Autor Wątek: DCS: World (Unified Release)  (Przeczytany 15846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: World (Unified Release)
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 04, 2024, 16:26:46 »
Ta roszczeniowa postawa odnośnie terminów łatek czy premier gier jest jednak trochę śmieszna.

To umów się z kimś na np. usługę i sobie nie określcie czasu spotkania, powodzenia. Daty masz wszędzie, czy to premiera gry, filmu, czy nawet swojej wypłaty. Nazywasz to postawą roszczeniową? To chyba tylko tak jest w utworach Boba Marleya i to jeszcze jak był na wspomagaczu :evil:.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 04, 2024, 16:47:45 »
No porównywanie terminu wykonania umowy czy wypłaty wynagrodzenia do terminu wydania gry czy łatki, to jednak lekkie przegięcie. Przynajmniej dla mnie. Masz zawsze napisane "subject to change" czy coś w podobnym stylu. Te terminy nie są gwarantowane i ciężko znaleźć podstawy dla tego lamentu. 

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 04, 2024, 16:53:51 »
No właśnie nie. To dalej wykonanie usługi czy produktu, z punktu prawa, to dokładnie to samo jakbyś zamówił malarza, a on 3x by przekładał termin ze swoich względów, podyktowanymi swoimi problemami. Ponadto termin wydania modułu sami określają, czyli się zobowiązują do dostarczenia produktu w tym czasie. Przykład z CH-47D, kiedy już ze 2x czytałem, że to ostatnia szansa na zakup po taniości i spieszcie się bo okazja, a premiera 26.06 ;D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 04, 2024, 21:10:48 »
Zgadzam się w pełni z YoYo, gra to taki sam produkt jak każdy inny, zwłaszcza gdy pobiera się pieniądze w pre orderze.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 05, 2024, 10:01:23 »
Podobno dziś mają coś napisać w newsletter. Wg. mnie oni powinni zrewidować swoją politykę wydań i pójść w stronę, taką jak mamy z MSFS - czyli mamy SimUpdate i WorldUpdate. Pierwsze zawiera poprawki w silniku i jest wydawane rzadziej. Drugie to nowa zawartość. Przecież moduły poruszają się w ramach obecnego SDK, nie wnoszą nic nowego (ew. dają nowe rozwiązania ale w ramach tego samego wzoru przeważnie). To głownie patche powodują, że wychodzi, że coś nie działa i wszystko jest przesuwane. Chyba taki podział jak jest w MSFS bardziej mi pasuje, przynajmniej jest nieco bardziej przewidywalny i mniej bolesny jeśli się coś czeka, a z drugiej strony daje większą elastyczność także dla wydawcy.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 05, 2024, 15:06:54 »
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 05, 2024, 16:16:33 »
Pacz 160 MB poszedł, jest z 50 poprawek do F-4.
https://forum.dcs.world/topic/341576-dcs-changelog-and-updates-2024/#comment-5451852

Ale o czym Ty piszesz? Przecież To co załączyłeś dot. patcha z przed miesiąca, kiedy wszedł model Kiowa.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 05, 2024, 17:48:53 »
Ale o czym Ty piszesz? Przecież To co załączyłeś dot. patcha z przed miesiąca, kiedy wszedł model Kiowa.
Mi dzisiaj pobrało 160 MB. Fakt źle podlinkowałem, myślałem że to dotyczy dzisiejszych 160 MB a to z Czerwca. Ale dzisiaj coś poszło.
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2024, 17:55:13 wysłana przez adampolska7 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 05, 2024, 17:57:57 »
Nic nie poszło, albo coś kupiłeś, albo czegoś kiedyś nie dociągnąłeś, żadnego patcha nie ma, jest za to informacja o wydaniu łatki kiedyś tam:  https://forum.dcs.world/topic/352899-dcs-296-delay/#comment-5473402, na plus, że ponoć mają fixa dla radaru F-15E (Razbam).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 05, 2024, 18:15:23 »
Kurde od 4 dni nic nie kupowałem i Steam coś pobrał. Odpalam Steam codziennie więc dlaczego dzisiaj? Dziwna sprawa!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 05, 2024, 18:38:16 »
Kurde od 4 dni nic nie kupowałem i Steam coś pobrał. Odpalam Steam codziennie więc dlaczego dzisiaj? Dziwna sprawa!

A to ja mam Standalone, nie korzystam ze Steam w DCS. Może jakiś plik sobie zassał, nawet taki do obsługi Steam, bo coś się zaktualizowało w platformie Valve, ale jeśli chodzi o samego DCS to do niego nic nie dodano aktualnie.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 11, 2024, 14:57:36 »
Coś się ruszyło, Patch dziś, subject2change ;).

https://forum.dcs.world/topic/233848-patch-status/#comment-5476766

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 11, 2024, 17:27:25 »
Patch już jest, u mnie 195Gb (do ściągnięcia 110Gb) + Afganistan 80Gb. :evil:

Jest za to problem z FC3 wywala i nie instaluje ponownie.
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2024, 18:26:24 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 11, 2024, 18:37:31 »
Ja dodatkowo mam problem z rudderem. Czerwony wykrzyknik i nie działa w trakcie lotu, choć w opcjach tak.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 11, 2024, 19:17:22 »
Wygląda na to, że FC zostało rozbite na poszczególne moduły. Kupiłem se za $10 FC2024 i teraz mam wszystkie samoloty jako osobne ikonki. FC jako osobna licencja najwyraźniej zakończyło żywot z premierą wersji 2024.