Autor Wątek: Traffic w MSFS2024  (Przeczytany 454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Traffic w MSFS2024
« dnia: Lutego 11, 2026, 23:33:33 »
O co chodzi z traffikiem (Air) w MSFS 2024? W 2020 jakoś to działało. Tutaj mam tak - początkowo na tablecie (EFB) widziałem mnóstwo trafficu ale... w powietrzu już nic pomimo, że lecę obok. Patrzę, ok, mam ustawiony jakiś online, no to tak na logikę, nic nie widzę, bo korzystają nie z defaultowych modeli i sim nie ma co podstawić (chociaż z drugiej strony mógłby dawać zamiennik z danej klasy). Przełączam się na traffic AI offline, ustawienie na początek Low by nie obciążyć PC (zrezygnowano tu z suwaczków widać). Na lotniskach pojawiają się samoloty, ale znowu w powietrzu (nawet na ustawieniach Ultra) dosłownie zero. W ATC cisza jak makiem zasiał. Coś robię źle, czy jeszcze Asobo nie zauważyło, że trzeba coś tutaj poprawić?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Traffic w MSFS2024
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 12, 2026, 09:29:00 »
Witam,

zgodnie z moimi doświadczeniami:

1. Traffic jest bardzo podatny na problemy z serwerami MSFS2024. Przez to czasami go nie widać albo działa nieprawidłowo. W sobotę były jakieś poważne problemy z serwerami, teraz ponoć wszystko wraca do normy, sukcesywnie, ale powoli. Może dlatego taka cisza w ATC.
2. Wydaje mi się, że jest jakiś problem z LOD samolotów i wyświetlają się dopiero w stosunkowo małej odległości od nas. Chyba nawet jest to na liście bugów do naprawy. Często widzę na niebie smugi kondensacyjne, niby nawet w niedużej odległości, ale samolot się nie wyświetla. Nawet po przybliżeniu kamery.

Pozdrawiam,
Bart

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Traffic w MSFS2024
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 12, 2026, 17:34:30 »
Ale Traffic AI powinien być przecież niezależny od działania serwerów, prawda?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl