Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
»
Zaplecze
»
Software & Hardware
»
Wątek:
Nie otwierają mi się linki z adresu t.co.
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Nie otwierają mi się linki z adresu t.co. (Przeczytany 724 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
rutkov
KG200
Versuchskommando
«
dnia:
Marca 19, 2023, 20:34:31 »
Nie wiem co jest, żadna przeglądarka nie otwiera linków ze skrótem t.co. Są to linki z Twittera, jest obojętne czy z aplikacji czy z przeglądarkowej wersji TT. Nie mam żadnego pomysłu, w sieci jakiś mętlik i ciężko mi zadać precyzyjne wyszukanie. Macie jakiś pomysł co może być?
miłośnik 110-tki • I/KG200_Doktor ♥1972-†2006 • Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą. • Han Pasado! • GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM
KosiMazaki
Administrator
Odp: Nie otwierają mi się linki z adresu t.co.
«
Odpowiedź #1 dnia:
Marca 19, 2023, 21:00:07 »
Trochę mało szczegółów podałeś. Jaka sieć (lan, wifi, 5G), jaki adres, jaki soft antywirusowy, jaka przeglądarka, jak jest na innych kompach? Może zblokowałeś sobie adres gdzieś na routerze? Czy ping przechodzi na ten adres?
I/KG200_Doktor 1972-†2006
"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"
rutkov
KG200
Versuchskommando
«
Odpowiedź #2 dnia:
Marca 19, 2023, 21:21:28 »
Sieć po kablu, Iobit Malware Fighter + windowsowy antywir. Przeglądarka każda, Chrome, Edge, Firefox, Opera. Na telefonie po WiFi wszystko działa, na laptopie też. Nie wiem jak pingnąć adres. Są to adresy podane jako t.co, ale są to zakodowane w tym skróty adresów witryn internetowych. Skopiowanie tego adresu (wtedy wyświetla się cały) i wklejenie do przeglądarki nic nie daje.
Np. taki adres
https://t.co/omFKZFNKBT?twclid=2-532t66v6v160m7o4baxlg9dl9
i info, że niestety nie można przejść do tej strony.
miłośnik 110-tki • I/KG200_Doktor ♥1972-†2006 • Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą. • Han Pasado! • GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM
KosiMazaki
Administrator
«
Odpowiedź #3 dnia:
Marca 19, 2023, 22:02:24 »
Wywalić Iobit, zrobić flushdns oraz przy okazji ping. Można jeszcze poszukać czy nie zblokowałeś sobie wspomnianego adresu gdzieś w firewallu windowsa.
https://powerdmarc.com/pl/how-to-flush-dns/
https://dhosting.pl/pomoc/baza-wiedzy/jak-wykonac-polecenie-ping-w-systemie-windows/
U mnie twój link działa dobrze, a używam bitdefendera wraz adguarda.
"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"
rutkov
KG200
Versuchskommando
«
Odpowiedź #4 dnia:
Marca 20, 2023, 05:43:55 »
Ok. Dzięki, powalczę.
Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka
rutkov
KG200
Versuchskommando
«
Odpowiedź #5 dnia:
Marca 21, 2023, 20:32:16 »
Dzięki Kosi za zwrócenie na pewne rzeczy uwagi, człowiek ciągle zapomina od czego powinien zacząć. Gówno w postaci zainstalowanego programu Safer Web skądś mi się na dysku wzięło. Po usunięciu, wszystko bangla.
KosiMazaki
Administrator
«
Odpowiedź #6 dnia:
Marca 21, 2023, 21:55:17 »
Spoko, pewnie się zainstalowało samo z innym softem. Tam często takie kwiatki się pojawiają. Niemniej nadal podtrzymuję, że iorbita i tak możesz też wywalić
. Wcale się nie zdziwię jak z wersją darmową tego softu wlazło Ci to co wywaliłeś.
rutkov
KG200
Versuchskommando
«
Odpowiedź #7 dnia:
Marca 22, 2023, 13:01:01 »
Wielce prawdopodobne, że tak, też go podejrzewam. Ale coś za niego, Adguarda?
Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka
KosiMazaki
Administrator
«
Odpowiedź #8 dnia:
Marca 22, 2023, 14:06:58 »
Adguard, uOrigin, AdNauseam, NoScript, a z innych ciekawych to Pi-hole lub NextDNS. Kiedyś był też Admuncher, Ghostery. Porzuciłem, bo pierwszy przestał być rozwijany, a drugi działał wybiórczo blokować. Zresztą Adblock też zaczął podobnie wybiórczo blokować reklamy i było o tym dość głośno.
Osobiście używam Adguarda zarówno w wersji pełnej płatnej, przeglądarkowej i na telefon. Opera ma w sobie wbudowany blocker, więc też można rozważyć. Można też potestować AdNauseam (
https://adnauseam.io/
), znam sporo ludzi co go używa i sam też testowałem. Jest darmowy, a to może być kluczowe.
«
Ostatnia zmiana: Marca 22, 2023, 14:32:45 wysłana przez KosiMazaki
»
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
Forum Miłośników Symulatorów Lotniczych
»
Zaplecze
»
Software & Hardware
»
Wątek: