Autor Wątek: Combat Pilot  (Przeczytany 12025 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Combat Pilot
« Odpowiedź #60 dnia: Lutego 24, 2026, 08:25:14 »
Wygląda jakby mieli 20% gry, woda i śmigło w kocie do wymiany. Sama siatka kokpitu kota fajna ale kolorki pastelowo obrzydliwe, Misiek ok. Model lotu obiecujący ale brak FF odbiera masę frajdy. Kokpit na chwile obecną prawie nie klikalny. Biorąc pod uwagę że pracują nad tym 3 lata to jeszcze do zakończenia zejdzie trzy następne. Moje obawy że nie dowiozą zwiększyły się drastycznie, chyba skończą jak Luter czy jak mu tam było.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #61 dnia: Lutego 24, 2026, 08:56:14 »
20%? Obstawiałbym 10% i to maksymalnie. A sam tytuł raczej skończą, tak źle nie będzie bo poszło tu kupę kasy, ale wydanie tego gdzieś w wakacje to może okazać się zbyt ambitnym celem patrząc na obecny stan tytułu, zwłaszcza w VR. Sam obraz jest też jakiś taki za ciemny, muszę sprawdzić, może jest jakiś suwak od globalnego oświetlenia, ale czuję się tu jakbym był w okularach przeciwsłonecznych.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #62 dnia: Lutego 24, 2026, 09:45:16 »
Trzeba wejść w Controls, pilot i na początku, to znaczy na górze jest resetowanie/centrowanie widoku VR, można przypisać dowolny klawisz. U mnie resetuje idealnie.

Dzięki.:)

« Odpowiedź #63 dnia: Lutego 24, 2026, 10:16:42 »
Sam obraz jest też jakiś taki za ciemny, muszę sprawdzić, może jest jakiś suwak od globalnego oświetlenia, ale czuję się tu jakbym był w okularach przeciwsłonecznych.
Problem za ciemnych kokpitów jak w DCS, problem bardzo złożony i trudny do neutralnego rozwiązania bo bardzo zależy od oświetlenia globalnego i trudno zbalansować jasność w kokpicie z tym co na zewnątrz. Uważam że najlepiej jakby dodać dodatkowe oświetlenie o neutralnym kolorze do kokpitu które od środka delikatnie będzie rozjaśniało cały kokpit a przynajmniej taki suwak w opcjach oddzielny od oświetlenia kokpitu w które jest wyposażony samolot i jest żółte lub czerwone i działa kierunkowo.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 24, 2026, 12:37:25 »
Ale tu bardziej chodzi o całe środowisko. Jest strasznie ciemno. Ustawiam południe a wygląda jak by był wieczór.
I wszystko co pokazują jest w takich okolicznościach. Słabo to wygląda.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #65 dnia: Marca 08, 2026, 23:55:07 »
Ten Fest się zakończył, ale tak przy okazji, działa Wam jeszcze to demko? W sumie mam, nic się nie usunęło.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #66 dnia: Marca 09, 2026, 09:12:44 »
A możesz uruchomić?

« Odpowiedź #67 dnia: Marca 09, 2026, 16:29:04 »
Demko już nie działa.

« Odpowiedź #68 dnia: Marca 09, 2026, 16:32:42 »
Na Steamie się  nie uruchamia, ale przed chwilą odpaliłem z pliku exe. I działa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 09, 2026, 20:25:09 »
Na Steamie się  nie uruchamia, ale przed chwilą odpaliłem z pliku exe. I działa.

Ooo ciekawe znalezisko. Właśnie coś pamiętam, że kiedyś też miałem jakieś demko z okazji jakiegoś tam festiwalu, kij wie jakiego i był ograniczony zakres w datach, ale jak się nie odinstalowało to potem i tak mi działało, chociaż na Steam dema do pobrania już nie było, a sam festiwal się zakończył.

Za wiele czasu na zabawę w CP nie było, więc jak działa to sobie kiedyś zapełnię nim wieczór z czystej ciekawości, bo pierwsze zetknięcie nie było dla mnie przyjemne, ale też dałem mu mało szansy i czasu.
« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2026, 18:35:20 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #70 dnia: Marca 10, 2026, 18:12:42 »
Ja nie miałem jeszcze kiedy tego przetestować. Sprawdziłem i faktycznie exe odpala. Warto skopiować sobie ten folder instalacji na wypadek aktualizacji plików przez Steam, która wyłączy taką możliwość.

« Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 03, 2026, 10:05:08 »
Na stronce Combat Pilot pojawiła się informacja że Jason Williams opuścił ten projekt, podobno nie zagraża to przyszłości i rozwojowi Combat Pilot ale czy na pewno? ???

« Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 03, 2026, 16:59:10 »
Na stronce Combat Pilot pojawiła się informacja że Jason Williams opuścił ten projekt, podobno nie zagraża to przyszłości i rozwojowi Combat Pilot ale czy na pewno? ???
https://combatpilot.com/thank-you-jason/
Ciekawe gdzie poszedł? Może dostał gdzieś lepszą ofertę, chętnie bym go widział w DCS. Mógłby wiele wnieść do DCS, mam nadzieję że finansowanie Combat Pilot się nie rwie, zawsze obawiałem się czy dowiozą.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 03, 2026, 17:07:54 »
Hmmm, no ciekawie teraz w jaką stronę to pójdzie. Jason przynajmniej miał doświadczenie w temacie, a teraz to kij wie co z tego może wyjść. Zobaczymy.

www.yoyosims.pl