Autor Wątek: Strach - Marcin Modrzewski  (Przeczytany 1037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Strach - Marcin Modrzewski
« dnia: Sierpnia 31, 2023, 18:25:11 »
Ktoś ma jakąś opinię? Zdaje się już jedna książka powstała, ale jak rozumiem to po prostu powieść, a nie jakieś wspomnienia:

Doskonała, esencjonalna powieść napisana przez Marcina Modrzewskiego, pilota F-16, byłego dowódcy 10 Eskadry w Łasku.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Strach - Marcin Modrzewski
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 01, 2024, 10:48:44 »
Tak, to powieść. W mojej opinii bardzo dobra. Planowałem rozłożenie lektury, a skończyło się na przeczytaniu całości w jakieś 2 dni. Mamy w niej kilka różnych perspektyw które (co nietrudno się domyślić) na pewnym etapie zazębiają się i tworzą spójną historie.  Akcja w powietrzu jest świetna i bezbłędna - w końcu pisał to prawdziwy pilot F-16. Rzecz dzieje się w Syrii, a operacja stanowiąca kręgosłup fabuły to de facto kontynuacja operacji w której brał udział autor (op. Inherent Resolve). Jako że jest on Polakiem, to z miejsca odpadają wszelkie, jakże irytujące i powszechne w lekturach z tej dziedziny błędy w tłumaczeniu. Z czystym sumieniem polecam i mam nadzieję, że Pan Marcin napiszę jeszcze co najmniej kilka podobnych książek.
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

Odp: Strach - Marcin Modrzewski
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 01, 2024, 17:58:59 »
Potwierdzam, czyta się przyjemnie. Aczkolwiek wolałbym by Autor skupił się na powietrzu i samolotach, a nie na powieści szpiegowskiej. Aby nie było intryga całkiem zgrabna i dobrze napisana, ale wolałbym więcej eFów :)