Autor Wątek: Odp: Kartonówki czy plastiki? Co lepsze?  (Przeczytany 1908 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kartonówki czy plastiki? Co lepsze?
« dnia: Stycznia 09, 2024, 17:42:02 »
Nie kłoćcie się!

Ja się nie kłócę. Tylko postawiłem swoją tezę. Od razu zaznaczyłem, że może ona być kontrowersyjna dla wielu osób bo wiem już to z doświadczenia. Pozwolę sobie ocenić, że jak na razie teza zostaje obroniona.

JA sklejam średnio modele plastikowe, ale sklejam. Kiedyś kupiłem dwa kartonowe

Nie gniewaj się Tiger, bo mi nie chodzi o wytykanie komuś czegokolwiek, ale właśnie to tak wygląda, że na etapie takim jak Twój łatwo się buduje taki wniosek jak Twój:

plastik łatwiejszy

Tylko pytanie czy zajrzałeś do linków z modelem Lim-a, który wrzuciłem? Obstawiam, że nie  ;)

dostałem szału jak miałęm wycinać milimetrowe części

No widzisz, a ja robiąc od podstaw elementy do tych "łatwiejszych plastików", robię je z dokładnością do 0,1mm.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Odp: Kartonówki czy plastiki? Co lepsze?
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 09, 2024, 17:49:48 »
Podchodzi to już pod trolling. Zdanie wyraziłeś, nie ma sensu go powtarzać po 1000x.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Kartonówki czy plastiki? Co lepsze?
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 09, 2024, 17:54:03 »
Widzę Rafał, że chyba masz problem z przyjęciem sprzecznej opinii, skoro je kasujesz i wrzucasz do WuCetu...

Nic złego nie napisałem. Odpisałem merytorycznie Tigerowi. Może jednak uspokój swoje ego i przywróć posty, gdzie ich miejsce.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Odp: Kartonówki czy plastiki? Co lepsze?
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 09, 2024, 18:52:29 »
Widzę Rafał, że chyba masz problem z przyjęciem sprzecznej opinii, skoro je kasujesz i wrzucasz do WuCetu...

Nic złego nie napisałem. Odpisałem merytorycznie Tigerowi. Może jednak uspokój swoje ego i przywróć posty, gdzie ich miejsce.

Pozwolę sobie ocenić, że jak na razie teza zostaje obroniona.

Skoro sobie samemu odpowiedziałeś na swoje tezy, to uprzejmie proszę, ponownie, o nie trollowanie tego tematu tzn. wciąż wałkowanie tego samego przy każdym poście. Każdy wyraził już swoją opinię kilkukrotnie.
Dziękuję za uszanowanie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Modele kartonowe - porady, techniki itp.
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 25, 2024, 14:38:53 »
I ciekawe, że są tacy, że uważają, że kartonówka zawsze będzie gorsza niż plastik ;>.

Rafał, jeżeli już silisz się na złośliwości pod moim adresem na publicznym forum, to miło byłoby abyś nie kasował moich wpisów, tak by ktoś kto potem wchodzi w wątek widział mnie jako idiotę. Głupio ci, bo udowodniłem, że nie wiesz o czym mówisz i teraz w taki niezdrowy sposób próbujesz się dowartościować.

Ad.1. A gdzie masz, że to do Ciebie? Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Wiec raczej piszesz właśnie nie o mnie ale być może o sobie, zastanów się, poza tym nic nie udowodniłeś, wyraziłeś swoją opinię i niech tak pozostanie.
Ad. 2. Kwestie co lepsze uważam za zamkniętą, prosiłem także o nie trollowanie tego tematu nic nie wnoszącymi wypowiedziami, a ma to kolejny raz miejsce. Kolejne niedostosowanie się do tej prośby poskutkuje ujemnymi punkcikami.
« Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2024, 23:43:52 wysłana przez YoYo »

Odp: Odp: Modele kartonowe - porady, techniki itp.
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 25, 2024, 21:35:02 »
Dyskusja o wyższości jakiegoś rodzaju modelarstwa jest bez sensu, gdyż to człowiek jest Twórcą i jak w każdej dziedzinie sztuki.... istotny jest pomysł, inwencja, wrażliwość, wykonanie, a nie materia, z której dane cudeńko powstaje.

Oczywiście można to potraktować jak dyskusję o wyższości pomidorowej nad rosołem. Każdy będzie miał swoją opinię i doświadczenie i nie trzeba się zgadzać... Tylko po co robić jakieś głupie podjazdy komuś kto ma akurat inne zdanie i argumenty na nie?

Odp: Modele kartonowe - porady, techniki itp.
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 25, 2024, 23:50:13 »
Widzę Rafał, że idziesz mocno w zaparte... komentarze znikają i na wszelki wypadek wszystko co ci nie pasuje nazywasz "trollowaniem" bez możliwości odpowiedzenia nawet w WC...  Rozumiem, że panel admina daje super moce w Internecie. Ale jeśli potrzebujesz się w taki sposób dowartościowywać, to słabo to świadczy tylko o tobie. Głowa już z siwym włosem, a zachowanie jak z przedszkola. Jeśli myślisz, że będziesz mnie gnoił sobie dla dowartościowania i nie będę reagował to jesteś w błędzie.

Ad. 3 Ataki ad personam są zabronione na tym Forum. Nikt nie musi się dowartościowywać na tym Forum w taki sposób, zarówno Admin, Moderator jak i dowolny użytkownik, natomiast żyjemy tu w szacunku do innych i ich opinii.
Ad. 4 Wcześniejsze ostrzeżenie nie poskutkowało.
« Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2024, 00:23:51 wysłana przez YoYo »