Autor Wątek: DCS: MiG-29A Fulcrum  (Przeczytany 6131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DCS: MiG-29A Fulcrum
« dnia: Marca 22, 2024, 16:33:33 »
Myślę, że już czas założyć osobny wątek?

https://forum.dcs.world/topic/346243-22032024-mig-29a-announcement-afghanistan-development-report-spring-sale-final-hours/#comment-5402179

DCS: MiG-29A będzie odwzorowywał samolot w wersji przeznaczonej dla państw Układu Warszawskiego. Zgodnie z zapowiedzią, we wczesnym dostępie dostaniemy prawie kompletną maszynę z wykluczeniem systemu IFF oraz GCI.

EDIT: Ale te szachownice to mam nadzieję, że poprawią do wydania...

Poprawiono link do newsa.
« Ostatnia zmiana: Września 28, 2024, 18:22:49 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: MiG-29A Fulcrum
« Odpowiedź #1 dnia: Września 28, 2024, 18:20:24 »
Jak na razie cisza. Nabrali wody w usta, wciąż zero newsów, więc zaczynam wątpić w premierę w tym roku. Pewnie będzie - Sorry and thank you for your passion and support. I tyle, obejdziemy się smakiem :P.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 23, 2024, 22:31:54 »
O 29 to już zapomnijmy w tym roku (BN):

The MiG-29A wont be this year. But work is going well, I hope we can share news soon.

Pewnie coś luty, marzec.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 24, 2024, 02:20:04 »
Pomimo że jest jakiś cień szansy na F-1M i Ła-7 to już chyba w tym roku nic nie wyjdzie. Za to w przyszłym roku może być ciekawie i bogato.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #4 dnia: Maja 16, 2025, 15:09:27 »
Jeszcze ciepłe Pre-Order Video, w którym co chwila pojawiają się MiG-i w naszym malowaniu:

https://youtu.be/SzMu2UGm3G4?feature=shared
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 16, 2025, 15:51:50 »
Nasze to można powiedzieć że zdominowały całe to wideo 😂. Ciekawe natomiast ile będziemy musieli czekać żeby on wyszedł ostatnio to na Irak czekałem trzy miesiące albo i więcej 😛.

www.yoyosims.pl

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 16, 2025, 16:31:19 »
Oj tam. Tak jak prawie nigdy nic nie biorę zanim nie wyjdzie (a i tego prawie nic) to tu już wziąłem. A co.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

« Odpowiedź #7 dnia: Maja 17, 2025, 18:51:39 »
Newsletter opisujący co będzie w EA, a na co poczekamy do pełnego wydania:

https://forum.dcs.world/topic/373616-mig-29a-fulcrum-pre-order/

Nie wygląda to źle.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 19, 2025, 11:20:17 »
Czyli taki trochę kotlet w absurdalnej cenie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #9 dnia: Maja 19, 2025, 12:11:18 »
30% gotowości na starcie, to niech popracują i przynajmniej będzie gotowy w 80, to może ze względu na to polskie malowanie się złamię. Koniec (jeśli o mnie chodzi ) z kupowaniem obietnic.
Cena oczywiście to rzecz względna, ale za obietnicę gotową w 30% to trochę pojechali.

« Odpowiedź #10 dnia: Maja 19, 2025, 17:03:35 »
A skąd wziałeś te 30% gotowości? Serio pytam.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #11 dnia: Maja 19, 2025, 17:22:57 »
Masz rację, że pytasz :)
Biję się w piersi, to tak jak się robi kilka rzeczy na raz i na dodatek jest się trochę nieprzytomnym/niedospanym.
Moja wina, przepraszam wszystkich, których mogłem wprowadzić w błąd poprzednim postem, nie było mowy o żadnych 30% gotowości modułu w linku wyżej, a o 30% obniżki ceny. Nie wiem jak ja to czytałem, to znaczy jak rzucałem okiem, gorąco wszystkich przepraszam  :054:

« Odpowiedź #12 dnia: Maja 19, 2025, 18:57:34 »
Spoko, myślałem, że po prostu czegoś nie doczytałem 😋. Jak na EA to tragedii nie ma, tym bardziej, że MiG w tej wersji jakioś szczególnie skomplikowany nie jest. Polatać i wykonać większość rzeczy będzie można.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 19, 2025, 20:46:01 »
Jak na EA to tragedii nie ma, tym bardziej, że MiG w tej wersji jakioś szczególnie skomplikowany nie jest. Polatać i wykonać większość rzeczy będzie można.

Oczywiście, tu nie ma techniki rodem z F-16. Wszystko jest to co potrzeba, a reszta to takie ficzery.

Ground Control Intercept (GCI) command system >>>> elegancko, czegoś takiego nie ma w DCS, przyda się pod i inne MiGi, to też bajerek, a nie rzecz istotna.
Full IFF modelling - kolejna sprawa, miło, ale kompletnie zbyteczna, online i tak będzie kod od samego początku, offline też, a jedyna kwestia w zabawę ustawień i tyle.
Full Flight Manual - wiadomo
Campaign by Eagle Dynamics - wiadomo
Increased number of missions and liveries - wiadomo.

Generalnie jest bardzo dobrze jak na start i od razu dostaniemy pełne uzbrojenie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #14 dnia: Maja 20, 2025, 11:48:59 »
GCI faktycznie się przyda, większość radzieckiego sprzętu z okresu zimnej wojny opierała swoje działanie właśnie o pomoc z zewnątrz. Manual można przeżyć, pewnie i tak pojawi się masa filmików i tutoriali. W zasadzie od czasów A-10C nie wertowałem dokładnie instrukcji, a raczej opierałem się na YT i poradnikach. Kampanie pojawią się pewnie dość szybko i jak zwykle w przypadku czołowych twórców będą na wysokim poziomie. MiG-29 ma trzy ogromne plusy w DCS. Po pierwsze, że to właśnie MiG, dla mnie i wielu maszyna kultowa i powodująca szybsze bicie serca. Po drugie, że to pierwsza maszyna FF ze współczesnych maszyn strony red. Po trzecie latająca u nas przez lata, będzie świetnie komponował się z nowymi mapami, a kto wie, może powstaną kampanie z polskim akcentem.