Witam.
No to ja bedę oryginalny i napiszę, że ... foka, lol :DDDDDDDDDDD
A tak na poważnie ??
Też Focke-Wulf.
Może w tej grze ten samolot potrafi przyjąć zbyt duzo, ale latam nim głównie z jednego powodu. Uzbrojenie. Na pewno nie napisałem nic nowego ale jest to jedyny samolot którym w miare dokładnie wykonany jeden atak kończy sprawę. Tak jak to było w realu. Już mietkiem nie za bardzo można to wykonać ze wzgledu na syberyjskie warunki dojrzewania sosny z której zrobiono większość rosyjskich samolotów.
Na pewno uzbrojenie w jakie był wyposazony ten samolot jest FB na niezłym poziomie.
Czego nie można powiedziec np. o MK108 w Bf - bo sami piloci nie lubili z tym latać.
Ogólnie latanie foką daje dużo radości (mnie osobiście) - czasem tylko muszę pamiętać o wyłaczaniu funkcji "leming mode off" , lol :DDDDDDDDD
Zresztą - latałem foka w starym ile jak zaczynałem swoją przygodę z wirtualnym lataniem ... i tak jakoś przeniosło mi się to na FB.
Jeszcze jedna uwaga.
Jak już zwracamy uwagę jaki samolot jest wymodelowany tak w miarę ok, to ja bym zaproponował MiG'a-3. Latam czasami nim offline i jeżeli mam być szczery to wydaje mnie się że samolocik ten (całkiem zgrabny zresztą) lata dokładnie tak jak powinien.
Czyli wysoko jest świetny (powyżej 5000) ale za to poniżej 1500 to już tylko trzeba sie modlić. Moim skromnym zdaniem nie za bardzo nadaje sie na serwery dogowe - ale na vefie wielokrotnie mieliśmy okazję latać przeciwko gościom którzy potrafili tym kierować i umieli wykorzystać wszystkie zalety tego samolotu. I mieliśmy spory problem w takim przypadku. Oczywiście wadą tego samolotu (jak i wszystkich rosyjskich wg mnie) jest jego nierzeczywiste uzbrojenie. Ale cała reszta jest ok.
Ja osobiście to bym sobie polatał w nocy na Beaufighterze, P-61 Black Widow, He-219 Uhu czy JU-88G-6 ... Takie latanie bardziej mnie pociąga i interesuje ...
Może się kiedyś doczekam takiego sima ...
Pozdrawiam.