Autor Wątek: nie tylko Lock On  (Przeczytany 7556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kaa

• Gość
nie tylko Lock On
« dnia: Lutego 10, 2004, 01:19:46 »
od jakiegoś tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Falcon'a 4.0 [thnx 2 Raven]... po zainstalowaniu kilku upgrade'ów gra prezentuje się tak:

oczywiście o stopniu odwzorowania awioniki nie muszę pisać, bo z tego ta gra słynie... obrazek postanowiłem zamieścić, bo wygląd tego sima mnie pozytywnie zaskoczył - po tym co słyszałem, obawiałem się czegoś naprawdę hardcore'owego (16 kolorów, 320x200 etc. :wink: ), a tu proszę: to jest pyyyszne.... eee.... znaczy.... łaaadne! (oczywiście gra wygląda ciut ładniej, bo to, co widać, to tylko mocno skompresowany 'jpg'... i co więcej chodzi płynnie)

ps

w nawiązaniu do kilku postów na temat Lock On'a, widzianych na tym forum, dodam tylko, że w Falconie 4.0:

- można lądować w przygodnym terenie na brzuchu
- podwozie łamie się jeśli lądowanie było zbyt twarde
- nisko lecący samolot podrywa za sobą pył/kurz z ziemi lub drobiny wody... natomiast na pasie startowym - kurzu brak  :wink:

ps2

tak mam oczy i widzę, że Lock On jest dużo ładniejszy :wink: pogrywam na zmianę w jedno i drugie (i trzecie - FB).

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 10, 2004, 02:46:03 »
No, w moim przypadku będzie to już 8 gra... powoli zaczynam niewyrabiać :D

Offline Kusch

• Global Moderator
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 10, 2004, 08:36:28 »
Super a może podałby ktoś sekwencje strzelania takim  np Maverickiem od A do Z opisując po kolei co naciskamy lub przełączamy.Mam wielki szacunek do tego sima tylko, że potrafię jedynie latać tym Falconem :oops:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

pawel

• Gość
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 11, 2004, 12:59:25 »
Kusch, myślę, że najlepiej będzie jak załatwisz sobie instrukcję. To po prostu strasznie dużo pisania. A poza tym ten temat zazębia się z innymi, co dodatkowo go powiększa.
pozwrawiam
pawel

Offline Meehau

• *
  • CyC
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 11, 2004, 15:00:44 »
W instrukcji dolaczonej do Sp3 jest opisane jak strzelac z maverickow. Ja swoja drogą wole LGB :)
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

SoH

• Gość
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 11, 2004, 18:29:41 »
Jakie wybrac ustawienia nieba i pogody, zeby chmury wygladaly tak jak na powyzszym screenie, bo standardowo chmury sa beeeznaaadziejne (o ile jestem ponizej chmur, to jeszcze jako tako to wyglada, ale ponad nimy.. - bleeeeee) i gram poprostu z wylaczonymi chmurami.

kaa

• Gość
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 11, 2004, 18:55:21 »
primo

ja też jeszcze nie umiem używać uzbrojenia, ale za to umiem już lądować (po przesiadce z lock on'a kilka razy rozwaliłem podwozie f-16...), a dziś przerobiłem temat uruchamiania "zimnego" samolotu. spora to satysfakcja - sprawić, by ta kupa żelastwa obudziła się do życia  8) . instrukcję do falcona można zassać ze strony Ravena

secundo

żeby chmury wyglądały tak jak na obrazkach powyżej lub poniżej trzeba mieć zainstalowane: superpak3, freefalcon2, bms i freefalcon2.1. dokładny opis co i jak po kolei instalować wraz z linkami znalazłem na frugalsworld.com (przyklejony post: SP3, FreeFalcon, BMS-The Total Install) . radzę przeczytać uważnie i nie pomylić nic w czasie instalacji, bo trzeba grę jeszcze raz instalować... anglosasi mówią na to "the falcon dance"  :wink: uwaga: czasem save'y ze starszych wersji nie są kompatybilne z patch'ami (tak jak tracki w fb).

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 11, 2004, 21:39:18 »
tego wlasnie brakuje w lock on-złożonej obslugi wspołczesnego samolotu mysliwskiego, bardziej postawili autorzy lomaca na grywalnosc, jednak zadanie obslugi w Falconie doskonale by sprawdzaly sie podaczas walk on-line w tym przypadku po prostu zwyciezylby pilot, ktory lepiej zna system (Matrix  :wink: )
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

SoH

• Gość
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 12, 2004, 14:42:47 »
A ja mam jeszcze jeden problem. W obojetnie jakiej rozdzielczosci, informacje na HUD i ICP sa bardzo slabo czytelne (na ICP wrecz nieczytelne).
Poza tym, pewne informacje na HUD sa ciemniejsze od pozostalych, co rowniez udtrudnia ich dostrzezenie.
Ktos wie jak to zmienic???

Offline Kusch

• Global Moderator
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 12, 2004, 16:17:33 »
Kusch, myślę, że najlepiej będzie jak załatwisz sobie instrukcję
No własnie w tym problem ,że posiadam instrukcję tylko mój english jest wery bad :D Ale jakoś sobie poradzę,w koncu do upartych świat należy.A przy okazji znalazłem stonkę o nowym dodatku do Falcona.Będzie można polatać min Mirage F-1, Migiem 21/23 oraz Su-22                    http://www.666th.com/uploads/ref-cpt-sheet-ac.asp
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

kaa

• Gość
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 12, 2004, 16:42:16 »
@SoH

ja wiem! ja wiem!  :mrgreen: też to miałem i jeszcze fioletowo-różowe mosty i drzewa. ale poszperałem, popytałem, a kto pyta nie błądzi.  8)

otóż ta gra została stworzona dawno temu i nie lubi nowoczesnych metod filtrowania anizotropowego. w opcjach directx/direct3d karty graficznej trzeba ustawić 'anistropic filtering' na 'application'. potem w grze można włączyć 'anistropic filtering' i 'texel alignment'. to powinno załatwić sprawę. na szczęście falcon nie gryzie się z anti-aliasingiem... (ja gram z fsaa4x @1024x768).

poza tym, używam kokpitu 2d niejakiego pana panther'a i 3d 'superpit'... ostatnio wyszedł trzeci update tego pierwszego i pan panther chwali się, że coś poprawił i czcionki są 'jeszcze bardziej czytelne'... tak czy inaczej oba kokpity 2d i 3d są porządnie zrobione... linki są w tym przewodniku instalacyjnym na forum, o którym pisałem wcześniej.

SoH

• Gość
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 12, 2004, 17:50:08 »
Cytat: pawel
Kusch, myślę, że najlepiej będzie jak załatwisz sobie instrukcję.

Sama instrukcja to jeszcze nie wszystko. W tych wszystkich SPackach i BMS'ach sa wprowadzone rozniaste zmiany, wiec trzeba jeszcze czytac instrukcje od SP3 i od BMS'a

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 14, 2004, 11:41:52 »
Slę do zaciekawionych: w tym roku ma wyjsc Falcon 4.0 Gold: Operation Infinite Resolve  - bedzie zawierał wszystkie super packi, dodatkowe efekty graficzne i pogodowe oraz A-10 (bedzie zatem co porownywac z Lock Onem)
http://www.g2interactive.com/~jmun/falcongold.shtml
sim powinien ukazac sie wiosna tego roku
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

SoH

• Gość
nie tylko Lock On
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 14, 2004, 13:06:25 »
Jak mniemam, w polsce sie nie ukaze.  :(

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset