Autor Wątek: mapy  (Przeczytany 2235 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

daar

• Gość
mapy
« dnia: Lutego 23, 2004, 10:51:53 »
Witam forumowiczów.
Lubię sobie polatać on-line, no i z tego powodu zabieram głos.
Często są udostepnione samoloty AI np. bombowce którymi lubię pobombować.
Czesto jednak moje łacze radiowe nie pozwala mi na loty on-line więc z chęcia polatałbym w singlu.
Szkopuł w tym, że nie potrafię sam zbudować map  :cry:
Czy może ktoś z Was, szanowni forumowicze okazałby mi swoją dobroć i podesłał ( daar@zam.pl ) mi parę map w których można polatać AI np. Pe-8 itp. ?
Pozdrawiam.

daar

• Gość
mapy
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 24, 2004, 15:56:58 »
Witam ponownie.
Jestem pod wrażeniem mnogości odpowiedzi :shock:
To jakis temat tabu czy może Wy też nie potraficie stworzyć mapy?
Każda odpowiedź mile widziana  :wink:
Pozdrawiam.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
mapy
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 24, 2004, 17:00:23 »
Trzeba edytowac jeden plik i wrzucic liste samolotow AI w przypadku jak chcesz miec taka misje dogowa. Natomiast w zeby singla latac nie samolotem AI to nie wiem czy sie da. Moze trzeba podobnie zrobic. Musi sie wypowiedziec ktos kto misje sklada. Mozesz jeszcze pobawic sie programem Dynamic Campagin Generator ktory chyba tez moze robic podobne misje ale glowy nie dam.

Aha i nie musisz odrazu walic takich aluzji :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

panzerjager

• Gość
mapy
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 24, 2004, 17:07:14 »
Kosi,co ty...naruszyłeś tabu! :lol:

daar

• Gość
mapy
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 24, 2004, 17:30:16 »
Dzięki za podpowiedź KosiMazaki.
Jak byś mi podesłał taką mapę dog.. z dostępnymi AI, najlepiej z miastem Berlin, to postawiłbym Ci parę browców (jeżeli ukończyłeś 18 ).   :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
mapy
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 24, 2004, 18:03:41 »
Cytat: daar
Dzięki za podpowiedź KosiMazaki.
Jak byś mi podesłał taką mapę dog.. z dostępnymi AI, najlepiej z miastem Berlin, to postawiłbym Ci parę browców (jeżeli ukończyłeś 18 ).   :)

Niestety daar ja misji nigdy nie robilem poniewaz ani nie hostuje. Musisz zagadac do osob ktore sie czyms takim zajmuja. Poszukaj Quick Mission Tuner. Ten program sluzy do zmieniania istniejacych misji wiec moze sie przydac, sam go nie testowalem. Mozesz napisac jeszcze do Josiva ktory z tego co wiem mial taka misje z samolotami AI tylko chyba nie na mapie Berlin. Mozesz rowniez napisac do towarzysza Reki i scierwa Schmeissera, oni wiedza jak cos takiego zrobic wiec mozesz na PW do nich walic.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

mapy
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 26, 2004, 09:34:01 »
To jakis temat tabu czy może Wy też nie potraficie stworzyć mapy?

Na forum był już opis jak latać maszynami AI. Sprawdź w archiwum i na stronach wiodących forumowiczów.
Z tego co pamiętam dawało się latać, ale bez kokpitu.
Tworzenie map to raczej banalny temat, da się opanować intuicyjnie lub po przeczytaniu opisów z http://www.il2sturmovik.com/games_elts/missions.php

i spoko.
Leszek

daar

• Gość
mapy
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 26, 2004, 09:40:35 »
Dzieki Leszek.
Już potrafię sam robić mapy.
Załatwiłem to z KosiMazaki na pw.
Jak będę miał chwilę to przygotuję opis tworzenia map, a szanowni moderatorzy może go przykleją.
Pozdrawiam.

Offline KosiMazaki

• Administrator
mapy
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 26, 2004, 12:21:06 »
Cytat: daar

Jak będę miał chwilę to przygotuję opis tworzenia map, a szanowni moderatorzy może go przykleją.

Oczywiscie ze smerfastyczna przyjemnoscia go osobiscie przykleje :D