Autor Wątek: Podrecznik do Flankera 2.x po polsku  (Przeczytany 4938 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

raven

• Gość
Podrecznik do Flankera 2.x po polsku
« dnia: Stycznia 25, 2004, 12:05:07 »
Ponawiam swoja prosbe na czesci forum dotyczacym lock-on. Moze tutaj spotka sie z wiekszym odzewem. Poszukuje swojego czasu szeroko dyskutowanego na tym forum podrecznika po polsku do flankera 2.0. Jestem w trakcie pisania strony internetowej, bedacej w moim zamysle magazynem plikow do lock-ona i il-2, wiec poza oczywista potrzeba wyjasnienia paru niejasnosci w kokpicie zuravlika, chcialbym dostac plik w celu ostatecznego rozwiazania problemu jego dostepnosci. Ponadto jesli ktos z was szuka miejsca na udostepnienie swoich materialow, sluze przestrzenia dyskowa. Co prawda serwer moze byc on-line tylko w godz 8:00 do 24:00 ale chyba mimo wszystko lepsze to niz wielodniowe ssanie z zagranicznych zrodel. O mojej stronie wiecej wkrotce. Pozdrawiam.

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 25, 2004, 14:41:42 »
Podręcznik do polskiego wydania Flankera jest tak badziewny, jak badziewny jest nasz rynek. Jako posiadacz oryginalnego polskiego Flankera zapewniam Cię że zakupiłem ten program (oczywiście mając już wcześniej pirata) tylko po to by uszanować jego twórców skoro była taka możliwość, bo dla książeczki dołączonej do polskiego wydania to bym nawet nie schylił się by popatrzeć. Dno i trzy metry mułu, nic poza oczywistą dla zainteresowanych tematem wiedzą potoczną w niej nie znajdziesz; sam tłumacz chyba nie bardzo wiedział co tłumaczy i robił to w autobusie w drodze do pracy. Jeśli jest coś w kokpicie czego nie wiesz albo nie znasz funkcji jakiegoś systemu to po prostu pytaj tu na forum (po to ono jest), pamiętając jednak że większość systemów wykorzystywanych we Flankerze jest bardzo popularna i powszechna w lotnictwie, co skutkuje wieloma tematycznymi stronami WWW na których znajdziesz samodzielnie większość potrzebnych Ci informacji.

Jeśli ostatecznie nic nie znajdziesz a nie będziesz mógł spokojnie żyć nie wiedząc do czego służy jakiś przycisk w kabinie, to próbuj do mnie na mail.
Pozdrawiam, Elwood

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 25, 2004, 15:00:52 »
Ja dostalem do swojej wersji flankera(bez pudła opak dvd) podrecznik w Pdf calkowicie po polsku i uważam, że jest niezły.Pozwolił mi na bezbolesna przesiadkę na Lomac.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 25, 2004, 15:16:20 »
Zgadzam się z Elwoodem. Podręcznik polski jest beznadziejny. Mam także podręcznik us, który jest zdecydowanie lepszy. Jak masz jakieś problemy, to po prostu pytaj!

pozdrawiam,
qrdl

raven

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 25, 2004, 17:58:59 »
Dziekuje wam za odpowiedzi.

Elwood - jestem zaszczycony - guru KG200 odpowiada na moj post - nonono.

No a teraz do rzeczy. Nie chodzilo mi o papierowa podkladke pod kubek jaka daja w pudelku, tylko o polskie tlumaczenie angielskiego pdfa, o ktorym tak cieplo wypowiada sie Kusch. Gdzies na forum widzialem opinie, ze jest calkiem niezly nawet dla lock-ona. Widzialem tez post w ktorym ktos zalatwil sobie udostepnienie go na serwerze przez - zdaje sie - YoYo, ale to bylo dawno i link nie dziala. Na razie mam angielski - ale wiadomo, polacy nie gesi.

Wiec znowu - jesli ktos ma niech da znac - udostepnie to na swojej stronie raz na zawsze i bedzie po problemie.

Pozdrawiam.

Raven

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 25, 2004, 19:06:20 »
Cytat: raven

Elwood - jestem zaszczycony - guru KG200 odpowiada na moj post - nonono.

On tylko zarabia na swoj ZUS...........lololol :lol:  :lol:  :lol:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

raven

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 25, 2004, 20:28:41 »
Kusch jest jakas mozliwosc wyciagniecia od ciebie tego pliku? Jaka to ma objetosc?

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 25, 2004, 23:40:02 »
Plik wazy 3,2mb.Odezwij sie na gg.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 26, 2004, 08:18:01 »
Mowicie o tej 130str w pdf? Jest to chyba najlepsze takie polskie opracowanie, ktore moze bardzo wiele pomoc. Mi pomoglo szalenie we Flankerze i dodało sporo smaczku do samej gry.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

swier

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 26, 2004, 10:28:31 »
Elłud chyba mówi o czymś innym bo faktycznie to po polsku co ja miałem na płytce jest niezłe (tylko tłumaczenie nieco kulawe momentami), i de facto teraz to samo (tylko in inglisz of korz) stanowi 50% instrukcji LOMACA

Elłudzik mówisz o tym pdfie na 200 stron???

Oprócz tego ja do flankera dostałem coś co się  nazywa "karta referencyjna" w której są wszystkie "procedury" użycia broni itp., i jeszcze wytłumaczenie wszystkich lampek i zegarów w kokpicie  :D

Andrew

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 27, 2004, 17:38:22 »
Ja mam 149 stron instrukcję w języku polskim, którą załatwiłem przez Konrafa i jeszcze raz mu dzięki i uważam, że instrukcja jest ok. i pomogła mi bardzo w grze Lock On.

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 28, 2004, 01:24:45 »
Być może rzeczywiście wyraziłem się nieprecyzyjnie, stąd zamieszanie, ale jak zrozumiałem pytanie było o instrukcję na papierze a nie o plik; PDF na płycie CD to PDF, ja miałem na myśli książeczkę odbijaną chyba na kserokopiarce dołączaną do rozszerzenia Flanker 2.5, którą można było sobie dokupić kiedyś do Flankera 2.0. Nie znam wszystkich edycji wydawniczych Flankera, w każdym razie to co ja nabyłem (i sporo innych osób o ile wiem) to żenujący przykład zaoszczędzenia każdego grosza i wydania książeczki żeby się nazywało że "gra oryginala jest bogatsza od pirata o książeczkę", jaka by ona nie była. PDF na CD uważam za wystarczająco dobry, choć oczywiście wiele mi w nim brakuje, lolololol

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 29, 2004, 11:46:07 »
choć oczywiście wiele mi w nim brakuje, lolololol

np. załaczonych rajstop i smalcu dla Elwooda w słoiku do jedzenia podczas czytania :mrgreen:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

raven

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 29, 2004, 14:51:13 »
Dobra. Koniec dywagacji. Podrecznik do Flankera po polsku w pdfie oraz duuuzo innych materialow do zassania od 1 lutego na mojej stronie www.bambulek.prv.pl  Serdecznie zapraszam wszystkich.

P.S. YoYo dla ciebie tez cos sie tam znajdzie.

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 30, 2004, 02:09:48 »
Cytat: raven

P.S. YoYo dla ciebie tez cos sie tam znajdzie.

Tak, będą zdjęcia gołych chomików owiniętych taśmą klejącą i przepis na przemysłowe wytwarzanie smalcu i kaszanki oraz adresy najlepszych sklepów z sex-bielizną dla GRUBOLI.
Pan Redaktor będzie zachwycony na pewno.