Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator 2024  (Przeczytany 34207 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Microsoft Flight Simulator 2024
« Odpowiedź #75 dnia: Września 30, 2024, 19:31:19 »
Nie będzie w ogóle wersji z fizycznym nośnikiem. Same wersje elektroniczne.
A te MS-owe samoloty w wersji Aviator, to bym wrzucił do worka rupieci. Iloma maszynami z tego pakietu będzie się latać? Taniej wychodzi kupić maszynę czy dwie, którymi rzeczywiście będzie się latać. No chyba, że już je masz w MSFS 2020. Wtedy nie warto w ogóle, bo się przeniosą. ;)

Wygląda na to, że na chwilę obecną najkorzystniej kupić BOXa (prawie 70 zł taniej) a później sprzedać steel booka i smycz na Allegro żeby jeszcze coś zyskać względem elektronicznej wersji Premium Deluxe.
Przed premierą warto śledzić Łowców Gier, bo może się uda coś upolować taniej. Najprędzej będzie to klucz Steam.
Dla posiadaczy wersji MS Store zostaje MS Store, bo wersja Steam i MS Store - pomimo tej samej zawartości - nie jest kompatybilna między sobą, tak twórcy mówili na ostatnim streamie. Jeden może nie widzieć zainstalowanych dodatków drugiego. Prawdopodobnie chodziło o zakupy z MS Store, które trafiają do szyfrowanych plików. Podejrzewam, że nie będzie problemów ze skopiowaniem katalogu Community.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #76 dnia: Września 30, 2024, 21:12:50 »
Wygląda na to, że na chwilę obecną najkorzystniej kupić BOXa (prawie 70 zł taniej) a później sprzedać steel booka i smycz na Allegro żeby jeszcze coś zyskać względem elektronicznej wersji Premium Deluxe.
Przed premierą warto śledzić Łowców Gier, bo może się uda coś upolować taniej. Najprędzej będzie to klucz Steam.

No przyznam, że strasznie mnie kusi by kupić tą podlinkowaną wersję z Media Expert. Cena wydaje się niezła. Choć obiecałem sobie, że poczekam na jakieś recenzje tych H225, C-17 i CH-47... I mam teraz zgryz.

Co do kluczy Steam, to wg mnie nie będzie ich w obiegu. Wersję Steam będzie można nabyć tylko na Steam - tak było w przypadku MSFS2020. Klucze w kluczykowniach były do wersji MS Store.

Dla posiadaczy wersji MS Store zostaje MS Store, bo wersja Steam i MS Store - pomimo tej samej zawartości - nie jest kompatybilna między sobą, tak twórcy mówili na ostatnim streamie. Jeden może nie widzieć zainstalowanych dodatków drugiego. Prawdopodobnie chodziło o zakupy z MS Store, które trafiają do szyfrowanych plików. Podejrzewam, że nie będzie problemów ze skopiowaniem katalogu Community.

Ale samoloty oficjalne z MSFS 2020 Premium Deluxe na Steam będą działać w MSFS 2024 z MS Store? Są w ogóle jakieś maszyny, które były w 2020 PD, a nie będzie ich w wersji 2024 PD? Choć przy zakupie MSFS 2024 w wersji Standard pytanie już na pewno zasadne.

« Odpowiedź #77 dnia: Września 30, 2024, 21:41:50 »
Co do kluczy Steam, to wg mnie nie będzie ich w obiegu. Wersję Steam będzie można nabyć tylko na Steam - tak było w przypadku MSFS2020. Klucze w kluczykowniach były do wersji MS Store.
No nie bardzo. Preorder jest dla Steam: https://www.cdkeys.com/pl_pl/microsoft-flight-simulator-2024-premium-deluxe-edition-pc-steam
A w przypadku MSFS 2020 jest obecnie wybór - Store/Steam: https://www.cdkeys.com/pl_pl/catalog/product/view/id/6956/category/457/
Na premierę MSFS 2020 można było przełączyć region, doładować konto MS i kupić FSa np. w Brazylii. Później przełączałeś konto na PL i miałeś symulator ileś tam procent (odczuwalnie) taniej. Z tego co kojarzę, to już się przed tym zabezpieczyli i jest to zablokowane.

Ale samoloty oficjalne z MSFS 2020 Premium Deluxe na Steam będą działać w MSFS 2024 z MS Store? Są w ogóle jakieś maszyny, które były w 2020 PD, a nie będzie ich w wersji 2024 PD? Choć przy zakupie MSFS 2024 w wersji Standard pytanie już na pewno zasadne.
Z tym się mieszali na streamie. Wygląda na to, że posiadane maszyny z 2020 przejdą do 2024 o ile FSy będą kupione na tej samej platformie (MS Store lub Steam). Konfiguracja mieszana może nie działać i nie będziesz widział tych samolotów. Bezpiecznie poczekać na oficjalne info.
Nie wnikam aż tak, bo mam FS 20 na Store i 24 też tam kupię.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #78 dnia: Września 30, 2024, 22:11:11 »
No nie bardzo. Preorder jest dla Steam: https://www.cdkeys.com/pl_pl/microsoft-flight-simulator-2024-premium-deluxe-edition-pc-steam
A w przypadku MSFS 2020 jest obecnie wybór - Store/Steam: https://www.cdkeys.com/pl_pl/catalog/product/view/id/6956/category/457/

Na razie wybór jest taki, że na ten moment klucz Steam jest niedostępny do nabycia w obu podlinkowanych przez Ciebie przypadkach. ;) Może coś się zmieniło. Kiedyś na pewno klucze, które można było kupić nieoficjalnie były tylko z MS Store (pamiętam, bo długo szukałem i zależało mi na wersji Steam).

« Odpowiedź #79 dnia: Października 01, 2024, 00:03:20 »
Na razie wybór jest taki, że na ten moment klucz Steam jest niedostępny do nabycia w obu podlinkowanych przez Ciebie przypadkach. ;)
Rzeczywiście, cdkeys się nie popisało. Nie popatrzyłem na MSFS 20, bo w innych sklepach są gift code'y albo w ogóle konta Steam pod MSFS.
Jak widzę w kinguin, to MSFS 24 Premium Deluxe można już kupić jako nowe konto Steam za 60 zł taniej. Jednak klucz do Steam wychodzi... 150 zł drożej! :D
Na gg.deals też jest wybór, ale też drogo.
Ogólnie klucze są, trzeba tylko by polować na jakąś dobrą, tanią ofertę.

Podejrzewam, że ceny w złotówkach w MS Store oraz na Steam i tak nie są takie wysokie skoro sklepy z kluczami mają droższe oferty.
W Stanach Premium Deluxe kosztuje 130 USD + podatek zależny od stanu, co daje w przeliczeniu 500 zł + podatek. U nas ta wersja kosztuje 560 zł a nie 615 zł.
Taaaa...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #80 dnia: Października 01, 2024, 07:59:50 »
W sumie to chętnie bym sobie nabył pudełkową wersję MSFS 2024, ale chyba trzeba poczekać aż nieco, aż pojawi się jakaś promka :). Ktoś widział w PL sklepach elektro ciekawsze wydania?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #81 dnia: Października 01, 2024, 10:12:30 »
W sumie to chętnie bym sobie nabył pudełkową wersję MSFS 2024, ale chyba trzeba poczekać aż nieco, aż pojawi się jakaś promka :). Ktoś widział w PL sklepach elektro ciekawsze wydania?

A to podałem linka, ja wziąłem tę wersję, ok najdroższa ale tu jest taniej o te 70 zyla, a zależy mi na C-17 :).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #82 dnia: Października 01, 2024, 10:35:49 »
To widziałem, ale myślałem, że gdzieś jeszcze coś z dobrą ceną jest, bo teraz nie mam za bardzo czasu śledzić na bieżąco :). Thx.

Z drugiej strony jeszcze dobrze nie pobawiłem się wersją 2020, więc może nie ma co się grzać na 2024 :D. Dylematy dylematy... :D.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline bla

• *
« Odpowiedź #83 dnia: Października 01, 2024, 11:38:38 »
Z drugiej strony jeszcze dobrze nie pobawiłem się wersją 2020, więc może nie ma co się grzać na 2024 :D. Dylematy dylematy... :D.
Te misje w 2024 zapowiadają się ciekawie i to jest jedną z nowości, na które ja czekam (a w zasadzie jest to powrót do pomysłu z FSX). Reszta to pewnie faktycznie raczej głównie dopieszczanie tego co było 2020.

« Odpowiedź #84 dnia: Października 01, 2024, 14:12:32 »
Ja chciałem tez pudełko, ale po przypomnieniu sobie, że muszę mieć ciągle płytę w napędzie, żeby grać w wersje 2020 - odechciało mi się... Kupię może kiedyś, żeby mieć na pamiątkę. Ale póki co wziąłem tę wersje Deluxe coś tam.
« Ostatnia zmiana: Października 01, 2024, 14:22:10 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #85 dnia: Października 01, 2024, 14:23:12 »
Nie, nie trzeba trzymać płyty w napędzie, a wystarczy nocd zrobiony. Przynajmniej jak ostatnio się bawiłem to tak było. Upierdliwe, głupie jak na te czasy, ale do obejścia.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #86 dnia: Października 01, 2024, 17:03:39 »
Ja chciałem tez pudełko, ale po przypomnieniu sobie, że muszę mieć ciągle płytę w napędzie, żeby grać w wersje 2020 - odechciało mi się... Kupię może kiedyś, żeby mieć na pamiątkę. Ale póki co wziąłem tę wersje Deluxe coś tam.

A czytales tutaj te pare postow powyzej i opis produktu? Nie ma juz plyt, masz kod tylko.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline bla

• *
« Odpowiedź #87 dnia: Października 01, 2024, 18:38:44 »
Sam pomysł z płytami w 2020 był bez sensu bo po co te płyty skoro po zainstalowaniu trzeba dociągnąć kilka razy więcej z netu, aby gra w ogóle ruszyła. Zresztą problem płyt był łatwy do obejścia przez zamontowanie na stałe w systemie obrazu pierwszej płyty.

Korzyść z wersji pudełkowej to powinny być instrukcje jak w dawnych wydaniach FS. Tylko, że w 2020 instrukcje były już takie sobie, a w 2024 zapowiada się, że w ogóle ich nie będzie.

« Odpowiedź #88 dnia: Października 01, 2024, 18:50:52 »

Na promocje (oficjalne) raczej nie ma szybko co liczyć. Sprawdziłem i w przypadku MSFS 2020, pierwsze przeceny -15% pojawiły się dopiero jakoś 1,5 roku od premiery. Trzy lata trzeba było czekać na -30%, a -50% pojawiło się dopiero w tym roku. Czekałem na przecenę. Kupiłem. I tak niewiele polatałem, a już nowe (i mam nadzieję lepsze) idzie. Bezsensowny zakup. Już drugi raz tego błędu nie zrobię.

Ta "pudełkowa wersja" kusi strasznie. Tylko chciałbym wiedzieć, na ile te moduły z Premium Deluxe są warte. Ja w sumie mało rozeznany jestem w tych płatnych modułach i deweloperach MSFS. Czy od tych H225, C17 i CH-47 oczekiwanie symulacji na poziomie DCS jest na miejscu?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #89 dnia: Października 01, 2024, 20:45:53 »
Prawdopodobnie tak jak większość pozostałych samolotów dołączonych do MSFS, czyli wizualnie poziom co najmniej dobry, da się wykonać książkowy lot z A do B, dobrze działa nawiacja, autopilot, ale raczej nie ma co liczyć na bardzo głęboką symulację systemów, usterek itp. Model lotu śmigłowców w MSFS też budzi kontrowersje.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"