Autor Wątek: V-1 w AEP  (Przeczytany 3393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

V-1 w AEP
« dnia: Marca 05, 2004, 10:21:26 »
Czytam sobie "Using the V-1 rocket" w AEP README i nic.
Gdzie jest V1 ?
Leszek

raven

• Gość
V-1 w AEP
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 05, 2004, 11:38:14 »
To czytaj dokladnie.

Musisz zrobic misje zeby zobaczyc V1 w akcji.

Krotko mowiac RT[coś mi to przeklinanie nie wychodzi]M.

Raven

V-1 w AEP
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 05, 2004, 12:51:50 »
To czytaj dokladnie

Szanowny kolego Raven,
przeczytałem dokładnie. Po pierwszej instalacji AEP, w przeglądarce obiektów nie pojawił mi sie typ Rocket. Zniknęły typy obiektów Static camera , Target i inne.
Po odtworzeniu instalacji FB i zainstalowaniu AEP wszystko jest jak w opisie (Readme).
Skoro nie potrafisz dokładnie odpowiedzieć na pytanie zadane na Forum - nie odpowiadaj.
Leszek

raven

• Gość
V-1 w AEP
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 05, 2004, 14:54:26 »
Przepraszam. Uniosłem się.  Sprawa się wyjaśniła więc wycofuję bezczelną uwagę. Miłej zabawy w przewracaniu V1 na plecki Spitem.

Skruszony Raven

V-1 w AEP
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 05, 2004, 15:07:31 »
No właśnie tak w związku z problemami Leszka wpadło mi do głowy: czy AEP jest już z patchem 1.22? Czy w razie reinstalacji FB trzeba najpierw wgrać wszystkie patche?

V-1 w AEP
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 05, 2004, 15:22:46 »
Czy w razie reinstalacji FB trzeba najpierw wgrać wszystkie patche?

Uprościłem to sobie tak: cały katalog z działającą FB v1.22 (..\Ubi Soft\Forgotten Battles\ ) skopiowałem na inny dysk. Zainstalowałem AEP - zgodnie z Readme na dysku instalacyjnym - na istniejącą/działającą grę. Po tym "wypadku" ze zniknięciem niektórych obiektów usunąłem cały katalog (ręcznie) oraz wpisy rejestrowe (ręcznie).
Z drugiego dysku skopiowałem do c:\Program Files cały katalog Ubi Soft.
Sprawdziłem czy działa ver1.22 i powtórzyłem instalację AEP - jest OK.
Wygląda na to, że w rejestrach pozostają wpisy tylko po rejestracji AEP (nie sprawdzałem dokładnie) i to wystarcza do poprawnego działania.
Leszek

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
V-1 w AEP
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 05, 2004, 17:05:46 »
AEP można zainstalować na dowolną wersję FB, również tą "z pudełka" tj. 1.0.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

V-1 w AEP
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 05, 2004, 17:18:46 »
Dzięki za odpowiedzi! W razie czego będzie mniej roboty przy ponownej instalacji  :D

knocke

• Gość
Re: V-1 w AEP
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 05, 2004, 19:44:24 »
Cytat: Leszek957
... "Using the V-1 rocket" ..

hehe, tak mi cos wpadlo do glowy troszke z boku tematu - i nie jest to przytyk do kolegi Leszka957 bo cytowal on tylko README - ale V1 nie był żadną rakietą tylko pierwszym produkowanym masowo bezzałogowym samolotem odrzutowym (dokładnie z silnikiem pulsacyjnym którego niektórzy nie lubią nazywać odrzutowym bo to trochę tak jak nazwać Poldasa smochodem ale wiecie o co biega...).
Niby mała rzecz ale jakoś tak zgrzyta ..  :roll:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
V-1 w AEP
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 05, 2004, 21:11:53 »
AEP zawiera wszystkie poprzednie patche do FB, albo sie nadpisze (jak ktos ma) albo dopisze (jak ktos ma goly FB)

:shock:  Panowie, padłem na kolana, mozna podwazyc skrzydlem wystrzelony V-1 i tym samym zmienic jego tor!!! Niedowiarkom proponuje track sieciowy (ntrc) z P51 i V-1
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
V-1 w AEP
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 06, 2004, 12:18:15 »
Oto opis z readme:

Using the V-1 rocket

The V-1 rocket is a completely new object type with a new set of parameters. To use it, open Full Mission Builder, load a map, and in the object browser find a Rocket object set. From here you have a choice of a V-1 Ground and a V-1 Air object. These basically function the same, except the Ground object starts on a rail while the Air object starts in mid-air.

Oznacza to, że V-1 dodaje sie porzez dodatkową zakładkę w Object - Rocket. Niestety takiej zakładki, po prostu nie ma. Są wszystkie standardowe: aircraft, armor, ships itp. ale rocket Nein  :? Co ciekawe, wziolem sie na cwaniola i otowrzylem misje z P51vsV1 przez edytor by zobaczyc jak zatem tam ustawili mi te V1...i w tym momencie pociski w wersji Ground zniknely (chociaz misji nie zasejwowalem). Bardzo dziwna sprawa. Czyzby czasem zakladka Rocket sie ładowała, a czasem nie? Track natomiast zawsze dziala prawidłowo - co oznacza ze de facto V1 dalej gdzieś egzystuje... ktos sie dopatrzył już gdzie to jest?

www.yoyosims.pl

V-1 w AEP
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 06, 2004, 12:59:28 »
k.... u mnie to samo
trza bedzie sprobowac reinstall FB
Русский военный корабль, иди нахуй !!!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
V-1 w AEP
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 06, 2004, 14:48:24 »
No to kiszka, wychodzi na to ze pomaga jedynie reinstalka całej zabawki, albo moze podmienic tylko pliki od osoby, u ktorej dziala Object poprawnie? Wydaje mi sie, ze jest to kolejny bug, powinni to poprawic w najblizszym patchu zarowno jak odpalanie Kometa (I hope..)

www.yoyosims.pl

V-1 w AEP
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 06, 2004, 21:46:34 »
.... u mnie to samo
trza bedzie sprobowac reinstall FB

Oprócz tych "przygód" z V-1 przy instalacji AEP były jeszcze inne - nie pisałem bo bylo o V-1.
Zwróćcie uwagę na wybór maszyn w QMB i FMB - czy pojawiły się wszystkie nowe
i czy macie nowe pozycje przy wyborze eskadr np JG7 i LWP.
Korzystam z MAT i po pierwszej i drugiej instalacji AEP nie działał mimo trzech prób instalki MAT - "ręczne" czyszczenie rejestrów i jest OK.
Leszek

Kajzer

• Gość
V-1 w AEP
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 07, 2004, 12:07:18 »
Oleg pisał o tym na forum UBI, jak rozwiazać ten problem z V-1 ale nie pamietam który to był temat  :?

EDIT:
znalazłem  :D ale na netwings.org  :)

"For those who installed over 1.22 and dont have the V-1 in FMB, open bldconf.ini and paste this line at and you are done:

(builder.PlMisRocket,sectFile=com/maddox/il2/objects/rockets.ini)"

Czyli Ci którzy zainstalowali AEP na 1.22 i nie maja w FMB V-1, powinni wyedytowac plik bldconf.ini i dodać tam to: (builder.PlMisRocket,sectFile=com/maddox/il2/objects/rockets.ini)"  :)