Witam,
od ponad miesiąca używam Moza AB6 i jestem zachwycony

Baza daje rewelacyjne odczucia i jest super precyzyjna. Mam Saitek Cybrog Evo Force i nie ma żadnego porównania. Pamiętam, jak przy strzelaniu traciło się zupełnie precyzję, tak trzepało dżojem - to były efekty DirectInput. W AB6 efekty FFB są związane z telemetrią z gry (IL-2 BOS, MSFS 2024) i działa to rewelacyjnie, a poza tym można je sobie dopasować/edytować. Precyzja i celność jest na najwyższym poziomie - mam porównanie do TM Warthog. Wreszcie elevator trim działa jak należy i używa się go zupełnie intuicyjnie - czujesz wychylenie drążka. Jak dla mnie moc bazy jest zdecydowanie wystarczająca, musiałem sobie obniżyć niektóre parametry, bo łapka męczyła się dość szybko. Być może z cięższym gripem i extension to będzie za mało, ale nie mam jak tego sprawdzić. Podstawowym problem sprzętu MOZY jest wg mnie soft, a właściwie zmuszenie go do właściwej współpracy z simami. Mam wrażanie, że ci testerzy-jotuberzy, którzy narzekają na
cogging zacinanie się, brak płynności lub mało efektów po prostu nie skonfigurowali odpowiednio bazy i działali na ustawieniach
defautowych domyślnych. Ale opanowałem już te sztuczki/kruczki i jestem bardzo zadowolony. No i świetnie działa w samochodówkach jako drążek zmiany biegów
shifter (ETS/ATS, Forza, AC itp)

Pozdrawiam,
Bart