Autor Wątek: Kupiłem Lock-On i kicha!  (Przeczytany 9186 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 21, 2004, 08:33:37 »
Cytat: Elwood
LOCK-ON umiera śmiercią naturalną na naszych oczach, a zamordowały go pazerne cwaniaczki z firmy na U. Szkoda, to mógł być najlepszy współczesny symulator odrzutowców wojskowych, a zrobił się najlepszy program do podziwiania widoków z powietrza. A raczej slajdów.

Podpisuje sie wszystkimi trzema łapkami ;)

Zreszta widac jak ten dział forum popadł w zastój. Osobiscie Lock-On'a odstawiłem na bok...szkoda nerwów. Moze za 2 lata wroce do tego tytułu, gdy pod maska mojego kompa bedzie tkwił procek rzedu 5 Ghz, grafa pokroju Radek X300 (13000) i ze 2 GB RAM.

Na moim obecnym kompie IL-2 AEP smiga ze az miło, FS2002/2004 podobnie. Wiele nowych gier (Halo, FarCry, itp.) tez działa ok...a Lock-On ma mnie głeboko w.....i funduje mi slideshow.
Bartek
Aztec.pl

Schmeisser

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 21, 2004, 10:45:12 »

CAS Latency (CL) to najczęściej chyba spotykane ustawienie opóźnienia. Określa ono ilość cykli zegara magistrali, jakie upływają od wydania przez CPU polecenia aktywacji wybierania kolumny

column adres strobe to sygnał 'przemiatania" kolumn adresowych zorganizowanych w 64 kb bloki ,czyli odswieżenia adresu zorganizowanego w postaci   FFFF:FFFF
Nowsze pamieci same sobie juz wiersze adresuja , kiedys był jeszcz RAS czyli row adres strobe
2 oznacza , dwukrotne wyslanie sygnalu adresujacego na 3 cykle MMU
3 oznacza rownolegla prace z MMU
bo na magistrali dane zawsze musza byu wtedy gdy magistrala jest aktywna czyli na zboczu opadajacym impulsu zegarowego :D

Abschuss lol

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 22, 2004, 01:21:12 »
Ktoś w to jeszcze tutaj gra ?

Elwood

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 22, 2004, 03:26:52 »
Nie, ale za to można się dowiedzieć jakie parę lat temu funkcje można było spotkać w BIOSie.

reelcash

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 22, 2004, 09:36:18 »
lol el wood jak zwykle trafia w dziesiatke lol

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 22, 2004, 09:49:36 »
Myślałem nad rozpoczęciem nowego tematu... ale to chyba nie będzie potrzebne.

Wczoraj przejrzałem oficjalne forum LockOn i natknąłem się na wypowiedź jednego z twórców, a konkretnie Carl C. "Stormin" Norman'a

Let's clear the air. Ubi Soft, the publisher is responsible for Testing and QA. We are the developer, under contract to develop and support the product. That contract is finished. We are obligated to provide patches to fix serious problems for a certian period of time following the release of the product. We have been doing just that. Most of the serious problems were addressed in V1.01. V1.02 goes way beyond bug fixes and actually enhances the game. Ubi Soft is not paying us one penny for our support work. There are no additional funds. We cannot continue to enhance Lock On unless there is a source of funding. What doesn't make sense to you about my saying that the contract is coming to a close? Do you expect Eagle to continue to work on this product without finances forever? Despite the lack of additional funding, we have supported Lock On and have plans to do our own add on in the future. But that is only going to happen if we secure the funding we need. It will not be coming from Ubi Soft.
Nie będę tego tłumaczył słowo w słowo, ale oto co tam pisze:
UbiSoft jest odpowiedzialny za finansowanie i testy gier, płaca oni za stworzenie gry, oraz przez pewien czas, za tworzenie patchy do wydanej gry. Eagle Dyamics zbliża się do swojego limitu i już niedługo nie będą finansowani. Patch 1.01 i 1.02 są patchami nie tylko naprawiającymi, ale i rozbudowującymi grę - za co UbiSoft im nie płaci i ED najwyraźniej nie widzi możliwości robienia tego za darmo kiedy skończy się dopływ pieniędzy z UbiS. ED jednak zamierza stworzyć dodatek do LockOn, ale zabiorą sie za niego dopiero kiedy dostaną na to fundusze, a nie będą one pochodzić na pewno od UbiSoft.

Prawdopodobnie dostaniemy jeszcze patch 1.03 i na tym się skończy, gra zatrzyma sie w rozwoju do czasu ukończenia dodatku (jak dla mnie 1-2 lat). Co to oznacza w praktyce wszyscy wiemy - gra umrze.

ED popełniło widać poważny błąd nie zabierając się od razu do pracy, albo wkurzyło UbiSoft (chociażby tym, że sprzedane gry wracają do sklepów, bo kiedy ludzie nagle zauważają, że podana na pudełku specyfikacja ma tyle wspólnego z rzeczywistością co zapewnienia o bezawaryjności z Microsoftu). ED nie rozpoczęło od razu równolegle z patchami pracować nad dodatkiem - zapewniając sobie stały dopływ funduszy, a tak postąpił Oleg, wydał najpierw Stumovika i prawie z miejsca zaczął pracować nad FB, potem AEP, teraz BoB'em i PF - dzięki temu gra cały czas żyje swoim życiem.

R.I.P.

reelcash

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 22, 2004, 10:09:16 »
a mnie sie wydaje ze ubi wyruchal chlopakow od lock-on, tak ja to zrozumialem i oni chca dalej cos robic z tym produktem tylko juz nie pod egida ubikacji

Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 22, 2004, 10:33:41 »
Ja to wszystko rozumiem ale w zasadzie co zwykłego nabywce takiego Lock-On inetersują wewnetrzne sprawy developera/wydawcy.
Ja kupuje produkt i oczekuje, ze bedzie dział poprawnie. Juz olac te minimalne wymagania podane na pudełku bo kazda gra ma podane wymagania absolutnie minimalne, na ktorych gra na pewno nie bedzie smigac. Pozostaje kwestia tego, ze nawet sprzet grubo ponad te minimalne wymagania nie zapewnia komfortu gry. Coby daleko nie szukac, cytowany wyzej IL-2....przeciez na tym samym sprzecie IL-2 smiga, ze az miło, detale niemal na max. A Lock-On co? Ledwo dyszy.

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

qrdl

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 22, 2004, 12:37:48 »
I bardzo dobrze się dzieje, że ED zrywa z ubikacją... produkt jest raptem na rynku od pół roku a zasrana ubikacja przestaje im płacić za rozwój i ew. patche (nie tylko te poprawiające kardynalne błędy). Wg mnie obraz rysuje się taki: ubikacja przycisnęła ED do przedwczesnego (święta szły, druga taka okazja dopiero za rok), obarczonego błedami i niedopracowanego, wydania LO, a teraz wymaga, żeby już drugi patch naprawił wszystko, bo inaczej przestają płacić! Jak zwykle powrócę do poprzednika LO czyli Flankera 2.xx. O ile mnie pamięć nie zawodzi, rozwój trwał nie mniej niż 2 lata a w ostatnich patchach poprawiono błędy, których przeciętny latacz pewnie nigdy by nie zauważył i jakoś wola była.... Dodam, że jak flankera dopieszczano, to LO był na etapie koncepcji, więc upada argument, że zaprzestano rozwoju Flankera w momencie kończenia LO... Niestety, pewnie nawet jak ED uwolni się od kiblokracji, to prawa do produktu zostaną w muszli. Coż, poczekamy na patcha 1.02 może nastąpi radykalna poprawa i granie w LO stanie się przyjemnością...

I co mnie jeszcze drażni... bełkotanie o jakimś addonie, co to do diaska ma być?!?!  :evil:  Kolejne FB chcą zrobić??? Ja już widzę oczami wyobraźni setki rozgorączkowanych forumowiczów "debatujących" czy kmy ;) w F22 i X69 są poprawnie odwzorowane, biorąc pod uwagę polityczną poprawność ED i ubikacji, a także "niusy" zasłyszane na discovery

pozdrawiam,
qrdl[/fade]

Schmeisser

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 22, 2004, 12:55:47 »
co ty tam wiesz o symulacjach
addon wprowadzi 97 brand new flyable asskickin planes , nowe skiny , nowe mapy i rakiety typu SRAAAM oraz MRAASM bo stare AMRAAMY sucks big tiime
Do tego naprawiony zostanie model lotu niektorych samolotow, tak by nie powodowaly frustracji u 13 latkow :D