Fora militarne, profile na X itp. są tak samo podatne na manipulacje informacjami - może nawet bardziej, ponieważ najczęściej mało kto je weryfikuje.
To zależy od samego forum. Jeśli jest to forum, na którym piszą ludzie zajmujący się OSINT-em, to jest całkowicie odwrotnie.
Z kolei, tu masz przykład niby "fachowego" portalu, a który ewidentnie rozsiewa fake news:
linkZweryfikowanie zdjęcia rozbitej maszyny zajęło mi nie więcej niż 10 minut. Pochodzi z katastrofy JF-17 sprzed 10 lat:
link.
Pewnie nawet do głowy by ci nie przyszło, aby to sprawdzić

.
Sarcastosaurus pisze, że bazując na swoich źródłach i dostępnych informacjach nie można w 100% potwierdzić wszystkich strat IAF. Jednocześnie wskazuje na fakt, iż PAF również mógł ponieść straty (1 J-17?), ale na pewno się do tego nigdy nie przyzna.
Oho, oni mają swoje tajne źródła

. Zadałeś sobie choć odrobinę trudu, aby zweryfikować rzetelność ich informacji?
Szczerze to mam gdzieś ich źródła. Mnie interesuje wyłącznie
niekwestionowany materiał zdjęciowy, ewentualnie potwierdzenie informacji o własnych stratach przez stronę przeciwną. Jeśli nie ma takiego, to nie ma tematu. Czyli stosuję taką samą metodologię jak OSINT Oryx.
Nie twierdzę również, że jest to najlepsze źródło na świecie - w przeciwieństwie do Ciebie i Twoich źródeł.
Bredzisz.
Wiele razy pokazywałeś na forum, iż brak Ci obiektywizmu i nie potrafisz przyznać się do błędu.
Zwykłe pomówienia. A jeśli jest inaczej, to udowodnij.
Ps. Twoja subiektywna opinia nie jest żadnym dowodem.
Zapewne analiza znajdująca się pod tym linkiem również zostanie zakwestionowana:
https://www.orfonline.org/expert-speak/operation-sindoor-understanding-context-and-consequencesHindusi.
Mnie nie interesuje analiza napisana przez kogoś na zlecenie i za pieniądze. Tak jak już wyżej wspomniałem, mnie interesuje wyłącznie niekwestionowany i dostępny materiał zdjęciowy. Ewentualnie przyznanie się strony przeciwnej do straty.
Trafili w wejścia składu broni nuklearnej pokazując tym samym jakie mają możliwości uderzeniowe i co mogą zrobić w kolejnych atakach.
Jasne

A jakiś materiał zdjęciowy na podparcie tych słów to jest dostępny, czy znów mamy uwierzyć w tajne źródła? Skoro Hindusi mają własne satelity obserwacyjne (a jak widać było na prezentowanych przez nich obrazkach zniszczeń na lotniskach pakistańskich, to są one całkiem niezłej jakości) to czemu nie pochwalili się tym publicznie?
Czekam, aż zaprezentujesz zdjęcia na potwierdzenie własnych słów. Nie masz = fantazjujesz.
Może w przeciwieństwie do państwa otwarcie sponsorującego grupy islamskich terrorystów mają więcej rozumu w głowie i nie chcieli eskalować konfliktu.
Nie masz pojęcia co się tam dzieje. Oskarżasz jednych o terroryzm, a wypowiedzenie przez Indie Traktatu o Wodach Indusu i odcięcie Pakistanu od wody pitnej to już pewnie terroryzmem dla ciebie nie jest? Jedni i drudzy mają sporo za uszami, a Hindusi to żadne święte krowy. Zresztą to najlepsi kuple Ruskich w regionie, dlatego mam ich szczerze gdzieś.