Autor Wątek: Proszę o pomoc w konfiguracji programu OvGME.  (Przeczytany 683 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Proszę o pomoc w konfiguracji programu OvGME.
« dnia: Kwietnia 23, 2024, 17:12:25 »
Witam.
Proszę o dokładną instrukcję obsługi tego programu albo podanie linka z polskimi słowami. Moje próby znalezienia objaśnień kończyły się na stronach nieznanego mi języka (angielskiego). Słabo mi poszło z jego obsługą a nie chcę skopać DCS-a po raz wtóry! Dzięki.
Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2024, 19:59:43 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

Odp: OvGMO
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 23, 2024, 18:11:36 »
Cześć!
Czy chodzi Ci o program OVGME? Tego programu akurat nie znam, ale mogę polecić inny program. Myślę że znacznie prostszy w obsłudze i instalacji. JSGME może pobrać stąd: https://www.filecroco.com/download-jsgme/. Po ściągnięciu rozpakuj i uruchom "jsgme_setup.exe" i zainstaluj (jeśli uruchomiłeś instalator w katalogu "Pobrane" to  tam się zainstaluje).

Następnie wejdź do katalogu gdzie zainstalował się program i skopiuj plik "JSGME.exe" do głównego katalogu DCS i uruchom wyświetli cię Ci taki obrazek:

Zamiast nazwy katalogu "MODS" wpisz dowolną inną nazwę (ważne!). W moim przypadku jest to "MOD" jak poniżej, program utworzy katalog automatycznie"

Mody wgrywasz do wybranego katalogu jako kolejne foldery - jak poniżej:

Wybrane mody uruchamiasz "przerzucając" je na prawą stronę:

Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2024, 20:07:38 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: OvGME
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 23, 2024, 18:47:32 »
Też korzystam z JSGME w DCS, tu już też całkiem dobry opis obrazkowy, można też wrzucić w translator Googla ENG > POL. Łatwo, szybko i przyjemnie.
https://forum.dcs.world/topic/82170-the-ultimate-dcs-world-jsgme-guide-if-you-use-mods-you-need-this/.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: OvGME
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 23, 2024, 19:16:02 »
No to chyba o to mnie chodziło. Dzięki. Zaczynam próby. Wydaje się prostsze od OvGME. YoYo parę dni temu "próbowałem" translatorem stronę podaną w Twoim poście ale bez zrozumienia, teraz już łatwiej mi idzie. Zaczynam działać.
Pozdrawiam.