Autor Wątek: DCS: Su-22M4 Mod (VinntoreZ)  (Przeczytany 1377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hub

• *
DCS: Su-22M4 Mod (VinntoreZ)
« dnia: Stycznia 24, 2026, 19:21:45 »
« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2026, 11:30:30 wysłana przez YoYo »

Odp: Odp: MH-6 Little Bird mod
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 24, 2026, 22:11:45 »
Zainstalowany, działa pięknie 😁. To będzie dłuuuga noc 😃.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Odp: DCS: Su-22M4 Mod (VinntoreZ)
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 26, 2026, 13:54:10 »
Su-22 jest, wg pierwszego wrażenia, świetnie wykonany. Dodatkowo obszerny manual.
Gratuluję pomysłu i wykonania.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 26, 2026, 23:20:37 »
Dobrze też, że model będzie aktualizowany. Niestety jest błąd i to dość widoczny jeśli chodzi o proporcje owiewki kabiny pilota. Akurat mnie razi to mocno po oczach, chociaż fakt, lata się ze środka, a nie z zewnątrz ;). Na pewno gościu jest i utalentowany i zdeterminowany. Tyle przecież było zaczętych i nieskończonych modów, a tutaj mamy coś pomiędzy dodatkiem typu FC3, a klikalnym modułem (a w tym całkiem sporo smaczków jak np. niespotykane w DCS uzbrojenie). Kolejnym ponoć ma być MiG-23MF.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 27, 2026, 20:35:38 »
Ten mod jest naprawdę dobry. Oczywiście, nie jest to poziom płatnych dodatków, to jasne. W większości da się tym latać podobnie jak modułami FF, to co trzeba przeważnie jest klikalne, a reszta może być podpięta pod HOTAS. Model lotu nazwijmy "wiarygodnym" (pomijając fakt braku wpływu zmiennej geometrii skrzydeł na zachowanie samolotu), choć przy ciasnych zakrętach według moich odczuć samolot jest zbyt zwrotny. Graficznie jest OK, w kabinie działa oświetlenie, nie ma jakiś tandetnych tekstur itp. Plus za duży wybór polskich malowań z różnych epok. Jak to na Su-22 możemy używać szerokiego spektrum uzbrojenia, nawet pocisków przeciwradiolokacyjnych (razem z systemem Wjuga), pocisków kierowanych wiązką lasera itd. Całość pozwala poczuć się choć trochę jak pilot Su-22, co dla mnie jest niesamowicie istotne, gdyż to rura, którą darzę chyba największą sympatią. Jest dobrze, jak kiedyś widziałem zapowiedzi, to nie sądziłem, że będzie aż tak dobrze. Polecam!
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline Hub

• *
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 27, 2026, 21:33:27 »
Ojć! Okazało się, że model zewnętrzny pozyskany i to chyba "na lewo" z War Thunder. Tak prawi niejaki NineLine z ED na ichnim forum.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 27, 2026, 21:59:38 »
Ojć! Okazało się, że model zewnętrzny pozyskany i to chyba "na lewo" z War Thunder. Tak prawi niejaki NineLine z ED na ichnim forum.

Ups :-[. Temat zniknął z Forum DCS - znaczy faktycznie ktoś rościł sobie być może jakieś prawa. Jeśli to prawda to Gaijin tego nie odpuści skoro to wykryto i autor może mieć jakieś problemy (chociaż na szczęście tego nie sprzedawał). Faktycznie VinntoreZ wspominał, że nie jest autorem samego modelu. Nawet nie zdążyłem ściągnąć ...

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 27, 2026, 23:18:14 »
Z drugiej strony gość musi być nieźle wk…y, ponad zdaje się rok pracy, postów i filmików, a temat ląduje w kiblu. :/

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 27, 2026, 23:25:57 »
Nawet nie zdążyłem ściągnąć ...

Ten link w pierwszym poście nadal działa.

« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 27, 2026, 23:43:56 »
Jak coś się wydaje, robi nie na nie swoim źródle/materiałach to wart sprawdzić co i jak żeby nie było przypału. Szkoda bo był potencjał.
Na w tej chwili jest jeszcze link na discordzie do pobrania moda.

« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 28, 2026, 06:03:31 »
Ups :-[. Temat zniknął z Forum DCS - znaczy faktycznie ktoś rościł sobie być może jakieś prawa. Jeśli to prawda to Gaijin tego nie odpuści skoro to wykryto i autor może mieć jakieś problemy (chociaż na szczęście tego nie sprzedawał). Faktycznie VinntoreZ wspominał, że nie jest autorem samego modelu. Nawet nie zdążyłem ściągnąć ...
Temat jest, ale został zaiweszony:
https://forum.dcs.world/topic/373434-dcs-su-22m4-mod-by-vinntorez-just-released/page/18/
Oba linki dziąłają.
https://drive.google.com/drive/folders/1TstEqPUDy_yUtBaSTbvD7SRoYvnMrLDT
https://www.mediafire.com/folder/cm9v778v8fmbq/Su-22M4
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2026, 06:09:55 wysłana przez macias13_84 »
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 28, 2026, 08:22:25 »
Temat jest, ale został zaiweszony:

O faktycznie, temat wrócił, wczoraj był i zablokowany i ukryty.

Jak coś się wydaje, robi nie na nie swoim źródle/materiałach to wart sprawdzić co i jak żeby nie było przypału. Szkoda bo był potencjał.

No tu dał ciała niewątpliwie i to po całej linii - nawet jako mod, nie można "zajumać" czyjejś pracy. Faktycznie widoczny jest też post 9line wyjaśniający ogólnikowo kwestię ale też może być tak, że sami to zweryfikowali (modele mają cyfrowe podpisy) więc nie jest to możliwe ruch Gaijin, tylko zrobili to asekuracyjnie. Smród jednak pozostanie, nawet jakby kiedyś VinntoreZ kiedyś chciał zrobić coś oficjalnego to może dostać bana przez to na cokolwiek.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 28, 2026, 21:41:41 »
Może to i lepiej jakby dostał bana. Wystarczająco jestem w...wiony, że zostałem w d z czterema świetnymi modułami od Razbama, które za darmo nie były rozdawane, a których czas jest policzony. Jeszcze jeden taki moduł mi nie jest mi potrzebny.
Dawniej Qbeesh.