Autor Wątek: DCS: CH-47F  (Przeczytany 3616 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: CH-47F
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 21, 2024, 02:24:03 »
Jakoś nie przemawia do mnie. I jeszcze ten glass cockpit. Zgodzę się z KosiMazaki, sama konstrukcja ciekawa, ale wydaje mi się że to będzie model tylko dla fanów tego śmigłowca.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 21, 2024, 09:35:04 »
Jakoś nie przemawia do mnie. I jeszcze ten glass cockpit. Zgodzę się z KosiMazaki, sama konstrukcja ciekawa, ale wydaje mi się że to będzie model tylko dla fanów tego śmigłowca.

Chinook to Mi-8. Jak ktos nie lubi jednego to i raczej nie skusi sie na drugiego ;). Mi-8 co prawda moze przeprowadzac bardziej ofensywne ataki w takim stopniu w jakim Chinook nie moze ale generalnie to ten sam typ latania nie dla kazdego. W ostatnim newseltter napisano, ze bedzie szybko i ze testy sa niby ukonczone, wiec cos podejrzewam, ze pojawi sie nawet w najblizszym tygdoniu wraz z patchem tego co zostalo zwalone w 2.9.6.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 21, 2024, 10:56:11 »
Nie do końca, z Mi-8 można w grze zrobić całkiem konkretny "gunship", masz rakiety, granatniki, działka, miniguny, bomby nawet. Lekko załadowany jest też całkiem zwinny.

CH-47 nie ma żadnego uzbrojenia dla pilota, tylko strzelców w drzwiach. Pozostaje logistyka i latanie z A do B. Czyli aspekt, który w DCS kuleje i nie zanosi się, żeby był poprawiony, przynajmniej nie na premierę.

Ja na razie odpuszczam, nie do końca moje klimaty, na początek early-access jak zwykle sporo będzie nie gotowe. Może kupię na jakimś promo za rok czy dwa. Dodatkowo sytuacja z Razbam też mnie trochę zniechęciła do rzucania w ED hajsem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 21, 2024, 11:19:23 »
Ja również mam takie podejście. Zarówno Afganistanem jak i CH-47 jestem zainteresowany, ale jak będą skończone. Wolę bez zniżki, ale za to skończony produkt. Koniec kutwa z finansowaniem tej patologii.

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 21, 2024, 12:26:19 »
Some1 mnie uprzedził. Na pierwszy rzut oka niby oba śmigłowce wydają się być takie same. Jednak po bliższym poznaniu znajdziesz w nich więcej różnic niż by to się mogło wydawać.
Dla mnie to jest tylko "autobus".

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 21, 2024, 12:43:08 »
Nie do końca, z Mi-8 można w grze zrobić całkiem konkretny "gunship", masz rakiety, granatniki, działka, miniguny, bomby nawet. Lekko załadowany jest też całkiem zwinny.

CH-47 nie ma żadnego uzbrojenia dla pilota, tylko strzelców w drzwiach. Pozostaje logistyka i latanie z A do B. Czyli aspekt, który w DCS kuleje i nie zanosi się, żeby był poprawiony, przynajmniej nie na premierę.

To napisałem, więc nie ma tu nic odkrywczego. CH-47 wziąłem już dawno w pre order, on będzie miał nowy system transportowy, fakt, że będzie rozwijany przez wiele miesięcy pewnie, by też mieć zastosowanie w C-130, ale to też może dać dużo zabawy, oczywiście w misjach transportowych.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 22, 2024, 09:41:18 »
A ja sobie na urodziny dzisiaj Chinook-a sprawiłem 😉😁.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 22, 2024, 10:15:02 »
No to wszystkiego najlepszego :)
Jak to AI strzelców w Chinooku będzie takie efektywne jak strzelców w Hueyu to może być zabawnie.

« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 22, 2024, 10:16:12 »
Ja z dzieciństwa wyniosłem 2 heli, które od zawsze motyle w brzuchu uruchamiały - Mi-8 oraz tego dziada. Teraz DCS da mi spełnienie ostateczne :)... Co prawda, wolałbym analogową wersję. Teraz w MP Mi-8 latam głównie transportując trupów. Tyle i aż tyle, a fun jest na Enignie jak nie wiem.
Tak offtopic, to zauważyłem dziwną rzecz, w Il2 zamieniam się w mordercę i latam w 99% fightersko, co daje mi ogromną frajdę. W DCS natomiast po dziadkowemu, AG i transporty mnie głównie kręcą. Nawet w ww2 to najwięcej radości daje Fw-190 z zaczepami wypełnionymi bombami. Potem w zimnej wojnie Mi-8. Chinook i Afganistan dopełnią szczęścia!

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 22, 2024, 10:47:25 »
Co prawda, wolałbym analogową wersję.

To samo, jak chyba i większość osób z tego co widzę na forum ED. Analog by pasował na różne okresy, nawet Vietnam, Cold War, Bałkany i Irak, a tutaj już mamy chyba takie lata 2015-2020. Nie wiem dokładnie jaki to build, ale zakładam, że coś koło tego. Ma co prawda to swoje plusy pod względem przekazywanych informacji, ale jako przynajmniej gracz, wolę analogi (jako pilot w realu, wolałbym pewnie glassy ;)). Jest dość spory wątek na Forum ED by zrobili też wersję analogową, coś jak BS3 ale raczej nikłe szanse, a nawet jeśli to nie szybko.

Teraz w MP Mi-8 latam głównie transportując trupów.

Gruz 200 ;D? Instrukcji do CH-47 nawet nie przeglądałem, kiedyś były filmik z ładunkiem który się rozsypywał z C-130 więc może to też będzie w Chinook od razu. Jak zaczniesz szaleć z manewrami ktoś się wkurzy i premii nie będzie ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 22, 2024, 12:41:12 »
Właśnie dziwne, ale chyba jest jakiś problem ze skrótami MP do sling load. Generalnie widzę tylko skrypty do piechoty.

Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 22, 2024, 12:58:01 »
Właśnie dziwne, ale chyba jest jakiś problem ze skrótami MP do sling load. Generalnie widzę tylko skrypty do piechoty.

Pamiętam, że był screen z HMMWV w środku Chinooka, to nie będzie można wjechać? Z DCS Combined Arms byłoby całkiem ciekawie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 22, 2024, 13:03:46 »
Na to też liczę, ale dziś w MP i cargo DCS opiera się genrelanie na tych skryptach społeczności - ctld czy jakoś tak. ED póki piło temat całkowicie i nawet piechoty się chyba tak nie transportować gdyby używać ich rozwiązania. Trzeba czekać aż to jeszcze też zrobią przy okazji Chinooka. Oby tylko nie pogorszyli jak jest, bo mogą nic nie poprawić a nieoficjalne skrypty przestaną działać :).

Win10 64bit

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 22, 2024, 19:16:46 »
Ja w przeciwieństwie do większości liczę, że EDeki "domajstrują" do Chinooka sondę, FLIRA i parę innych bajerów i pomalują na czarno ;) Pomarzyć można.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Odp: Filmy z Chinook i screny
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 09, 2024, 17:56:24 »
Na jutubie, w sekcji społeczności kanału ED jest wzmianka o wydaniu wczesnego dostępu CH-47. Albo się ktoś pospieszył, albo faktycznie będzie dzisiaj łatka. W każdym razie opublikowany link prowadzi donikąd ;).