Autor Wątek: Fallout  (Przeczytany 3261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Fallout
« dnia: Marca 07, 2024, 15:49:59 »
Pojawil sie zwiastun serialu, cieszy tez ze wszystkie odcinki od razu, a nie co tydzien: https://youtu.be/V-mugKDQDlg?si=8JttofsiZpgHNgZk. Chyba wyglada to calkiem niezle?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Fallout
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 12, 2024, 20:32:44 »
Są już dostępne wszystkie odcinki. Serial zbiera dobre, czy nawet bardzo dobre oceny. Mile zaskoczony jestem, bo myślałem, że kolejna 💩 od Amazona będzie.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 12, 2024, 21:00:06 »
Jestem już po zabiegu i mam mieszane uczucia. Z przewagą tych pozytywnych. Wydaje mi się trochę za bardzo kameralny i "skompresowany" jak na tak liczną grupkę głównych bohaterów. Odnoszę też wrażenie, że soundtrack to nie jest najlepsze na co stać Ramina Djawadiego ale ścieżka miewa fajne momenty. W każdym razie serial zachęcił mnie, żeby odświeżyć sobie pierwszą lub drugą część z lat dziewięćdziesiątych. Ciekawe, czy odbiór będzie na tyle pozytywny, żeby powstały dalsze sezony (obviously).

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 12, 2024, 22:02:48 »
Oglądam, ale kompletnie bez entuzjazmu (w Fallouta nigdy nie grałem i nie zamierzam), bo niby historia ciekawa ale styl przekazu mnie strasznie mierzi. Chyba za amerykański jest.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 12, 2024, 22:47:28 »
A ja odwrotnie, grałem w gry i obejrzałem już dwa odcinki i tak jak nie przepadam za serialami i rzadko je oglądam, to w tym wypadku odbiór raczej pozytywny i mam chęć oglądać dalej.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 13, 2024, 10:23:14 »
Oglądnołom całość. Ogólnie miałom mieszane uczucia co do serii przez 7 odcinków. Ostatni odcinek był jednak świetny. Taki bardzo socjologiczny. nieprzyestający nawet do całej serii, pomyślałom nawet, że zmarnowali trochę tego potencjału, bo mógł już zostać wyraźniej ukazany wcześniej, choć faktycznie się na niego zanosiło.
Pewnie oglądnę kolejna serię, ale z pewnych powodów nie będę czekało na nią z utęsknieniem.
Czy domyślacie się dlaczego tak napisołom?

btw. zauważyłom wiele smaczków z popkultury (ale rozumiem, że to cecha Fallouta) jednak całkowicie mnie rozwaliła Betty, zarządca krypty która łudząco prawie przypomina burmistrz Chicago (jeżeli nie znacie z widzenia, google pomoże), nie tylko fizycznie ale i w stylu zarządzania ;-).

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 13, 2024, 10:33:37 »
Domyślam i to już po dwóch odcinkach i wcale nie jestem pewien czy to akurat wabik do oglądania (aczkolwiek jak to mawiali Starożytni "de gustibus...").

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 15, 2024, 10:39:32 »
Rutkov, chyba oglądałeś serial z polskimi napisami. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 15, 2024, 15:52:40 »
No tak, ale i bez tego, ono wyglądało właśnie na zaimki nieokreślone.
A w dubbingu nie było tego?

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 15, 2024, 16:35:24 »
Oglądałem po angielsku z angielskimi napisami, i jakoś ono niby wyglądało, ale bez przesadyzmu, nie na maksa Można było nie skumać. :)

PS: Polskie napisy, oprócz czasami wspaniałych perełek, mają jednak najczęściej jakieś skrótowe podejście do tłumaczenia i omijają fragmenty. A poza tym nadal się angielskiego uczę, więc tak wolę.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 24, 2024, 09:51:49 »
Całkiem przyjemnie się oglądało. Niezły serial. Momentami trzymał w napięciu. Może fabuła nie jest jakaś odkrywcza, a jak się ogląda ciurkiem całość to widać wpadki jak np. powtarzające się plany zdjęciowe. Miał swoje lepsze i gorsze momenty. Nie żałuję weekendu przed TV. Jeśli komuś pasował klimat gry to tu też się odnajdzie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 24, 2024, 13:26:05 »
Ja również pozytywnie oceniam całość i z przyjemnością obejrzę kontynuację.
Tak mnie ten serial zachęcił, że znowu zacząłem grać w Fallouta 4, którego nigdy nie skończyłem, gdyż na początku był trochę zabugowany i się wykraczał, więc skończyłem grę na samym początku. Teraz śmiga jak marzenie, bez bugów i ustawiony na maksa wygląda zupełnie przyjemnie, w kazdym razie trzyma klimacik.
Przy okazji taka zagadka/smaczek dla tych co widzieli film i grali w gry :)   
Czy kod do uruchomienia zimnej fuzji (ostatni odcinek) z czymś się Szanownym Czytelnikom kojarzy? :) 

Jeśli nie to podpowiem :)
To data wydania pierwszego Fallouta.
Takich smaczków jest pewnie więcej, nie wszystko wychwyciłem bo grałem już dawno, ale pewne podejrzenia mam :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 24, 2024, 16:09:19 »
A ja jestem po dwóch pierwszych odcinkach, zachęcony dobrymi opiniami. Świat Fallout'a znam, grałem, chociaż nigdy żadnej części nie skończyłem. Jak na razie, naprawdę i klimacik jest z gier, fajnie zrealizowany, dobre ujęcia i efekty. Podoba się i faktycznie mocno zachęca na pogrania. Nic dziwnego, że Fallout 4 i 76 teraz przeżywa renesans z tego co słychać.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 24, 2024, 20:08:44 »
Bo Fallout 76 to bardzo fajna fajna gra, pomimo negatywnych recenzji na początku, gdy się pojawił. Ja grałem w sumie we wszystkie, ale skończyłem tak zupełnie chyba tylko dwa pierwsze.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 27, 2024, 11:11:19 »
Serial obejrzany w zasadzie ciurkiem (szkoda tylko, że to 8, a nie więcej odcinków), bardzo mi się podobał. Trochę trzeba tylko podejść do tego wszystkiego na luzie, bo Fallout to fantastyka post apo okraszona humorem. Z niecierpliwością czekam na sezon 2, a jako, że film odniósł taki sukces, to w zasadzie na 100% powstanie o ile nawet już nad nim nie pracują.

www.yoyosims.pl