Autor Wątek: Pomocy - skasowane pliki  (Przeczytany 1004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomocy - skasowane pliki
« dnia: Grudnia 03, 2025, 02:17:46 »
Pomocy, w ramach reinstalacji systemu skasowałem folder z fotkami, którego nie zamierzałem kasować (wydawało mi się, że niby kopie mam na dysku przenośnym, ale o jednym katalogu zapomniałem). Czy jest możliwość odzyskać te fotki. Włączyłem opcje System/Odzyskiwanie systemu/Resetuj ustawienia komputera i zaznaczyłem usunięcie wszystkich plików z wszystkich dysków.
System zainstalowany ponownie, dysk na którym były skasowane fotki jest pusty (to nie dysk systemowy), nic jeszcze na nim nie zainstalowałem, chyba jestem w stanie odtworzyć nazwę katalogu nadrzędnego, ale już właściwego podkatalogu nie. Czy jest szansa na odzyskanie skasowanych fotek i jak to zrobić?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Pomocy - skasowane pliki
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 03, 2025, 08:27:45 »
GetData Back, MiniTool Data Recovery, DMDE i szukanie.

Najważniejsze, żeby po usunięciu nic tam nie nadpisało się. Sam walczę już drugi tydzień z takim dyskiem, wszystkie skanowania i kopiowanie dużych dysków trwa. Po drodze miałem jeszcze brak prądu i musiałem startować od nowa. Dlatego teraz jeden dysk pod upsem, a drugi skanuje się na pod laptopem :D.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2025, 08:37:20 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 03, 2025, 09:53:49 »
Broń boże nadpisywać te usunięte miejsce. Normalne usunięcie jest dość łatwe do odzyskania, programy darmowe sobie z tym nawet dobrze radzą.
Jeśli już nic nie pomoże to odzysk profesjonalny, z tego co pamiętam to nawet 3000 zł za SSD.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 06, 2025, 12:48:54 »
Bardzo dziękuję za pomoc.
Użyłem DMDE z dobrym skutkiem.
Teraz muszę to tylko (tylko ;) ) posegregować, ale najważniejsze że fotki odzyskane.
Jeszcze raz wielkie dzięki :)