Autor Wątek: Smużenie podczas grania, czy to normalne  (Przeczytany 1665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Smużenie podczas grania, czy to normalne
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 28, 2024, 18:58:54 »
A ja nie mogę za diabła ustawić ani DLSS, ani FSR, ani NIS. Do tej pory. I nastąpił cud! Zrobiłem "repair" i,i mam to co chciałem, zaczynam zabawę z nowymi ustawieniami. Dzięki za odzew.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 28, 2024, 21:14:12 »
Hahahahah.

« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 28, 2024, 22:53:14 »
To chyba jest rosyjska ruletka!!! Po pierwszym uruchomieniu było wszystko, po drugim już nie mam i tak zostało. Jaki masz nr DLSS, bo ja próbowałem kilka wersji wstecznych ale to też nic nie daje. Fakt że DLSS wcale nie jest oczekiwaną poprawą jakości obrazu to może dam spokój, ale skoro inni mają to ja też chce?!
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 29, 2024, 01:35:28 »
DLSS nie służy do poprawy jakości, tylko wydajności kosztem jakości.
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 29, 2024, 08:19:55 »
Ja mam wersję 3.5.0. Przy włączonym DLSS widać delikatne smużenie ale tylko po światłach pozycyjnych podczas lotu, po wyłączeniu smużenia brak. Nie mam pojęcia dlaczego na zdjęciu które zrobiłem smużyło strasznie i miałem wtedy wyłączony DLSS. Teraz czy włączę czy wyłączone obraz podobny. Zastanawiam się czy u mnie nie będzie coś z grafiką.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 29, 2024, 08:57:10 »
Problemy z kartą graficzną tak się raczej nie objawiają.

Niektóre zmiany w opcjach DCS widać dopiero po restarcie gry, chociaż program o tym nie ostrzega. Artefakty z DLSS też nie zawsze tak samo wyglądają, zależy od FPS i konkretnej sceny.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #21 dnia: Marca 24, 2024, 23:59:07 »
Można je uruchomić tylko gdy gra jest odpalona w trybie wielowątkowym (plikiem z katalogu Bin-MT). I to wszystko tłumaczy. Art-J dzięki wielkie już bawię się z DLSS.
Pozdrawiam.