Autor Wątek: Który joystick wybrać  (Przeczytany 2366 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Walczi

• Gość
Który joystick wybrać
« dnia: Lutego 20, 2004, 09:10:48 »
Cześć, kumpel chce mi sprzedać jeden z dwóch joysticków i niewiem który wybrać:
-logitech wingman force 3D za 120zł (niewiem czy mi sie opłaca tyle inwestować w ten joystick)
-Media-tech Windstorm Pro MT 161 za 40zł

Innej możliwości nie ma więc prosze was o nie pisanie odpowiedzi w stylu wybierz inny,itp.

Sadek

• Gość
Który joystick wybrać
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 20, 2004, 09:44:08 »
Nowy LOGITECH WingMan Force 3D kosztuje ok. 260 zl. Jeżeli ten jest w dobrym stanie to bym go brał na twoim miejscu. O tym drugim nic nie słyszałem, ale to raczej jakaś miernota.

Walczi

• Gość
Który joystick wybrać
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 20, 2004, 15:18:06 »
No dobra ale czy uważacie że warto te 120 zł zainwestować w ten joystick czy lepiej dać sobie spokój

Kos

• Gość
Który joystick wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 20, 2004, 15:35:26 »
Najpierw sprawdz jak dziala, czy nie ma luzow, czy potencjometry "chodza" plynnie czy tez maja jakies skoki. Pozniej sam zdecyduj.

Walczi

• Gość
Który joystick wybrać
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 20, 2004, 16:54:40 »
A ma może ktoś z was (lub miał) tego joya i może z czystym sercem powiedzieć że go poleca :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Który joystick wybrać
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 20, 2004, 19:29:35 »
Nie mam tego joy'a, ale jak to mówią: "Widziałeś jeden - widziałeś wszystkie"  :lol:

Za 120zł raczej ciężko dostać coś lepszego. Jeżeli joy jest w pełni sprawny i parametry które wymienił Kos są w porządku, to możesz spokojnie kupić.

Pamiętaj, że ceny naprawdę porządnych drążków zaczynają się od 400zł, więc nie spodziewaj się po tym jakiejś rewelacji.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Który joystick wybrać
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 20, 2004, 23:10:24 »
Cytat: Sundowner
Nie mam tego joy'a, ale jak to mówią: "Widziałeś jeden - widziałeś wszystkie"  :lol:

Za 120zł raczej ciężko dostać coś lepszego. Jeżeli joy jest w pełni sprawny i parametry które wymienił Kos są w porządku, to możesz spokojnie kupić.

Ja za swojego MS FF Pro dalem 120 zl wiec mozna juz cos kupic, fakt ze trzeba trafic. Obecnie zadnego nie widac a co do wingmanow to ja nie przepadam za nimi ale w takiej sytuacji gdybym mial wybierac miedzy tymi dwoma to oczywiscie bym wziol.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Który joystick wybrać
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 21, 2004, 00:59:09 »
Nowy LOGITECH WingMan Force 3D kosztuje ok. 260 zl

Widziałem za 300.
Ale z innego powodu polecam: mam ten model i jestem zadowolony, poza mną znajdziesz tu innych entuzjastów Logitecha. No i obszerne opisy, porady, całą technologię "reanimacji" padniętych joyów.
Leszek

saba

• Gość
Który joystick wybrać
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 21, 2004, 22:37:35 »
Dawno tu nie byłem ale w końcu muszę znów się odezwać :).

Po pierwsze to przeżyłem szok widząc ja bardzo podskoczyły ceny. Wingmana EXTREME
DIGITAL 3D kupiłem za 100 zł z niewielkim ogonkiem ( nie było to więcej niż 140 zł).
Ja wiem, że to było wyjątkowo tanio i już dośc dawno temu ale kupiony był jak najbardziej legalnie w sklepie z gwarancją i co więcej z gwarancji tej korzystałem kilka razy. Dają gwarancję na rok i w moim przypadku po każdej awarii wymieniani na nowy. Dopiero ostatnio naprawiałem go sam z pomocą porad które przeczytałem na tym forum.  W każdym razie WALCZI sprawdź ile temu joystickowi zostało gwarancji. Jak jest jeszcze z pół roku to nożesz brać. W przeciwnym wypadku miałbym wątpliwości. Uwielbiam ten joystick za precyzję ruchów, wygodę itp. Jest idealny do symulacji ( zwłaszcza jak ktoś ma dość dużą dłoń ).
Ma tylko jedną wadę. Jak będziesz grał często i długo to mniej więcej po 3-4 miesiącach
zaczną nawalać potencjometry. Całą precyzję szlag trafi aż do momentu kiedy nie da się
już na tym "latać". I teraz jeśli masz gwarancję to wymienią na nowy ( o ile nic przy tym sam nie grzebałeś - nie może być odkęcany ) . Na wymianę poczekasz około 2 - 3 tygodni.
Jeżeli nie masz gwarancji to pozostanie Ci naprawa na własną rękę co jest możliwe ale wymaga sporej dawki cierpliwości . Nic nie wiem o tym drugim joysticku ale WINGMAN to
dla mnie rewelacja. Zastanów się tylko nad tym czy za 3-4 miesiące nie zacznie Cię trafiać
szlag jak Ci się zepsuje. To są przeważnie tylko zabrudzenia potencjometr.ow ale i tak bez
wymiany lub remontu nie da się grać. Moja konluzja jest taka : zosyało jeszcze sporo gwarancji lub Ty uważasz że jesteś w stanie sam go sobie naprawić to go bierz i się nie zastanawiaj ale jak nie są spełnione w/w warunki to ja Cię  p o w a ż n i e  o s t r z e g a m
przed zakupem.