Dzięki. Zmiana raczej subtelna, ale jak najbardziej mile widziana.
Tutaj jeszcze porównanie F16C z widocznością w przypadku F-15E (z modem od YoYo).
Najlepsza pozycja w przypadku F16C:

Ale nawet w F-16C jak jesteśmy nieco wyżej, to sygnalizacja jest znacznie słabiej widoczna. Nie wiem na ile to kwestia moich ustawień graficznych, AA itp.

W przypadku F-15E wygląda to tak. Przez ograniczenia związane z ramą owiewki nie bardzo da się poprawić widok. Zasadniczo trzymamy sygnalizację między ramą a górną krawędzią HUD.

Tankowanie F-15E na pewno tanowi większe wyzwanie niż w F-16C. Poza utrzymaniem właściwej prędkości na pewno bardziej trzeba się napracować w zakresie utrzymania idealnej wysokości. Ale w końcu również mi udało się bodajże za 4 razem zatankować pod korek (choć warunki miałem idealne). Co prawda nadal na raty, ale czasy połączenia miałem już powyżej 1,5 minuty (max 2,5 minuty). Z 6000 lbs na 22600 lbs trwało to łącznie jakieś 13 minut. Sporym utrudnieniem jest to, że nie mamy możliwości wyświetlenia sobie stanu paliwa gdzieś na HUD czy UFC (nie znalazłem takiej opcji). Wymagane jest maksymalne skupienie, na dobrą sprawę przewidywanie ruchu wskaźnika sygnalizacji zanim zmieni pozycję, więc nawet takie spojrzenie na chwilę na dół, by sprawdzić ile jeszcze do końca, może wytrącić nas z pozycji. Moje subiektywne wrażenie jest takie, że połączenie znacznie łatwiej stracić niż w przypadku F-16C.
Przy okazji warto dodać, że na panelu bocznym lewym, mamy możliwość zablokowania napełniania zbiorników zewnętrznych pod skrzydłami, zbiornika zewnętrznego centralnego lub zbiorników konforemnych.