Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator 2024  (Przeczytany 34130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Microsoft Flight Simulator 2024
« Odpowiedź #105 dnia: Października 12, 2024, 09:09:59 »
Ktos sie zglosil: https://www.flightsimulator.com/join-us-for-the-microsoft-flight-simulator-technical-alpha-in-october/ i dostal wczoraj dostep? Ponoc dostepny juz rozsylaja. Ja tam nie mam czasu, ale podzielcie sie wrazeniami, zwlaszcza jak ktos uzywa VR.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #106 dnia: Października 12, 2024, 11:43:44 »
Ktos sie zglosil: https://www.flightsimulator.com/join-us-for-the-microsoft-flight-simulator-technical-alpha-in-october/ i dostal wczoraj dostep? Ponoc dostepny juz rozsylaja. Ja tam nie mam czasu, ale podzielcie sie wrazeniami, zwlaszcza jak ktos uzywa VR.

Od razu siebie zacytuję. W tej pół otwartej beta okazuje się, że .... nie ma trybu VR nawet. Ups!

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #107 dnia: Października 12, 2024, 13:26:28 »
Nie ma, są tylko 3 samoloty, C172, Xcub i Hornet. brak dostępu do marketplace i katalogu community więc nic sobie nie doinstalujesz.
C172 i Xcub są poprawione względem 2020, więcej detali w kokpicie, działające bezpieczniki itp. Hornet to chyba to samo krapiszcze co w 2020.

Fototekstury są zaktualizowane, pokrywa się to na oko z tym co widać na bing maps. W Warszawie trasa S7 nie urywa się już pod progiem Okęcia. Wydajność podobna jak w poprzedniej edycji, ale GPU ciężej pracuje.

Plus możesz mieć Gargamela za instruktora. Widział w życiu nie jeden CTD.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #108 dnia: Października 12, 2024, 14:37:32 »
Ok, a masz jakieś porównanie FPS w tych samych miejscach? Chodzi mi od odczucia - lepiej, tak samo, gorzej? Załogant świetny, wydaje się, że zaraz nóż mi wepchnie w plecy jak się odwrócę ;).

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #109 dnia: Października 12, 2024, 15:18:53 »
FPS porównywalne. Trochę gorzej jak się włączy cienie RTX. Szybko się włącza, to duży plus.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #110 dnia: Października 12, 2024, 15:44:37 »
FPS porównywalne. Trochę gorzej jak się włączy cienie RTX. Szybko się włącza, to duży plus.

A taki pierwszy rzut oka na grafikę? Generalnie te wszystkie screeny jakie widziałem u użytkowników tej bety wyglądają bardzo podobnie do MSFS 2020, więc pytanie, czy różnice graficzne są zauważalne już w praniu jak się lata?
Czy jest jakiś inny system wygładzania obrazu, czy to samo co było? TAA, DLSS+DLAA?

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #111 dnia: Października 12, 2024, 16:25:05 »
Opcje AA i ogólnie opcje grafiki są te same, ewolucja nie rewolucja. Trochę coś pozmieniali w oświetleniu, dodali jesień, no i oczywiście jak stoisz na lotnisku albo wysiądziesz z samolotu to teren wokół ma dużo więcej detalu.

« Odpowiedź #112 dnia: Października 12, 2024, 17:21:46 »
Jest dostęp do katalogu Community:

C:\Users\Nazwa Użytkownika\AppData\Local\Packages\Microsoft.LimitlessBeta_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\Packages\Community

Potestowałem helikoptery i działają, chociaż nie korzystają na pewno z tego precyzyjniejszego modelu lotu, a konkretnie z tego elementu który odpowiada za bardziej dokładne odwzorowanie aerodynamiki kadłuba, poza tym nie odnotowałem żadnych turbulencji jakie helikoptery miały po sobie pozostawiać, w każdym razie celowo wlatywałem w pozostawione za sobą zawirowania i nic nie zaobserwowałem. Wydaje mi się, że łatwiej wpaść w VRS, co jest na plus
Jeśli ktoś myślał żeby kombinować z trybem kariery i potem próbować przejść egazmin CPL dla helikotperów i w ten sposób potestować Cabri, to nie ma co- wywala na pulpit po kliknięciu w ikonkę egzaminu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #113 dnia: Października 13, 2024, 10:19:57 »
Podobno ten test ma bardziej sluzyc Microsoft/Asobo i chodzi o to, jak obecnie beda pracowac serwery (owe szybsze ladowanie) i ladowac, sciagac scenerie. Tutaj podobno zaszly jakies istotne zmiany w obsludze. Jesli to prawda to nie ma co sie napinac, chociaz do premiery dokladnie miesiac i 6 dni co ewentualnie moze rodzic obawy, ze nie ma tego i tamtego.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #114 dnia: Października 13, 2024, 12:44:09 »
Nawet przy uruchamianiu Alfy się właśnie taka informacja pojawia:

https://www.imghippo.com/i/aWfrE1728816217.png

To nie jest nawet wersja Alpha w takim sensie jak w zwykłych grach się tego terminu używa, to jest Tech Alpha, czyli bardziej test jak to działa właśnie pod względem infrastruktury i bardziej ogólnego zachowania. To nie ma służyć do testowania elementów rozgrywki itp.
Z resztą sam fakt, że ta wersja jest bardziej "okrojona" niż ta, która była udostępniona influencerom w przeszłości to potwierdza.

« Odpowiedź #115 dnia: Listopada 07, 2024, 20:28:29 »
Doczytałem dopiero teraz, że CH-47D od Miltech już wyszedł jakieś pół roku temu (w wersji do MSFS 2020). Wiadomo czy w MSFS2024 Premium Deluxe będzie dokładnie ta sama wersja? Czy jakoś zaktualizowana?

W środku wygląda fajnie, ale na zewnątrz ten model jest dla mnie na poziomie jakiegoś RTSa. ;)

https://miltechsimulations.com/products/miltech-simulations-ch47d
https://orbxdirect.com/product/miltech-ch47d-msfs

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #116 dnia: Listopada 07, 2024, 21:06:41 »

« Odpowiedź #117 dnia: Listopada 07, 2024, 22:12:17 »
A faktycznie. Od Miltech będzie C-17. Już mi się wszystko miesza.

« Odpowiedź #118 dnia: Listopada 10, 2024, 17:15:34 »
Orientuje się ktoś czy ta linkowana wersja tutaj z MediaExpert Premium Deluxe za 499 jest już wysyłana czy dopiero 19?

Offline bla

• *
« Odpowiedź #119 dnia: Listopada 10, 2024, 21:16:23 »
Na stronie jest podane: "Planowana data premiery 19.11.2024. Data premiery i wysyłki może ulec zmianie.". Ponieważ nigdzie nie ma podanej informacji o dacie wysyłki, więc pewnie jest to data premiery. Ja jeszcze nie dostałem. Myślę, że wcześniej (od 19.11) będzie dostęp dla kupujących online bo dla kupujących pudełko trzeba doliczyć czas na pocztę ;).