Autor Wątek: Logitech Force 3D PRO  (Przeczytany 305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Logitech Force 3D PRO
« dnia: Września 23, 2025, 21:51:07 »
Witam i chwalę się tym co znów mam...
Nabyłem drogą kupna ten oto (jak w tytule) sprzęt, zasadniczo posiadam (używam) AVA etc... ten służy okazjonalnie (na działce). Ale chce mocno pochwalić jego "uniwesum". Jego cena na rynku wtórnym jest dobra a możliwości duże! Nie reklamuję ale polecam! Na rozpoczęcie "zabawy" z DCS w sam raz. Wielkie dzięki Temu co go oddał na sprzedaż!
Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Października 11, 2025, 11:24:05 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

Odp: Logitech Force 3D PRO
« Odpowiedź #1 dnia: Października 10, 2025, 11:23:56 »
Gratuluję sprytu sprzedającemu. Ten joystick fakt że jest ciekawy. Wygodny. Ergonomiczny. Pierwszy mój joystick do latania jaki kupiłem. Ale ma jedną zasadniczą wadę. Jest na potencjometrach, które się zużywają dość szybko, szczególnie ten od osi skrętu. Zawsze lepiej, szczególnie jak się używkę kupuje dołożyć do joya z czujnikami halla. T16000 albo coś w tym rodzaju. Kupić nowy, spróbować czy warto wchodzić w temat wirtualnego latania to ok. Przy intensywnym używaniu po roku do wyrzucenia niestety.

Odp: Logitech Force 3D PRO
« Odpowiedź #2 dnia: Października 11, 2025, 01:36:29 »
Kupiłem, bo na działce, raczej testuję co nowego w DCS mają, więc używam sporadycznie. Kilka lat temu wymieniałem potencjometry w nowych pedałach od Thrustmastera, to i w tych chyba się uda, jeśli padną? Jak na razie nie widzę takiej potrzeby.
Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Października 11, 2025, 11:23:53 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.