Autor Wątek: Drukarka 3D - potrzebuję skopiować elementy.  (Przeczytany 835 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Drukarka 3D - potrzebuję skopiować elementy.
« dnia: Lipca 21, 2024, 18:25:48 »
Potrzebuję takie plastikowe elementy jak na zdjęciu. Nie wiem kompletnie, czy to opłacalne. Nie wiem, czy w ogóle da się coś takiego zrobić jak im przyniosę te elementy. Nie wiem gdzie (Warszawa? W pobliżu jej?) mogę coś takiego zrobić i jak. I tyle wiem.  Potrzebuję je, ale świat się nie zawali jak ich nie będę miał, szkoda mi tylko całego urządzenia bo bez nich jest prawie bezużyteczne. Może macie jakiś inny pomysł jak je skopiować, mi przyszło do głowy wydrukować. Niestety kupno takich samych jest praktycznie niemożliwe.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Odp: Drukarka 3D - potrzebuję skopiować elementy.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 21, 2024, 18:46:05 »
Fotka to za mało, przydałby się plik. Jak będziesz miał to popytam wśród znajomych kto by wydrukował.
Ja jeszcze na drukarkę się nie zdecydowałem, chociaż chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 21, 2024, 20:40:58 »
Sam posiłkowałem się firmą zewnętrzną (www.octoclassic.com), bo moja drukarka w pudle leży któryś rok i jakoś nie mogę się zmobilizować, żeby ją poskładać. Tanio nie było, ale robota pierwsza klasa i wiem, że to pożyje. Goście sporo rzeczy drukują dla motoryzacji. Dla mnie akurat drukowali pojemniczek i dekielek do młynka do kawy :D. Firma jest nasza, a chłopaki są z Wrocławia i używają drukarek Bambu Lab jak dobrze pamiętam.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 21, 2024, 21:54:05 »
 Panowie jaka by była potencjalnie cena za takie 4 sztuki? Bo może nie ma o czym gadać, jak będę musiał zapłacić kilka stów. Wtedy zrobię sobie to z drewna ;-)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 21, 2024, 22:09:23 »
Trudno mi pisać w czyimś imieniu, ale myślę, że parenaście złotych, a może free, jeśli któryś z Kolegów stwierdzi, że to niewiele ;) 
Nie mam pojęcia, skombinuj plik do wydruku, wtedy dokładnie udzielę odpowiedzi. Wydrukowany samolot rozpiętości circa coś koło 800-1000mm (latający RC) to z zarobkiem dla drukującego coś koło 250-300 zł o ile się nie mylę, więc kilka nakrętek chyba niewiele kosztuje :) 

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 22, 2024, 11:12:42 »
Panowie jaka by była potencjalnie cena za takie 4 sztuki? Bo może nie ma o czym gadać, jak będę musiał zapłacić kilka stów. Wtedy zrobię sobie to z drewna ;)
Zrobię Ci za free z dosyć twardego PLA, tylko muszę znać dokładne wymiary tych elementów.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 22, 2024, 19:45:48 »
Dzięki! No bez małej flaszki czy dobrego czteropaku to się nie może obejść ;-). Odezwę się na priv.