na PC też sprzedaje się świetnie przecież). Idąc tym torem, ktoś kto obejrzy dziś serial, a nie grał wcześniej, może być średnio zainteresowany ponowną przygodą w takim samym schemacie, bo z tego co słyszałem, spojlerów w serialu jest cała masa i są te same wybory. Nie jest to więc luźna historia jak ten nowy Wiedźmin Netflixa. Killują tym samym na dzień dobry część potencjału. Nie wiem jednak, czy nie było tak, że wersja na PC miała być wcześniej i coś tam mają jakąś obsuwę. Natomiast tak, uważam, że patrząc na zyski, powinni wpierw wydać wersję na PC i dopiero potem serial, albo w tym samym czasie. Konoslowcy i tak obejrzą i tak, czy to teraz, czy za 2 miesiące, bo oni już w większości w grę grali. PC'towcy albo będą czekać, albo obejrzą serial i potem gry już nie kupią skoro to kopia.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 12, 2023, 15:30:34 »
Ja tam obejrzę, niech stracę. ;)    A wersję PC się kiedyś ogra, bez pośpiechu. Serial mi nie zaszkodzi, bo mam pamięć jętki.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 12, 2023, 21:28:27 »
Sądząc po dziwnie wysokich ocenach, to większość recenzentów grała w grę i jest jej fanami. Nie za bardzo dowierzam tak wysokim ocenom...

Tak, recenzje ma bardzo dobre, przeważnie w okolicach 9/10 lub 10/10. Wszyscy kupieni czy jak? :053:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 19, 2023, 18:47:10 »
A tak przy okazji, nie było co się napalać. Okazało się, że ten serial też jest publikowany w częściach, czyli 1 na tydzień. Cwaniaki z HBO :D. Więc i tak ostatnia część będzie pewnie w marcu, jak wyjdzie wersja na pieca ;>.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 20, 2023, 09:09:25 »
Mam zasady i nigdy przenigdy nie oglądam serialu ciurkającego po 1 czy 2 na tydzień. Wolę poczekać.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 31, 2023, 19:26:55 »
Też się jeszcze za to nie zabrałem, mimo że dla mnie nie jest problemem oglądać serial "w stylu klasycznym", a nie binge.

Widzę, że serial początkowo miał dobre oceny, ale coś chyba poszło nie tak z trzecim odcinkiem, bo zrobiło się jakieś zamieszanie i oceny za ten odcinek wyraźnie spadły (np. na Filmweb, ale na imdb też coś jest mocno nie tak, jak się sprawdzi przegląd ocen).

W sumie było do przewidzenia, że coś spierd....ą. Takie czasy.

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 31, 2023, 19:39:24 »
Spadły bo oburzyła się część oglądających na jeden wątek.  :roll:

Spoiler (zaznacz tekst i wklej do notatnika):

Dwóch facetów to para i się całują.

Koniec spoilera.

AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 31, 2023, 22:10:27 »
No trochę pieprznęli woke pałką, niczym gumową rurą od nagrzewnicy z Poldasa, po głowie. Przewijałem migdalenie, bo jednak hetero fizjologia zaczęła się wić z cringu. Ale ogólnie było to dobrze dość napisane i zrealizowane, dobrze się oglądało, a wątek prepperski zrobił robotę. Taka niespodziewajka.
Dawniej Qbeesh.