Autor Wątek: Którą wersję IL-2 kupić na Steam aby zacząć latanie z IL-2?  (Przeczytany 1162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Latam MSFS 2020 i 2024 jak również DCS ale nie kupiłem jeszcze niczego z WWII w DCS bo opinie o tych modułach są nie najlepsze. Ale chciałbym spróbować w temacie WWII.
Lubię zaawansowaną grafikę i generalnie aby wizualnie gra dobrze wyglądała. Korzystam z VR (Pimax Crystal OG). Co polecacie kupić? I jakie dodatki?

Odp: Którą wersję IL-2 kupić na Steam aby zacząć latanie z IL-2?
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 01, 2025, 11:39:48 »
Najpierw musisz kupić Battle of Stalingrad. Bo to musi być aby całość działała. Następnie dokupujesz w zależności jaki front cię interesuje. Jak zachodni to BoB i BoN, a jak wschodni to BoM i BoK. Dodatkowo można dokupić kilka samolotów kolekcjonerskich. Niektóre koniecznie  :) Dodam, że grafika to nie jest akurat to co jest w tej grze najlepsze. Charakteryzuje ją szybka akcja i zabawa. Różni się znacznie od tych symulatorów które wymieniłeś wyżej.
« Ostatnia zmiana: Maja 01, 2025, 11:56:05 wysłana przez Iskra »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 01, 2025, 12:53:40 »
Kupując bezpośrednio od producenta (wersja standalone) możesz zacząć od dowolnej mapy. Na Steam tak jak napisał przedmówca trzeba najpierw kupić Stalingrad.

Warto poczekać z większymi zakupami miesiąc lub dwa na kolejną promocję, obniżki są spore.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #3 dnia: Maja 01, 2025, 13:05:15 »
Może nawet nie miesiąc, bo na 9 maja na pewno będzie jakaś obniżka.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 02, 2025, 07:46:26 »
Najpierw musisz kupić Battle of Stalingrad. Bo to musi być aby całość działała.

No nie, co to za herezje? To nie DCS, nie wymaga podstawki, każdy BoN, BoB, FC itp. posiada swoje mapy i samoloty, BoS nie jest wymagany. Każdy to osobny tytuł. Kupując jeden masz wszystko od razu ale nie zakupione mapy są nie aktywne. Polecam zakup tutaj jednak: https://il2sturmovik.com/, często są promocje i wszystko leci na -50%.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Maja 02, 2025, 08:34:21 »
Na Steam nie trzeba już kupować Stalingradu? To nie wiedziałem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 02, 2025, 08:41:50 »
Na Steam nie trzeba już kupować Stalingradu? To nie wiedziałem.

O Steam się nie wypowiem, zweryfikuj to ew. tam. Zawsze można kupić inny tytuł i jak nie pójdzie to w ciągu 1h gry oddać bez problemu, ale proponuję zakup nie przez Steam mimo wszystko.

Ps. Sprawdziłem opis na Steam jest, że wymaga BoS, ale nie ma na Steam żadnej promo (płacić ponad 230zł, kiedy ten tytuł chodzi za mniej niż 40 nie ma sensu by pograć w jakiś inny), na IL-2 na stówę zaraz będzie promka z okazji dnia zwycięstwa i „praznika”.
« Ostatnia zmiana: Maja 02, 2025, 08:47:23 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7 dnia: Maja 02, 2025, 08:46:06 »
Bo pytanie było o wersję Steam. Ja już dawno temu kupowałem. I kiedyś trzeba było mieć Stalingrad na Steamie jako podstawkę dlatego tak doradziłem  :)
Nie zauważyłem ps.
Najlepiej to brać BOB albo BoN. Bo tam są Kucyki. A one są niedoścignione  ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 02, 2025, 08:56:55 wysłana przez Iskra »