Autor Wątek: Serial - "Władcy przestworzy" ("Masters of the Air").  (Przeczytany 11435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Serial - "Władcy przestworzy" ("Masters of the Air").
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 18, 2024, 11:09:19 »
Oj, Herr Mazak. Ja Wam zabawy psuć nie planowałem. Zwyczajnie mówię co widzę. A, że oko modelarskie szczegółów się czepia to nie poradzę. Można zrobić film tak jak zrobiono Interstellar, gdzie jeśli załoga wykonuje asystę grawitacyjną, to dialogi w scenie nie są tak ułożone żeby wszyscy na widowni zrozumieli co się dzieje. W Dukierce nie latają flaki jak na film wojenny przystało, a jednak czuć na sali kinowej strach, grozę, a nawet morską bryzę. Można tez robić filmy tak jak nowe Gwiezdne Wojny i nowy Top Gun. Ja tam zwyczajnie wolę to pierwsze podejście, a za drugie się nie obrażam. Niemniej, marzy mi się solidny film lotniczy na miarę możliwości, jakie dzisiejsze kino posiada.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #61 dnia: Marca 18, 2024, 12:21:56 »
Są gusta i guściki. Mnie się Dunkierka nie podobała, ale to nie oznacza, że będę dzielił włos na cztery czy osiem i dopinał się do każdego detalu na ekranie, a przy okazji psuł komuś rozrywkę. Jest prawda czasu i prawda ekranu. Film ma być rozrywką, ma być masową rozrywką, no chyba, że mówimy o kinie ambitnym. Zresztą nie porównuje się teatru do kina, a tym bardziej do mini serialu. Krótko mówiąc, albo się to bierze jak jest, albo nie i nie ma się co pastwić.

Mnie się dużo rzeczy marzy, ale nikt takiego filmu już nie stworzy. To się nie sprzedaje, a uwielbiane przez nas prawdziwe sprzęty stoją w muzeach albo w kolekcjach i nikt nie zaryzykuje latania nimi.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 18, 2024, 15:41:28 »
Serial fajny, dobrze przedstawione realia (po przeczytaniu książki). Efekty spoko, czasami lepsze czasami nieco gorsze. Niektórzy za wzór stawiają Memphis Belle, ale tam też do bardzo wielu rzeczy można się przyczepić i to niekoniecznie dotyczących efektów.
Ja polecam.

« Odpowiedź #63 dnia: Marca 18, 2024, 17:39:39 »
Sami malkontenci, koneserzy i experten od kina QRA. Dosłownie przez to całe biadolenie i dopinanie się do pierdół skutecznie mi obrzydziliście oglądanie tego serialu. Rozumiem krytykę, ale to już pastwienie się. Chciałem poczekać spokojnie do końca i wciągnąć za jednym zamachem, ale straciłem jakiekolwiek chęci... serdecznie dziękuję. Więcej się nie odważę zakładania wątku o jakimkolwiek filmie, bo to nie ma sensu. Nie spełni wysokich standardów tego forum. Natomiast przypominam, że większość TV ma taki czerwony guziczek z znaczkiem "off" i jak ktoś ma takie problemy z takimi serialami to zawsze może iść do kina na reinkarnację samych swoich.

To wyobraź sobie, że nie musisz tego serialu z takimi malkontentami oglądać i poczuj się szczęśliwy XD.
Ja już dostałem „Siedź cicho!” na wspólnym seansie. :-X
Ogólnie serial mi się podobał.

« Odpowiedź #64 dnia: Marca 18, 2024, 17:59:09 »
Skoro moje analityczne podejście jest zbyt czepialskie nawet jak na około lotnicze forum dla experten, no to trudno  8)
Ja nikomu nie zabraniam oglądać, cieszyć się oglądaniem i uważać to za fajną produkcję.

To wyobraź sobie, że nie musisz tego serialu z takimi malkontentami oglądać i poczuj się szczęśliwy XD.
Ja już dostałem „Siedź cicho!” na wspólnym seansie. :-X

O, dokładnie  ;)

« Odpowiedź #65 dnia: Marca 21, 2024, 20:10:04 »
Dawaj Herr Mazak, odpalaj. W "naszej branży" wypada poznać ten produkt, choćby żeby wyrobić sobie opinię i mieć załatwione całą trylogię. Ja też poczekałem aż będzie dostępny komplet odcinków i zacząłem oglądać wczoraj, tyle że po przeczytaniu wielu opinii na różnych forach przetrawiam to bez oczekiwań, ani wygórowanych, ani obniżonych. Nad paździerzowatością CGI przechodzę do porządku dziennego i kieruję uwagę na całą resztę. Na razie w kwestii scenariusza i aktorstwa wrażenia wypośrodkowane. Na marginesie - książki nie czytałem - może to i lepiej?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #66 dnia: Marca 24, 2024, 08:32:41 »
Nie mam konta na tej platformie, ale mam pytanie.
Dajcie znać jak będzie całość, to wezmę sobie "free week" na "spróbowanie" i łyknę całość ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #67 dnia: Marca 24, 2024, 11:48:49 »
Wszystkie odcinki już są dostępne.

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 07, 2024, 21:24:46 »
Obejrzane, może być. Trochę za mało B-17 w B-17. :)   Znaczy za mało latania. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 02, 2024, 12:03:29 »
Jak zobaczyłem poniższą animację na youtube, to przypomniało mi się moje malkontenctwo w tym wątku. Okazuje się, że facet z Polski, w swoim domu robi to lepiej niż duże hamerykańskie studio. Jakby co, ja nie narzekam. Ja się cieszę, że mamy takich Rodaków  8)

https://www.youtube.com/watch?v=B4ml3fKbpV4