Autor Wątek: F-15E Early Access  (Przeczytany 6819 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: F-15E Early Access
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 29, 2023, 23:02:24 »
Jakby co, szum w kabinie w można zredukować ustawiając AIR FLOW SELECTOR SWITCH na MIN i AIR SOURCE KNOB - na L ENG lub R ENG. Jest wtedy ciszej. Docelowo, jak ECS będzie w pełni symulowane, będzie to mogło mieć negatywny wpływ na pracę niektórych podsystemów (przegrzewanie), ale na razie tak nie jest (jeśli dobrze rozumiem).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 30, 2023, 09:11:46 »
Jakby co, szum w kabinie w można zredukować ustawiając AIR FLOW SELECTOR SWITCH na MIN i AIR SOURCE KNOB - na L ENG lub R ENG. Jest wtedy ciszej. Docelowo, jak ECS będzie w pełni symulowane, będzie to mogło mieć negatywny wpływ na pracę niektórych podsystemów (przegrzewanie), ale na razie tak nie jest (jeśli dobrze rozumiem).

Ale zdaje się, wtedy na Caution Panel będziesz miał ten LOLOL, bardzo fajny napis btw ;). Mi akurat ten szum nie przeszkadza. Fakt, wyje bardziej niż silnik, ale w F-15E jest jakiś taki dźwięk przy C&D start, zapętlone dudnienie od silnika, słychać go dalej w tle i jest denerwujący, jakby coś się w kotle silnika przewracało. Nie wiem, może jakiś skunks wlazł ;) i ten dźwięk od klimy doskonale go zagłusza. Ps. jak dla kogoś jest głośno przypomnę, że jest też opcja sound = "like in helmet", wtedy wszystko w kabinie jest wyciszone.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 30, 2023, 13:05:42 »
Nie zwróciłem na to uwagi, a może nie zdążyło się to TROLOLOLO zapalić, bo tylko chwilę testowałem. Ale na razie i tak to chyba nie ma wpływu na funkcjonowanie podzespołów.

Dla mnie ten dźwięk jest strasznie irytujący. Rozumiem, że jest realistyczny, ale jego głośność jest chyba przesadzona. W każdym razie wątpię aby IRL ktoś był w stanie odbyć 15-godzinną misję z suszarką do włosów przy głowie.

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 30, 2023, 14:43:14 »
Nie znam tego modułu, ale pamiętam pokaz F-15 w Radomiu, jeszcze przed tymi wypadkami, gdy latali i niżej i ostrzej niż później. Widziałem i słyszałem pewnie sporo nowoczesnych wojskowych maszyn w powietrzu, ale takiego ryku jak F-15 to nie pamiętam by inne wydawały, nie dość że wył jak potępiony, to jeszcze ziemia się trzęsła :) 

Offline Versor

• 13 WELT
  • *
  • 6 WELT
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 01, 2023, 13:34:01 »
Nie zwróciłem na to uwagi, a może nie zdążyło się to TROLOLOLO zapalić, bo tylko chwilę testowałem. Ale na razie i tak to chyba nie ma wpływu na funkcjonowanie podzespołów.

Dla mnie ten dźwięk jest strasznie irytujący. Rozumiem, że jest realistyczny, ale jego głośność jest chyba przesadzona. W każdym razie wątpię aby IRL ktoś był w stanie odbyć 15-godzinną misję z suszarką do włosów przy głowie.

To dudnienie to dźwięk pracy radaru.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 02, 2023, 09:36:49 »
Szczerze mówiąc, im dalej w lesie okazuje się, ile rzeczy nie zostało tu zaimplementowanych (czytam instrukcję i w zasadzie nie ma strony, na której nie było by napisane, że czegoś brakuje w obecnym EA). Nie wiem, czy model powinien wyjść w obecnym zakresie, wydaje mi się, że F-16 lub F-18 były na lepszym poziomie, kiedy wychodziły. FLIR na HUD i wszystko z operacjami nocnymi powinno być zrobione w całości na obecnym poziomie, to podstawa dla F-15E, okazuje się, że nie można przypisać kontrolerów do przełączników, regulacja intensywności obrazu w NVG nie działa, NAV FLIR na HUD rozjeżdża się całkowicie, a opcja kalibracji Boresight nie działa.

Moduł fajny ale to będą lata zanim będzie to wszystko zrobione.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 02, 2023, 09:57:00 »
wydaje mi się, że F-16 lub F-18 były na lepszym poziomie, kiedy wychodziły. FLIR na HUD i wszystko z operacjami nocnymi powinno być zrobione w całości na obecnym poziomie

Ojj nie, Hornet jak wyszedł to nie miał nawet targeting poda ani amraamów. F-16 to był kompletny żart, brak DM, trybów do walki na krótki dystans, oświetlenia, nawet odrzucić zbiorników paliwa się nie dało.

Jak na tak skomplikowany samolot to jest całkiem znośnie (jak na DCS), a patrząc na stan wcześniejszych premier od Razbam, to nawet mogę powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczony.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 02, 2023, 10:48:54 »
No, ale na pewno Apache był w lepszym stanie, a tam tez jest dużo elektroniki, F-16/F-18 dość mało latalem. No nic, trzeba przywyknąć.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 02, 2023, 13:11:04 »
Również wydaje mi się, że sporo rzeczy jest jak na pierwszy rzut i na pewno jest lepiej niż przy niejednym module EA od ED. Na razie najbardziej doskwiera mi brak JDAM i AGM-65.

Natomiast trochę mnie martwi, że podobno wcale nie jest pewne czy dostaniemy kiedykolwiek AI do WSO.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 02, 2023, 19:45:46 »
Ciekawy "bug" podczas zgrywania pozycji: https://forum.dcs.world/uploads/monthly_2023_07/f15Ecrimerianpenoncacuasus.png.e04ab1255b225e675dc9c1c4b0c1f1c0.png ;). Nie mam nic przeciwko jakby mapę Kakazu poszerzono i o to.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 03, 2023, 21:33:52 »
Hmm, nie kumam podejścia ILS. W ogólnie nie pojawiają mi się te proste dot. schodzenia, np. jak na tym starszym video: https://youtu.be/2s2o3qNyKiM?t=1257. Wydaje mi się, że wszystko mam poustawiane ok. Na tym lotnisku akurat (Nevada), Tacan 18X, ILSN 109.3.

Edit: zdaje się jest jakiś bug. Sprawdzę to jeszcze. Tak, jest bug, przy C&D ILS nie działa prawidłowo. Jak ktoś chce obejrzeć tracka, to wrzuciłem tu: https://forum.dcs.world/topic/329052-ils-do-not-work-on-cold-start/#comment-5253203.
« Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2023, 20:52:52 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 10, 2023, 09:19:11 »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 18, 2023, 14:02:41 »
Jedyne co mnie może nie wnerwia, ale jest nieco irytujące, to fakt, że nie ma tu żadnego wskaźnika otwarcia air brake'a. ;D Wiem, słychać, ja do tego sobie odliczam, do pełnego otwarcia odlicz do 3-4, do pełnego zamknięcia do 6-7, ale jakakolwiek kontrolka by się jednak przydała. Moduł poza tym jest fajny, jest co robić, chociaż na doga tu nie licz. Podstawowa zasada, nie dopuszczaj do siebie i tyle. Patcha raczej w tym tyg. nie będzie :(.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 18, 2023, 22:46:14 »
Przecież "deskę" widać jak się spojrzysz do tyłu. ;) A do zamknięcia i tak używam przełącznika, który pozostaje wciśnięty - więc zawsze zamyka do końca. Nic nie odliczam.

Ogólnie bardzo fajny samolot i jestem zadowolony z zakupu. Na razie latam tylko zapoznawczo i uczę się obsługi systemów nawigacyjnych. Za uzbrojenie się jeszcze nie wziąłem. Czuć jednak, że jest to maszyna nieco starszej generacji (brak FBW, brak JHMCS).

Dobrze, że poprawili czytelność UFC, bo na tych filmach, które wychodziły przed wydaniem, te te wyświetlacze były po prostu tragiczne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 20, 2023, 11:25:17 »
Przecież "deskę" widać jak się spojrzysz do tyłu. ;) A do zamknięcia i tak używam przełącznika, który pozostaje wciśnięty - więc zawsze zamyka do końca. Nic nie odliczam.

Ogólnie bardzo fajny samolot i jestem zadowolony z zakupu. Na razie latam tylko zapoznawczo i uczę się obsługi systemów nawigacyjnych. Za uzbrojenie się jeszcze nie wziąłem. Czuć jednak, że jest to maszyna nieco starszej generacji (brak FBW, brak JHMCS).

Dobrze, że poprawili czytelność UFC, bo na tych filmach, które wychodziły przed wydaniem, te te wyświetlacze były po prostu tragiczne.

Tak, ale wciśnięty non stop przycisk może interferować i z innymi (przynajmniej tak jest u mnie), więc po zamknięciu hamulca aero on musi wrócić na swoje poprzednie miejsce (co trwa właśnie 6-7 sec).

JHMCS niby ma być ale to odległy temat. Nie jest to jakieś kluczowe, bo to w sumie narzędzie mające największe walory w walce A2A np. w połączeniu z AIM-9X, chociaż nie mówię, w nawigowaniu może się przydać. Zresztą nawet na współczesnych F-15E jest to rzadkość. Trochę filmów już obejrzałem (i w miarę świeżych -2021-23) i rzadko tego używają. Z WSO nawet się nie spotkałem, jak coś to tylko pilot.

www.yoyosims.pl