Autor Wątek: Kiowa wydana!  (Przeczytany 4241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kiowa wydana!
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 15, 2024, 20:20:26 »
Ja to jestem miękka faja, zapomniałem napisać, ale pomimo generalnie bycia na nie, wydania modułu bez upustu, w końcu go wziąłem tydzień temu :evil:. Generalnie - EA jak nic :evil: - dźwięki w rozwoju, tekstury oraz misje treningowe tym razem z głosem. Zrobili nas w trąbę. Bugi jak zawsze, manual tylko w części (ok, większej) no jedynie fakt, że powiedzmy prawie wszystko mamy (ale też to dość prosty śmiglak). Natomiast podoba mi się i mimo wszystko nie żałuję, chociaż wąż w kieszeni podgryza łapę do dziś.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 15, 2024, 21:10:55 »
Natomiast podoba mi się
Tego się trzymaj. Moduł daje fan, a w porównaniu z F-4 to prawie nie ma byków. F-4 też daje mnóstwo dobrej zabawy, więc warto oba moduły przytulić.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2024, 00:44:16 wysłana przez KosiMazaki »
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 18, 2024, 15:04:40 »
Nie EA, pełna cena.

Robią z nas Trąbalskich, a my się dajemy. ;D

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 18, 2024, 22:58:12 »
Ci też są nieźli. Jeden ma okulary przeciwsłoneczne, które nie znikają po zsunięciu osłony, a drugiemu szybka się zapadła w twarz.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 28, 2024, 11:00:17 »
Hej, pytanie do tych co mają i latają - na jakim obecnie etapie jest Kiowa? W świątecznym uniesieniu wziąłem mapę Iraku, ale ten śmiglak podobnie jak wszystkie inne w DCS kusi. Gdyby cena była mniejsza, to wątpliwości raczej bym nie miał, a tak trochę gryzę się z myślami czy warto brać.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 28, 2024, 14:55:46 »
Hej, pytanie do tych co mają i latają - na jakim obecnie etapie jest Kiowa? W świątecznym uniesieniu wziąłem mapę Iraku, ale ten śmiglak podobnie jak wszystkie inne w DCS kusi. Gdyby cena była mniejsza, to wątpliwości raczej bym nie miał, a tak trochę gryzę się z myślami czy warto brać.

Wszystko ok. Jeden z patchy popsuł parę spraw (ale to nie wina PC, a ED), ostatni patch do DCS z 24.12 naprawił wszystko. Śmiało bierz, nie żałuję ani centa. Doszły też nowe dźwięki, a parę baboli zostało naprawione. Bawię się nią od czerwca, znacznie ciekawszy niż Chinook, chociaż i za niego kiedyś tam się zabiorę.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 29, 2024, 14:20:41 »
Kiowa już w hangarze 🫡. Po pierwszych dwóch godzinach wygląda bardzo dobrze. Model lotu wydaje się odpowiedni, jest stabilnie, ale w stopniu dającym frajdę z latania. Zaczynam od misji treningowych i zabawy w odpowiednią konfigurację przycisków żeby to wszystko ładnie ogarnąć z poziomu HOTAS. Będzie super uzupełnienie w przerwach od latania AH-64 (tutaj po ostatnim patchu poprawili stabilność w osi pochylenia, co akurat bardzo mi pasuje, bo Apache miał tendencję to miotania na boki podczas zawisu).
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 29, 2024, 19:34:17 »
Tak jest. Słuszny zakup! 8)

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 30, 2024, 09:29:06 »
Po kolejnych godzinach latania mam dwa pytania. Latam w VR i nie mogę na stanowisku drugiego pilota używać broni ręcznej. Chwytam ją w ręce ale nie działa poruszanie nią i strzelanie. Drugie pytanie dotyczy sterowania MMS w czasie zajmowania pozycji pilota po prawej stronie. Da się? Wedlug misji treningowych tak, ale jakoś nie mogę tego zrobić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 30, 2024, 20:56:25 »
Bierzesz myszką (klikając), potem kliknij środkowy przycisk myszy by aktywować celowanie. Frajda niesamowita. MMS obsługujesz z pozycji CoPilota, na MFD pilota może go wtedy zduplikować i jak będziesz obsługiwał z pozycji CP (jego przyciskami) to będzie ci się i przesuwało na pozycji pilota, natomiast nie jest to właściwa procedura. Zmień siedzisko i wydaj polecenie dla AI by leciał wedle życzenia lub gdzieś zawisł. Pilot nie ma 4 rąk ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 31, 2024, 03:48:11 »
Ok już wiem o co chodziło z tym karabinem. Trzeba najpierw wcisnąć alt + c żeby wyłączyć sterowanie myszką w kokpicie. Wtedy ładnie można postrzelać z M4. Reszta już w zasadzie opanowana, to jest całkiem zgrabna maszynka do latania.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 31, 2024, 08:33:25 »
Nie trzeba wciskać nic z klawiatury, tak jak pisałem, użyj myszki, znacznie wygodniejsze.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 31, 2024, 12:05:43 »
Przypisałem sobie ten alt + c pod przycisk rolki myszki, więc teraz to wygląda tak, że odpinam karabinek od kokpitu, wciskam rolkę myszki, wtedy mogę poruszać i strzelać z M4. Jak kończę to znowu rolka przycisk na rolce i odkładam broń. Jedna rzecz, która mi w Kiowa doskwiera to obraz z kamery termo, trzeba mocno walczyć z ustawieniami kontrastu i jasności ekranu żeby coś zobaczyć.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 31, 2024, 17:59:46 »
trzeba mocno walczyć z ustawieniami kontrastu i jasności ekranu żeby coś zobaczyć.

Czy ja wiem czy mocno? Lekka korekta kontrastu i jasności wystarczy, natomiast zgadza się, przy korzystaniu z FLIR trzeba dostosować widoczność tu.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 31, 2024, 18:06:12 »
Podobno w realu działało to jeszcze gorzej :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"