Autor Wątek: DCS aktualizacja 2.9.1 i problem z wgrywaniem misji  (Przeczytany 1073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DCS aktualizacja 2.9.1 i problem z wgrywaniem misji
« dnia: Grudnia 08, 2023, 21:30:37 »
W weekend zaktualizowałem DCS-a do najnowszej wersji 2.9.1 i mam pewien problem.
Otóż po wyborze misji, program bardzo wolno się ładuje, przerywam mu bo trwa to zdecydowanie za długo.
Potem uruchamiam ponownie DCS, wybieram tą samą misję i ładuje się ona bardzo szybko. Myślałem że może zainstaluję DCS-a na szybszym, systemowym dysku, jednak nie rozwiązało to problemu. Po wyłączeniu komputera i ponownym jego włączeniu problem powraca. Przed aktualizacją nie było takich problemów, chodził wystarczająco szybko na "zwykłym" ssd-u, a teraz nawet na M2 są problemy. Najpierw próbowałem wybrać opcję naprawy, potem przeinstalowałem cały program, a następnie przeinstalowałem go na dysk systemowy. Dla DCS miałem przeznaczony osobny dysk ssd. Komputer jest kilku miesięczny: I7 12 geneeracji, 32gb ramu, karta RTX4070Ti, podzespoły markowe, temperatury w porządku.

Odp: DCS aktualizacja 2.9.1 i problem z wgrywaniem misji
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 08, 2023, 22:08:52 »
A program uruchamiasz w wersji wielowątkowej (exe w folderze [TWOJA_LOKALIZACJA_DCS]\bin-mt), czy starym plikiem wykonywalnym?

« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 08, 2023, 23:18:52 »
Uruchamiałem obydwoma skrótami z pulpitu, ale faktycznie jeden odnosi się do wersji wielowątkowej -mt, a drugi do updater.
Utworzyłem nowy skrót do DCS bez mt i testuję, na razie jest dobrze. Muszę jeszcze parę razy wyłaczyć i włączyć komputer.
Dziękuję za podpowiedź. Jutro trochę się pobawię. Mam jeszcze pytanie: czy da się przenieść, bez odinstalowania folder z DCS na inną partycję?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 08, 2023, 23:51:17 »
Z tego co pamiętam to tak i wszystko powinno działać. Kluczowy jest tu login. Po przeniesieniu, odpal jednak "repair DCS" to ew. poprawi jakieś ścieżki.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl