Dawno tu nie byłem ale w końcu muszę znów się odezwać

.
Po pierwsze to przeżyłem szok widząc ja bardzo podskoczyły ceny. Wingmana EXTREME
DIGITAL 3D kupiłem za 100 zł z niewielkim ogonkiem ( nie było to więcej niż 140 zł).
Ja wiem, że to było wyjątkowo tanio i już dośc dawno temu ale kupiony był jak najbardziej legalnie w sklepie z gwarancją i co więcej z gwarancji tej korzystałem kilka razy. Dają gwarancję na rok i w moim przypadku po każdej awarii wymieniani na nowy. Dopiero ostatnio naprawiałem go sam z pomocą porad które przeczytałem na tym forum. W każdym razie WALCZI sprawdź ile temu joystickowi zostało gwarancji. Jak jest jeszcze z pół roku to nożesz brać. W przeciwnym wypadku miałbym wątpliwości. Uwielbiam ten joystick za precyzję ruchów, wygodę itp. Jest idealny do symulacji ( zwłaszcza jak ktoś ma dość dużą dłoń ).
Ma tylko jedną wadę. Jak będziesz grał często i długo to mniej więcej po 3-4 miesiącach
zaczną nawalać potencjometry. Całą precyzję szlag trafi aż do momentu kiedy nie da się
już na tym "latać". I teraz jeśli masz gwarancję to wymienią na nowy ( o ile nic przy tym sam nie grzebałeś - nie może być odkęcany ) . Na wymianę poczekasz około 2 - 3 tygodni.
Jeżeli nie masz gwarancji to pozostanie Ci naprawa na własną rękę co jest możliwe ale wymaga sporej dawki cierpliwości . Nic nie wiem o tym drugim joysticku ale WINGMAN to
dla mnie rewelacja. Zastanów się tylko nad tym czy za 3-4 miesiące nie zacznie Cię trafiać
szlag jak Ci się zepsuje. To są przeważnie tylko zabrudzenia potencjometr.ow ale i tak bez
wymiany lub remontu nie da się grać. Moja konluzja jest taka : zosyało jeszcze sporo gwarancji lub Ty uważasz że jesteś w stanie sam go sobie naprawić to go bierz i się nie zastanawiaj ale jak nie są spełnione w/w warunki to ja Cię p o w a ż n i e o s t r z e g a m
przed zakupem.