Autor Wątek: F4U-1D Corsair EA  (Przeczytany 1666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

F4U-1D Corsair EA
« dnia: Czerwca 19, 2025, 18:45:43 »
A więc stało się w końcu F-4U i Mariany WWII uwolnione!
https://forum.dcs.world/topic/367939-dcs-changelog-and-updates-2025/#comment-5658467
Cena za F-4U też ok.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Odp: F4U-1D Corsair EA
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 19, 2025, 19:58:21 »
Jeżeli ktoś ma już moduł to proponuję wybrać Instant Action, mapę drugowojennych Marianów i start z lotniskowca, a potem sprawdzić jednostki sojusznicze "F9" :021:
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 19, 2025, 22:10:25 »
A właśnie bo bym zapomniał. Gdyby kogoś nurtowało pytanie, czy są A6M albo insze "japsy". Zatem cytując klasyka... Kiedy pytają mnie, czy są ZERO... odpowiadam... tak są...ale takie...

5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 19, 2025, 23:44:32 »
Nadwrażliwy na sterowanie w osi pionowej, aż tak z defaultu to on się nie powinien zachowywać, ale dodanie "Curve" aż na 16 rozwiązało u mnie problem. Pierwsze wrażenia bardzo fajne, od razu pomimo kupionego "od niechcenia" człowiek nabiera ochoty na Pacyfik. Graficznie wysoka półka, świetnie zrobiona imitacja lusterek (tu brawa bo to nowum coś takiego). W sumie wyszło mi 139zł ale część płaciłem w Milach. Na Steam widzę, że wyceniony jest na 186zł, ale płacąc kartą w ED powinno wyjść jakoś 177zł. 3 podejścia na lotniskowiec i kąt dobry i niby ok wszystko, ale jakoś nie zahaczyłem hakiem ani razu, ale to taki szybki test, bez czytania instrukcji. Fajny natomiast też jest pilot:

Jakby ten cały asset był jakiś taki sensowny to powiem że byłoby całkiem ciekawie (klimat to w połączeniu z Marianami WWII jest bo generalnie w DCS woda + chmury wyglądają naprawdę nieźle), a tak pewnie znów trzeba będzie czekać do usranej "tu sobie dodać kto co woli" zanim coś z tych zapowiedzi wyjdzie. Ja tam bym wolał późniejszego F4U-4 ale jeszcze się taki nie urodził, co każdemu dogodził ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 20, 2025, 00:48:46 »
A mi się dopiero 40% pobrało przez 6 godzin ze Steam, ale to raczej wina internetu w Plus niż Steam. Z desperacji odpaliłem Ił-2 1946.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 20, 2025, 11:41:28 »
Ktoś widzi jakieś różnice przy wyborze skórki kokpitu?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 20, 2025, 11:58:17 »
3 podejścia na lotniskowiec i kąt dobry i niby ok wszystko, ale jakoś nie zahaczyłem hakiem ani razu, ale to taki szybki test, bez czytania instrukcji. Fajny natomiast też jest pilot:

A mi się udało za pierwszym razem :-). Fajny jest efekt zaczepienia liny.
Ale Mariany to porażka. Rzut okiem na wyspy i fpsy zjeżdżają masakrycznie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 22, 2025, 09:53:01 »
M3 wziął się do roboty i od razu szykuje się łatka, potwierdzili na ED forum, no ale to już na lipiec pewnie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 24, 2025, 10:10:03 »
Polatałem kilkanaście minut, głównie ustawiając krzywe bo te domyślne są zbyt agresywne. Dodatkowo dźwięk silnika kłuje w uszy. Jakoś totalnie nie pasuje mi do tego co np. słyszałem w Lesznie w ten weekend. Jakiś taki płytki, wytłumiony jest co odbiera sporo z immersji. Jednak Corsair ma kawał agregatu z przodu, który powinien dawać o sobie znać. Domyślne ustawienie kamery w kokpicie też jest trochę problematyczne, mam wrażenie, że siedzi się zbyt blisko celownika. To tak na szybko, jest ok, jak wyjdą jakieś łatki to powinno być dobrze.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 24, 2025, 10:46:03 »
Mam problemy z osiągnięciem większej prędkosci niż 250. Na różnych prędkodciach sprężarki, oczywiście przy zamkniętych chłodnicach. Nie widzę też wyraźnego wzrostu obrotów po zerwaniu linki, tak jak by woda nie była dodawana. Lampka która powinna zapalić się na 3 min przed końcem wody, jakoś nie zapala się.  Start za autostartu, z ziemi.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 06, 2025, 17:13:06 »
No tego jeszcze nie było!!! Próbuję uruchomić F4U-1D a na ekranie zamrożony obraz, niczego nie mogę zrobić, nawet wychodzę przez Alt-Ctrl-Delete! Niczego nie dopisywałem, nie madrowałem w DCS. Inne samoloty nie sprawiają trudności. Wyciąłem F4, zainstalowałem ponownie i nic to nie zmieniło! Kilka tygodni temu wszystko było OK. Co mam zrobić z tym faktem?
zbyszek
Pozdrawiam.