Autor Wątek: DCG + IL Sturmovik v. 1.2 = problem  (Przeczytany 1554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zeke

• ZB
  • *
DCG + IL Sturmovik v. 1.2 = problem
« dnia: Lutego 24, 2004, 18:42:10 »
Pod wpływem częstych wypowiedzi porównujących IL 2 i Forgotten Battles postanowiłem odszukać płytkę z IL 2 i dociągnąć DCG (v 2.44). Rozpakowałem, skonfigurowałem, chciałem uruchomić generowanie kampanii i misji... i nic. Przeczytałem Readme, FAQ i co tam jeszcze było w DCG załączone - ale nigdzie nie ma opisu, jak radzić sobie z komunikatami "All Russian airfields are over-run. Campaign has ended" - to przy próbie wygenerowania pierwszej misji - zgodnie z opisem w Readme. A chwilami pojawia się puste okienko komunikatowe (!) w którym nic nie jest fizycznie napisane - to po prostu okienko błędu. Kiedy konfiguruję DCG do FB - wszystko działa. Widział ktoś już takie cuda?
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2004, 13:29:06 »
Tak - kilka razy - w starszych wersjach możesz spróbować wyłączyć opcję "Frontline Moovement" w nowszych sprawdzic jak przebiega front w specjalnej zkładce. Ewentualnie zacząć inną kampanię  :wink: .
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 09, 2004, 14:27:56 »
Po różnych testach i dyskusjach z Hauptmannem Lowengrinem okazało się, że to po prostu wersja 2.44 miała błędy. Najnowsza wersja 2.50 już ich nie ma. W kolejnej wersji będą przetłumaczone minimum Readme i "Installation and settings instructions", a może i więcej rzeczy... Próbuję go namówić na menu "Profiles", dzięki któremu moglibyśmy tego samego DCG używać do IL-2 Sturmovik i IL-2 FB jednocześnie, np dzięki plikom .ini umieszczanym w katalogach gier, ale on nie wierzy, że są ludzie, którzy grają w te gry jednocześnie... A co ja poradzę, że FB nie ma tak soczystego dźwięku DB 601 :)
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 09, 2004, 14:40:35 »
ale on nie wierzy, że są ludzie, którzy grają w te gry jednocześnie...

Grają, grają prawie równolegle. Są różnice między grami , koledzy pisali już o tym.
Zachęcam Cię do działania - jak masz kontakt z autorem to Go męcz.
Ja próbuję zachęcać autorów MAT, ale słabo mi to idzie.
Leszek