Autor Wątek: Gunship Origins  (Przeczytany 196 razy)

1 Użytkownik i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Gunship Origins
« dnia: Lipca 13, 2026, 08:38:08 »
Pojawiło się video z gameplay Gunship Origin (wydawcą jest Microprose: https://store.steampowered.com/app/4055780/Gunship_Origins/). Oczywiście tytuł nawiązuje do starego Gunship: https://youtu.be/5V4uPW8NXFQ?si=eumqOfnmaImEOr2b. Rzecz jasna nie jest i nie ma być to poziom DCS, ale prostsza, być może miła zajawka latania na śmigłowcu bojowym.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Gunship Origins
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 14, 2026, 11:48:56 »
Dobrze się składa, właśnie kończę kampanię w Gunship 2000 na Amidze. Chętnie przesiądę się na Gunship Origins. Widzę sporo analogii do GS2000, jak chociażby działania na mapie taktycznej. W materiale wideo widać, że po odpaleniu rakiet symulator dostał zadyszki. Prezentuje się to naprawdę zacnie. Mam sentyment do Microprose.         
"Być bohaterem przez minutę, godzinę jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie." Fiodor Dostojewski

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 14, 2026, 12:18:29 »
Mam sentyment do Microprose.

No właśnie na ten sentyment liczyli inwestorzy, którzy nabyli prawa do tej marki. ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 15, 2026, 14:57:05 »
No właśnie na ten sentyment liczyli inwestorzy, którzy nabyli prawa do tej marki. ;)
Naturalna kolej rzeczy. Nie zmienia to faktu, że tytuł wygląda obiecująco. Jeśli będzie miał właściwie wyśrodkowaną grywalność, względem uproszczonej obsługi śmigłowca oraz ciekawą możliwością planowania taktycznego, to ja jestem bardzo za. Pozdrawiam 
"Być bohaterem przez minutę, godzinę jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie." Fiodor Dostojewski

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 15, 2026, 19:59:46 »
Co ciekawe ma on mieć też obsługę VR, więc poszli po całości i bardzo dobrze. :D

Nie wiem tylko jak z obsługą kontrolerów, czy można tutaj podpisać joysticki, dźwignię kolektywu itp. i czy gra będzie miała jakieś ograniczenia w tym zakresie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl