Autor Wątek: Podsterowność podczas kołowania w A20N.  (Przeczytany 809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Podsterowność podczas kołowania w A20N.
« dnia: Lipca 08, 2024, 11:57:17 »
Witam!

Jestem nowy i uczę się na A20N od FBW. Wszystko działa, ale jak zaczynam kołowanie to samolot tańczy jak chce. Statecznik rusza się dobrze, ale samolot skręca sam i w przeciwną stronę jak ja chce. A utrzymać samolot na pasie podczas startu to jest masakra. AUTO BRAKE mam na maxa. Przy tym samym samolocie dostępnym od początku z gry wszystko jest ok._Czy ja coś robię źle? Czy coś jest nie tak z tym samolotem?_Tak jakby statecznik nie resetował się jak nacisnę padem do skrętu to zapamiętuję tą pozycję muszę potem odbić w drugą stronę.

Zasady forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2024, 12:24:55 wysłana przez KosiMazaki »

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Podsterowność podczas kołowania w A20N.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 08, 2024, 15:05:02 »
Duże samoloty na ziemi sterują nie statecznikiem tylko przednimi kołami i w niektórych samolotach to sterowanie może być niezależne od steru kierunku. Więc sprawdź co robią przednie koła podczas skrętu.

Poza tym FBW jest niekompatybilny z opcją autorudder w symulatorze i ma możliwość przypisania dodatkowej osi do sterowania, choć to drugie powinno być domyślnie wyłączone. Najlepiej zapoznaj się z instrukcją do tego dodatku: https://docs.flybywiresim.com/fbw-a32nx/feature-guides/nw-tiller/
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2024, 15:13:33 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"