Ceny na tej grafice są dobrane kompletnie z tyłka, więc jeśli takiej jakości źródłami się podpierasz, powodzenia.
Koszt Reapera ktoś przesadził co najmniej dwukrotnie, z drugiej strony 18 milionów to A-10 kosztował, kiedy Reagan był prezydentem. 
Ojej! Na prawdę?

No to znalazłeś sobie punkt zaczepienia.

Napisz, ile zatem według ciebie kosztuje obecnie A-10 i MQ-9... Porównany.
Oczywiście, tego nie zrobisz.

As w miarę dobrze zaczynał na tym forum, ale teraz goni w jedną narrację. Szkoda. Bez odzewu.
Kolego
rutkov, może nie wchodźmy w tego typu polemiki, bo chyba nie po to il2forum powstało.
Najlepiej jakbyśmy zostali przy symulatorach (gdzie As się wogóle nie udziela) i wątku o wyemancypowanych kobietach 
A co mam się udzielać w symulatorach, jak ja głównie latam na starociach (HSFX7, il2 GB - zatrzymałem się na Normandii i nie planuję dalszych zakupów, Falcon BMS 4.35 i FSX SE). Tymczasem, dyskusje w innych działach prowadzone są nt. nowości. Nie moja działka, dlatego nie piszę tam postów.
Jak chcesz pogadać o zachowaniu Wildcata i Zero w starym iłku, MC.202 i P-39 w nowym, czy też odwzorowaniu Bombardiera Dash8 Q400 (od Majestic) i L-39 (od Lotusa) w FSX to pisz na priva.

---------------
Wracając jednak do tematu dyskusji, to najwyraźniej otworzył się Irańczykom worek z prezentami na "Easter".
W akcji podjęcia operatora uzbrojenia z zestrzelonego wcześniej F-15E, Amerykanie stracili dwa Herculesy i dwa śmigłowce Little Bird. Najprawdopodobniej sami je spalili. Przyczyny tego zachowania nie są jasne. Ponoć Herculesy nie były w stanie same wystartować z pustyni. A helikoptery? Raczej nie miałyby tego typu problemu, więc chyba zostały uszkodzone przez Irańczyków.
Pojawia się wiele wersji wydarzeń. Od takiej, że operacja zakończyła się sukcesem i odzyskano pilota. Po taką, że miała tam miejsce bitwa z siłami irańskimi. Pilot jest w stanie krytycznym, a kilku "specjalsów" zostało poważnie rannych.
Trzeba poczekać na więcej szczegółów. Fotki i filmik ze zdarzenia:
https://x.com/clashreport/status/2040707334087876681
Historia lubi się powtarzać, bo Amerykanom w przeszłości już zdarzyło się palić Herculesy i helikoptery na irańskiej pustyni:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Orli_Szpon