Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 148448 razy)

Offline Kos

• Global Moderator
Odp: Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #300 dnia: Kwietnia 23, 2006, 23:32:01 »
Odpowiedziałem na Twoją wiadomość na GG półtorej godziny po jej wysłaniu przez Ciebie.

W każdym razie najlepiej mnie łapać na GG między godz. 16 a 17 lub po 20tej od poniedziałku do piątku. W godzinach rannych także jestem uchwytny ale będąc w pracy mogę odpowiadać z opóźnieniem. W inne dni raczej trudno mnie znaleźć.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2006, 09:09:46 wysłana przez Kos »
Dziadek Kos

Yeti

• Gość
« Odpowiedź #301 dnia: Maja 04, 2006, 23:08:49 »
Witam wszystkich. No i zaczęło się Dziadek Kos wziął mnie pod swoje skrzydła. Przedewszystkim z jego strony ogromna wiedza i siła spokoju, naprawdę było warto zgłosić się do szkółki. Oby tylko chęci mi wystarczyło. Polecam każdemu. Żałuję tylko, że nie mogłem wcześniej zgłosić się na pierwszy semestr, ale na naukę ponoć nigdy nie jest za późno.

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #302 dnia: Maja 05, 2006, 11:38:13 »
Muszę przeprosić wszystkich latających ze mną w szkółce ale na czas trwania organizowanego przeze mnie turnieju pilotów, zajęcia jestem zmuszony zawiesić na czas trwania tegoż turnieju. Proszę wszystkich o cierpliwość.
Dziadek Kos

lukasz-h

• Gość
« Odpowiedź #303 dnia: Maja 26, 2006, 11:15:14 »
Witam!

Jestem w sytuacji trochę dziwnej. Latam już od paru lat, ale tylko w singlu. Ostatnio dostałem neta, więc odpaliłem ubi.com, wszedłem na jakiś serwer i ku mojemu zaskoczeniu nie byłem w stanie nikogo zestrzelić  :015: Latam za jakimś gościem i nagle (przez jego słaby ping) zanajduje się tuż za mną. Ale najbardziej mnie denerwuje kiedy przeciwnik do mnie strzela, pociski lecą obok mnie, a ja i tak obrywam (znowu ping). Znacie może jakieś serwery, w których wymagany bardzo mały ping? Mam FB+AEP i myśle o kupnie PF, ale mój tata gdzieś wyczytał, że model lotu jest tam trochę uproszczony. To prawda? Słyszałem też o możliwości dołączenia do wirtualnego dywizjonu. Możecie podać mi ich strony? Dzięki.

Pozdrawiam Łukasz.

Offline Rolam

« Odpowiedź #304 dnia: Maja 26, 2006, 11:58:24 »
więc odpaliłem ubi.com,
Tam raczej nie zaglądaj...
http://hyperfighter.sk ściągnij HL, ale tam  jest FB/Ace/PF. Pf Cię nie ominie.

Mam FB+AEP i myśle o kupnie PF, ale mój tata gdzieś wyczytał, że model lotu jest tam trochę uproszczony. To prawda?
Pozdrawiam Łukasz.
Moja propozycja, jak najbardziej szczera: przejrzyj to forum i nie wsadzaj kija w mrowisko... Przyjmij grę jaka jest i tyle. Czemu? Dlatego przeczytaj forum. Poza tym na samym FB nie polatasz za dużo on line.

A wirtualny dywizjon to inna bajka. Adresy masz na forum.
Google.com też prawde ci powie ;)
Ten teamt jest do działu Fb/Pf a nie do szkólki Dziadka Kosa IMHO.

Generalnie witam, ale następnym razem poświęć czas na przeczytanie forum, i użycie opcji szukaj...
Grupa Trzymająca Władze nie śpi...

http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

« Odpowiedź #305 dnia: Maja 30, 2006, 23:52:03 »
Witaj Kosie. Jako, że regularnie spadam online to chciałbym się zgłosić do Ciebie na kilka lekcji. Jeśli nie masz nic przeciwko temu, to podaj proszę gdzie i kiedy będzie to możliwe (wiem, że teraz z powodu turnieju pilotów szkolenia są zawieszone).
Pozdrawiam serdecznie spadający PolBaj  :001:
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #306 dnia: Maja 31, 2006, 00:12:29 »
Witam.

A czy ja też mogę zapisać się do tej szkoły?
Gdybym się czegoś nauczył byłbym bardziej wesoły.
Bo teraz, to latam jak ten melepeta.
I spuszcza mnie nawet jedna taka kobieta.

Umiejętności mi jest wciąż za mało.
By się lepiej kufajmanów z grawitacją puszczało.
Wiec bardzo proszę panie Kosie.
Powiedzieć „jesteś przyjęty młokosie”.

Nawet jeżeli zostanę odrzucony.
To nie będę tym za bardzo urażony.
Już się do tego troszkę przyzwyczaiłem.
Jak niechęć jednego z dywizjonów do mnie zobaczyłem.

Dziękuję i pozdrawiam.
I do nauczania mnie, leszcza, namawiam.

Artur

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #307 dnia: Maja 31, 2006, 06:27:48 »
> PolBaj

Tak jak wspomniałeś, na czas trwania turnieju zajęcia są zawieszone a sam turniej kończy sie 6 czerwca. Potem kilka dni "odpoczynku" i gdzieś tak koło 12-13 czerwca szkółka powinna ruszyć. W tych dniach proszę o kontakt na GG aby umówić się na konkretny dzień i godzinę na "lot sprawdzający". Potem zdecydujemy co dalej.

> PolishBeginner

Wiadomości pisane wierszem to ja otrzymywałem bardzo dawno temu, jeszcze za czasów kawalerskich. Tym większe było moje zdziwienie gdy przeczytałem Twoją rymowankę. Coż.... nie mogąc oprzeć się takiej prośbie, cytując autora, stwierdzam: "... „jesteś przyjęty młokosie”." A ta "kobieta" o której wspomniałeś lata bardzo dobrze i żadna to ujma być przez nią zestrzelonym. Wiem coś o tym bo miałem tą przyjemność by udzielić jej kilku wskazówek chociaż żałuję, że tak szybko zrezygnowała. Tak jak pisałem koledze wyżej, skontaktuj się ze mną po 10 czerwca na GG aby się już umówić na pierwszy lot. Po nim zdecydujemy co dalej.
Dziadek Kos

kornelcio

• Gość
« Odpowiedź #308 dnia: Maja 31, 2006, 16:00:59 »
Przyszedł czas na mnie... oczywiście, żeby podziękować Kosowi za udzielone (już pewien czas temu) lekcje.
Zaczynałem chyba tak jak wszyscy - lotem na sznurku, i prawdę mówiąc nie potrafiłem się utrzymać za Mistrzem, bo tak go chyba trzeba nazwać, Misterzem latania dłużej niż 10 sekund :) Po tym krótki test ze strzelności - gdyby Kos wystawiał oceny, miałbym piękną jedyneczkę ;)
Zaczynałem lekcje u Kosa od nauki prostego latania - prostego, a raczej po prostej, gdyż wtedy mi się to trudne wydawało, i od zakrętów (różnego rodzaju). Później przyszedł czas na akrobacje, oraz na taktykę ("Zawsze do góry") oraz chyba na każdej lekcji była małe sprawdzenie moich umiejętności strzeleckich.
Kiedy potrzebne stały się niskie pingi, musiałem opuścić Szkołę Kosa, lecz to, co wyniosłem - jest naprawdę wartościowe. Pomimo tego, że w tej chwili praktycznie nie latam w iła, tylko w FS-ie, to te wszystkie wiadomości są bardzo przydatne. Nawet starty i lądowania, w których mnie Kos doskonalił, bardzo się przydały.

Pozdrawiam wszystkich, oraz pozdrawiam Kosa

P.S. Wszyscy, którzy wciąż się zastanawiają, czy się zapisać... nie muszą się niczego bać :) mnie Kos jeszcze nie ugryzł (no, tylko do mnie strzelał)
P.S.2 PolishBegginer - ładny wierszyk

add_ryan

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: Maja 31, 2006, 17:56:14 »
 Witam Was (nie - co ). Chętnie bym coś wyniósł (...jak to mówią kleptomani) z Twoich Kosie lekcji...lecz i mnie musiałbyś wpierw pod skrzydełka...co?..
 Wiem,wiem, w czerwcu ale zgodzisz się?.. :)

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #310 dnia: Maja 31, 2006, 18:03:53 »
Wezmę... o ile jesteś początkującym pilotem bo głównie dla nich ta szkółka powstała. Ale zanim to nastąpi to proszę o kontakt w czasie określonym jak wyżej by umówić się ze mną na pierwsze spotkanie. Wtedy też zobaczymy co i jak i zdecydujemy co dalej.
Dziadek Kos

add_ryan

• Gość
« Odpowiedź #311 dnia: Maja 31, 2006, 18:09:38 »
O boski! Wdepnę na pewno! :)

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #312 dnia: Maja 31, 2006, 18:18:35 »
Zakładam, że posiadasz wymaganą konfigurację gry i komunikator głosowy "ventrilo" w wersji 2.1.4.
Dziadek Kos

« Odpowiedź #313 dnia: Maja 31, 2006, 18:47:09 »
A która wersja gry teraz obowiązuje w szkółce, 4.04m czy 4.05m ?
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

kornelcio

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: Maja 31, 2006, 19:13:35 »
z tego, co wiem, 4.04m