Autor Wątek: Open gl vs directX  (Przeczytany 1887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gujos

• Gość
Open gl vs directX
« dnia: Lutego 29, 2004, 15:38:48 »
Witam czy znacie jakiś sposób aby póścić FB na OGL, tak aby nie chodził dwa razy wolniej od DirectX.
Pzdr.

qrde-

• Gość
Open gl vs directX
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 29, 2004, 16:49:07 »
a u mnie jest wprost odwrotnie- ogl chodzi 2 razy szybciej niz directx :D
takich spryciarskich sposobow chyba nie ma, moze da sie jakos inaczej rozwiazac twoj problem? (bo jakis powod musi byc twej awersji do ogl)

moze masz rozne ustawienia karty grafiki dla dx i ogl? z tad moga brac sie dysproporcje w "chodzeniu".

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Open gl vs directX
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 29, 2004, 19:58:55 »
Open GL jest bardziej wymagajacy od Directa i oferuje lepsze efekty. A sam Direct mial byc jak dobrze pamietam odpowiednikiem wlasnie OGLa od Micro$oftu. A wydajnosc glownie zalezy od karty i od sterownikow, moze byc tak jak Qrde- pisze ze w ustawieniach masz namieszane w Windowsie. Ogolem w Dxie mamy wieksza wydajnasc kosztem jakosci i odwrotnie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Gujos

• Gość
Open gl vs directX
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 01, 2004, 13:02:16 »
Ustawione mam wszystko na maksa pod OGL i directX (pod OGL jest super woda której nie ma w directX), co do ustawień to chyba mam wszystko w pożądku, bo niby co może być nie tak. Karta to Radeon (9800pro) też nie najgorsza :D
Pzdr.