Autor Wątek: SP się gubi i nie lokuje się dokładnie na celu.  (Przeczytany 2655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: SP się gubi i nie lokuje się dokładnie na celu.
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 29, 2024, 23:25:31 »
MAV w trybie PRE? TGP jako SOI? Jeśli nie jest widoczne CZ to znaczy, że jesteś w tym trybie. Możesz kliknąć wejść na chwilę w Snowplow to pojawi się CZ, jak zrobisz odchylenie (TGP SLEW) to również.

Moje wrażenie jest takie, że nieprecyzyjnie tworzysz ten markpoint. Bez żadnych nawrotek w locie prostym, jak zmienisz Steerpoint i wrócisz do tego na celu, to pokazuje prawidłową pozycję? Stabilizujesz TGP (TMS UP) przed tworzeniem MP?
1. MARK (7)
2. TMS UP x2
Dobrze?
W locie prostym jak wracam do MP jest trochę obok. Dopiero SP go centruje.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 29, 2024, 23:43:43 »
Myślę, że w tej reakcji nie o to chodziło ;).
Hehehehe, wcale nie. Wiem o co chodzi, tylko nie mam deszyfratora akurat pod ręką.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 30, 2024, 00:23:05 »
1. MARK (7)
2. TMS UP x2
Dobrze?
W locie prostym jak wracam do MP jest trochę obok. Dopiero SP go centruje.

Jeśli masz TGP jako SOI i na DED/MARK wyświetla się TGP, to tak.

Wrzuć może jednak tracka, bo akronimami możemy sobie zapisać jeszcze parę stron.

Tu masz dobry poradnik po polsku:

http://dcsworld.pl/markpoints-nawigacja-spi-poradnik-f-16c-viper/5781/

« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 30, 2024, 20:18:43 »
Jeśli masz TGP jako SOI i na DED/MARK wyświetla się TGP, to tak.

Wrzuć może jednak tracka, bo akronimami możemy sobie zapisać jeszcze parę stron.

Tu masz dobry poradnik po polsku:

http://dcsworld.pl/markpoints-nawigacja-spi-poradnik-f-16c-viper/5781/
Uruchomiłem dzisiaj i nie wiem ale się udaje. Zmieniłem tylko cel z OPL na artylerię i wszystko działa OK!
Ale, że za łatwo nie może być, to teraz jakiś problem z kalibracją agm-65D.
Wybieram na TGP AUTO mój cel, na drugim MFD mam MAV WPN i on nie chce się skalibrować z celem. Jest parę metrów obok. Robię więc kalibrację (BSGT). Niszczę pierwszy cel! Potem lecę nad kolejny i znowu brak kalibracji.
Czy kalibrację trzeba robić za każdym razem?