Autor Wątek: Głupie błędy Olega  (Przeczytany 3823 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Methoo

• Gość
Głupie błędy Olega
« dnia: Lutego 23, 2004, 11:42:59 »
Panowie, to mnie tak zirytowało, że aż tu napiszę.
1. Samoloty w ogóle nie trzymają wysokości (niektóre). B-17 z ładunkiem bomb na 7 km. jakoś dziwnie lata to w górę, to w dół. C-47 niezależnie od niczego trzęsie się jak niewiem co zamiast lecieć prosto itp.
 :cry: 2. To było i jest: po włączeniu gry samoloty lecą w dół, nabierają prędkości i dopiero potem wyrównują.
3. Po włączeniu misji smoloty lecą eszelonem, dopiero po chwili ustawiają formację (grrr....).
Panowie, może macie na to jakąś radę?

Schmeisser

• Gość
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 23, 2004, 12:23:27 »
lol
lece sobie ostatnio w quicku dora na fortece
pierwsza spuscilem na head tohead
nawrot i wchodze na ogon drugiej
a b-17... :D wykreca beczke we wznoszeniu w tempie niewiele mniejsdzym od p47... wiec jak latwo przewidziec , klasycznie mnie zruchala , bo nagle znalazlem sie przed nia...  a strzelec oczywiscie mnie ochrzcil tak ze z dzialajacych rzeczy mi zostaly lotki i przepustnica lol

ale gwoli scislosci , raz taki numer widzialem w sturmoviku , tyle ze w roli glownej pe-8
nawet jeszcze tracka mam :D

panzerjager

• Gość
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 23, 2004, 12:45:57 »
Wiesz Szmajs,już widziałem na dokumentalnych fortece kręcące nie takie bajery,ale nie wiem tylko dlaczego załoga ewakuowała sie w tak wielkim pośpiechu :D

swier

• Gość
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 23, 2004, 13:37:57 »
w "Nocnych Łowcach" jeden z nachtjagerów mówiąc o męstwie alianckich lotników pisze że widział Lancastery kręcące w desperacji pętle nad Berlinem .....   :shock:

ale faktycznie b17 to jest niezły dogfighter w fb  :mrgreen: Jeszcze jak bez bomb leci to już w ogoole hehe

Offline Meehau

• *
  • CyC
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 23, 2004, 14:36:06 »
Ze smieszniejszych rzeczy: w P-40 dziala ster kierunku, nawet po odstzreleniu statecznika pionowego wraz ze sterem....
Wot, technika.... :/
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Schmeisser

• Gość
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 23, 2004, 14:38:03 »
ale to był samolot AI w grze offline
wyglada to tak jakby gra przez chwile zapomniala ze jest bombowcem i przestawila sie w styl latania wlasciwy dla mysliwca

swier

• Gość
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 23, 2004, 14:52:54 »
to też ja o tym moowie Szaiserek  :)
dokładnie - ai bomberów czasem jakby zapomina czym steruje heheh

Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 23, 2004, 22:04:31 »
A próbowaliscie kiedyś powalczyć w QMB z kilkoma myśliwcami sterowanymi AI z ustawieniami  rookie? To dopiero zabawa! Czasem nie można zdążyć ich postrącać - tak namietnie pikują samobójczo w ziemię :
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 24, 2004, 00:20:41 »
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale AI w tej grze nie zna podstawowych praw fizyki... a co na to świat gry ? - świat adaptuje sie do poczynań AI !

Zwróćcie uwagę na takiego B-17G wypełnionego po brzegi bombami zchodzącego do lądownia...

robi delikatny zwrot.. i sruuuuuuu płasko w pionie w dół o 1000m po czym zatrzymuje sie na pulapie 300m robi strafe'a w prawo ustawiając się na lini pasa  :shock:

Albo taki np. Yak-3 lecący prosto jakby nigdy nic... z odstrzelonym skrzydłem  :shock:

Schmeisser

• Gość
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 24, 2004, 08:42:51 »
Dla mnie hitem wszechczasow jest K4 robiacy zrot o 180 stopni  'w punkcie' klol
przbiegle nazistowsko sprytny manewr

knocke

• Gość
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 24, 2004, 10:49:00 »
Słuchajcie a czy jest jakieś światełko w tunelu?
Inna grupa / firma która przygotowuje symulator z nastawieniem na to o co nam (i tysiacom graczy na siwecie) zalezy najbardziej?

Bo jak tak gram, czytam posty i opinie i patrze na kierunek rozwoju Il2->FB->BoB to na ta ostatnia jakos odechciewa mi sie czekac ... :-(

A przy okazji - co sadzicie o FM w MS FS 2004? Nie gralem jeszcze i chcialbym poprobowac...

Kajzer

• Gość
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 24, 2004, 22:30:12 »
Cytat: Shmeisser
Dla mnie hitem wszechczasow jest K4 robiacy zrot o 180 stopni 'w punkcie' klol

Shmeiss, toż to był fotomontaż  :lol:  :lol:  :lol:

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 25, 2004, 01:10:11 »
Shmeiss, toż to był fotomontaż

moim zdaniem nie, ale jak jeszcze Kajz masz moze link do niego, to sie przyjze dokladniej klatka po klatce.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Kajzer

• Gość
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 25, 2004, 19:17:07 »
Kurde niestety nie mam już do tego linku, dawno to już ogladałem  :) Ale moim zdaniem takiego obrotu nie da  sie zrobić  normalnie w grze 8)

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Głupie błędy Olega
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 25, 2004, 20:19:33 »
to ai robilo
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...