Autor Wątek: Długość kampanii w FB - co definiuje  (Przeczytany 1374 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zeke

• ZB
  • *
Długość kampanii w FB - co definiuje
« dnia: Marca 18, 2004, 21:53:46 »
Inaczej pytając, w którym pliku która linijka? Do tej pory wystarczał mi IL2Stab, w którym miałem zaznaczone "Very Long" i było gut. Po zainstalowaniu AEP misje mam co tydzień, zamiast co dzień... W takim tempie to całą wojnę raz dwa przejdę, a chciałem jeszcze porządnie polatać z tymi niebieskimi hakenkreutzami na skrzydłach.
A IL2Stab jakoś nie  ukazuje się w nowej wersji ze wsparciem dla AEP.
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 18, 2004, 22:31:36 »
w pliku conf.ini wstawiamy dzial pewien a w nim parametry wedle uznania wybieramy:

[DGen]
CampaignMissions=Hard
MaxBomberSkill=3
RandomFlights=5
CampaignAI=Ace
CampaignLength=Medium
AirIntensity=High
GroundIntensity=High
MissionDistance=40

polecam tez il2 managera chociaz to wielka kobyla, albo il 2 mata do ladniejszych oznaczen, rowniez  historycznych.

ps. a to kolega Zeke tlumaczy dcg i gra w kampanie z domyslnego generatora   :?  :?:
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 18, 2004, 22:49:31 »
Dzięki za wskazanie konkretnego pliku, lubię wiedzieć co i po co jest w którym pliku (przyzwyczajenie z linuxów). IL 2 Managera zaraz ściągnę (ale też wersji nowej z okazji AEP nie widzę), IL 2 Mat używam.
DCG tłumaczę i używam do IL 2 Sturmovik. W FB domyślny. Wkrótce się to zmieni, jak tylko będą profile w DCG (udało mi się po ciężkich bojach, prośbach i groźbach namówić twórcę na tą opcję) - chodzi o to, żeby nie trzeba było przy zmianie z IL 2 na FB zaznaczać od nowa wszystkich opcji, czyli - żeby można było swobodnie używać do obu gier jednocześnie.  
To i ja rzucę kamieniem: a w il 2 Compare (w okienku startowym "Comare" :) ) nie ma Go 229!  :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 19, 2004, 08:29:32 »
Sam pomysł kampanii dyn. jak sie o nim mowi jest ciekwy. Ja jestem jednak zdania, ze kampanie tego typu sa malo interesujace i osobiscie ich nie lubie za wiejącą nudę. Na ogół brak scenariusza, pojawiajace sie (powtarzajace) ew. teksty, jedynie liczba maszyn sie zmienia i czasem typ. Po 10 misji w kampani z Bf110 wykasowalem ją, gdyż mnie juz wkurzała. Jednak kampanie tworzone przez graczy maja fajniejszy klimat i za kazdym razem mamy nowy opis działań co wprowadza dalej niepowtażalny  klimat w porównaniu do DCG. Oczywiscie nie umniejsza to zasług roli, jednak wole jak kampanie sa liniowe, a kazda nowa misja charakteryzuje się swoim opisem

Niech nikt nie zarzuca ze tak było w realu (no bo było i to nie podlega dyskusji)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 19, 2004, 22:16:07 »
Yoyo: generalnie masz rację, aczkolwiek kampanie liniowe mają jedną poważną wadę. Jak już ją przejdziesz, to nie ma sensu przechodzić po raz drugi - doskonale wiesz co i w której misji cię spotka. Dociągniesz z sieci ze dwie nowe kampanie, ale jak je ukończysz to wszyscy zaczną tworzyć misje do nowszej, wspanialszej wersji symulatora. A mając kampanie generowane dynamicznie zawsze możesz wrócić do starej, dobrej gry (khe, wszyscy wiedzą i tak, o której mówię :) ).
A jak się nudzisz, to ustaw sobie większą ilość samolotów w misji; kiedyś testując DCG coś takiego wrzuciłem i taki młyn się zrobił, że adrenalina mi uszami wyciekała :).