Autor Wątek: Legendarna historycznosc map w FB :-)  (Przeczytany 4492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

knocke

• Gość
Legendarna historycznosc map w FB :-)
« dnia: Lutego 26, 2004, 17:56:12 »
Ostatnio stalo sie modne jechanie na FB - a niech tam - i ja sie dorzuce.

Pewnie wielu lazilo troche po gorach , takie Bieszczady na przyklad (nie tylko polskie) sa w zasiegu mapy Lvov. Polatalem tam i sie of kors rozczarowalem - pomijam "historyczna" zgodnosc ktora kazala by im odtworzyc nieistniejace wsie lemkowskie i bojkowskie, na to nawet nie liczylem ale zgodnosc geograficzna mogla by byc: otoz caly ten teren jest do bani pod wzgledem wysokosci: Tarnica ma przeciez ponad 1000m, Polonina Borzawa (UA) dobre ponad 1500 - najwyzsza gorka jaka pokazal wysokosciomierz w okolicy to - tadaaaam - 700m :-)
I teraz nie wiem czy mam zalozyc ze wysokosciomierz Foki D ktora latalem jest o 700m zle wyskalowany czy olali sprawe. A tak fajnie sie lata chocby na Krymie na QMB miedzy tymi gorkami kolo 1500 (tam tez bylem i mniej wiecej sie zgadza - oczywiscie feeling a nie szczegoly). Za to cale Karpaty - spierniczone.
Nie mialem czasu polatac wiecej, sprawdzcie, moze sie myle.

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2004, 19:39:40 »
Może odpowiedzią będzie wysokość względna góry i wysokość nad poziomem morza?

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 26, 2004, 20:03:45 »
Tak w ogóle to mapy są powojenne: tamy, sztuczne jeziora i kanały zbudowane po wojnie, obszar "Lviv" jest w/g nich Ukrainą, choć mapka przedstawia tylko ówczesne Polskę i Słowację...  ...ale o tym była już mowa.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 26, 2004, 21:08:46 »
Tak samo na mapie wegierkiej na polnoc od beletonu jet tez chyba jakis zbiornik zrobiony dopiero w 70 latach....
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

knocke

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 27, 2004, 12:21:12 »
Cytat: 303_Shpacoo
Może odpowiedzią będzie wysokość względna góry i wysokość nad poziomem morza?

hmm, no tylko taka odp pozostaje, podobno wlasnie wysokosciomierze skalowano wg. cisnienia na poziomie lotniska, ale to tez sie nie zgadza - polec na ninizne i wysokosciomierz powienien od 500m nad gruntem wtedy pokazywac 0 a tak nie jest.

Powiem wam jedno - po takich bugach - odechcialo mi sie FB na dobre - zabieram sie do FS2004 :-) I robie sobie tarcka-ir w oparciu o kamerke i Freeloka, w razie czego podzele sie wrazeniami :-)

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 27, 2004, 13:06:44 »
ja myśle zę  takie błędy to akurat sa do zaakceptowania w przypadku symulatorka ktorego 'jadrem' jest jak tu wsadzic w dupe komus pol magazynka z MG , nizaleznie na jakiej wysokosci , i czy nad wodą.  Oczywiscie, w przypadku takiego zbiornika, o ktorym pisal Josif , to sprawa jest jasna jak slonce - niedoroba powazna. Mamy opis jakiejs walki czytamy ze ' zaatakowalem kufaje nad laskiem na polnoc od czegos przy drodze takiej a takiej' chcemy znalezc to miejsce w grze  i trafiamy na zbiornik retencyjny...
Niestety, w dalszym ciagu nie ma i zapewne jeszcze kilka chwil nie bedzie symulatorak tory bedzie jednakowo doskonaly w odzwerciedleniu modelu lotu, niuansow nawigacji, realizmu zjawisk atmosferycznych i sensacji żołądkowych u p9ilota po 10 minutach akrobacji, tak więc konieczne chyba jest 'wybranie odpowiedniego narzedzia do odpowiedniego zadania'
ja chcac  polatac technicznie 'na kulke' odpalam ila-2, chcac zasiac demolke odpalam FB, chcac ponawigowac wzrokowo i poczuc sile i wsciekłośc atmosfery , odpalam SAR4
:D bo gdybym tylko odpalil sara4 zeby sobie posiac demolke , to bym szybko sie zniechecil mysle

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 27, 2004, 13:35:36 »
knocke, oj uwazaj na tego FS2004. Sproboj zrobic korkociąg :DDDD Wychodzą gorsze dziwy niz w FB :evil:  ....a moze wyszedl juz jakis pacz? FS2k4 ma w sumie jeden giga plus....pieeeeekneeee chmurki....

no i dc3, ktorym uwielbiam latac....
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

swier

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 27, 2004, 14:08:57 »
CyCku jak lubisz dc to ściągnij sobie Ciocię Ju. REWELACJA. tylko fm jest ... dziwny  :roll: , ale poprawka to polepsza.

Jak bede w chaci to zrobie edit i zalinkuje stronkę gdzie to cudo jest
wg mnie jest lepiej zrobiony niż defaultowe samoloty hihi

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 27, 2004, 14:47:10 »
Co do cioci tu masz tego linka : http://www.ju52-3m.ch/models.htm
tam nalezy sciagnac model Ju52 oraz łatkę (update1), z nią lata nieco lepiej,choc i tak łapie wrony po drodze  :D
Samolocik cudnie zrobiny, fajnie wygladaja zegary podswietlone,otwieraja sie drzwi i do tego masz pełną instrukcję obsługi.

Jak lubisz takie pozostałości Luftwaffe w EFSie2004 to polecam jeszcze Morane Saulniera 500 i 505 (czyli wczesniejszy Storch, ale nie mam linka pod ręką, ręka gdzie jestes?hihi) samolot też fajnie zrobiony i startuje faktycznie chyba na 30 metrach  :D natomiast w powietrzu mozna zrobic figurę jaką niektorzy bawalcy Air Show radom mogli zaobserwowac za pomocą Hariera
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 27, 2004, 15:17:44 »
FS2k4 ma w sumie jeden giga plus....pieeeeekneeee chmurki....
no i dc3, ktorym uwielbiam latac....

True... true... właśnie Dakota mnie zachęciła do najnowszego MSFS.

Fajny Dżunkersik (przerobi się go na SP-AKX), jeszcze tylko poszukam DC-2 (SP-ASK, SP-ASL) i Lockheedy L-10A (SP-BGE, SP-BGF, SP-BGG, SP-BGH, SP-AYC) oraz L-14H (SP-BNE, SP-BNF, SP-BNH, SP-BPK, SP-BPL, SP-BPM, SP-BPN, SP-LMK), a potem... "lataj z LOTem" :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 27, 2004, 15:47:41 »
Rola, dobra wiadomosc: Lockheed L-10 Electra dla FS2004 juz jest i tez fajnie zrobiony (podstawki pod kola jak masz silnik wylaczony,drzwiczki + drabinka...i fajna instrukcja w PDF).
TUTAJ L-10A
bardzo przyjemny samolocik  8 -) tylko nic nie widac zza kokpitu na airfield, taki dziób zadarty
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 27, 2004, 18:49:02 »
Pieknie panowie pieeeeeeknie.....Jeszcze slyszalem o B-25, tez ladnie zrobionym, ale nie latalem....

Ciotka JU mmmm....."zawsze chcialem miec takie cos" :D
Rola czytasz mi w myslach.....
Boszz....musze jeszcze tylko odzyskac FS2k4, bo pozyczylem koledze....
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 27, 2004, 21:31:06 »
YoYo - to już drugi link za jaki ci dziękuję dzisiaj :)

Sorry za off-topic, ale się rozkręciłem z tym LOTem:

http://www.timetableimages.com/ttimages/lo.htm
http://www.lot.com/app/index.jsp?area=corporation_info&type=history&pub_key=8
(Niech no tylko się podszkolę w MSFS, to spróbuję zrobić to samo, ale tym razem w drugą stronę - z Warszawy do Los Angeles ;) )

303_Michcich

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 28, 2004, 13:40:49 »
no az tak zle to z tymi mapami chyba nie jest Panowie :) - przynajmniej z niektorymi miastami, np Berlin. Pare miesiecy temu lecialem do Ladka Zdroj (bo Londyn, to nie ma takiego miasta oczywiscie :D) Airbusem British Airways (a wazne jest to o tyle, ze w tych liniach podczas lotu na ekranie wyswietlana jest trasa lotu i aktualna pozycja samolotu na mapie) - no i lecielismy sobie na 11,000 m nad Berlinem, pogoda byla idealna (pare cumulusow). Spojrzalem w dol i co widze ? mapke z FB ? no prawie - autentycznie bylem w stanie rozpoznac cypelek z Siegersaeule, Unter den Linden, zakole Sprewy etc - naprawde wygladalo to bardzo podobnie do mapki w FB - az sie zdziwilem. Czekalem na pierwsza fale Fok, ktore zaraz zaatakuja nasz herbatniczy statek powietrzny...:D

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 29, 2004, 13:33:55 »
Ja natomiast jakos za cholere nie moge wypatrzec Odry na tej mapce z berlinem....
Meehau