Autor Wątek: kłopot z hostem w HL  (Przeczytany 1536 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kakol

• Gość
kłopot z hostem w HL
« dnia: Marca 24, 2004, 09:05:19 »
Probowalem zrobic hosta w Hyper Lobby. Wszystko zrobilem, uruchomilem gre, ale nikt nie moze sie wlaczyc. Probowalem kilka razy.
Mam neostrade i siec. Neostrada jest podlaczona do jednego z komputerow sieci, a moj komputer laczy sie z internetem wykorzystujac polaczenie internetowe tego komputera.
Probowalem podlaczyc neostarade bezposrednio do mojego komputera, ale nic sie nie zmienilo.
Nie jestem specjalista od sieci itp.

Sufler

• Gość
kłopot z hostem w HL
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 24, 2004, 13:42:57 »
moj drogi masz NAT albo firewall na sieci  zalozony wiec niemozesz hostowac :) tak jak i ja:) jedyne co mozesz zrobic to poprosic admina o bodajze przekierowanie portu 21000 :)

wtedy bedziesz ponoc mogl:)

kakol

• Gość
kłopot z hostem w HL
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 24, 2004, 14:30:02 »
Niestety, to ja jestem tym adminem. :D
Mam firewall, ale wylaczalem go przy probach.
Cos tam o tym porcie 21000 obilo mi sie o oczy.
Caly czas nie wiem co i jak zrobic.
Tymczasem jeszcze pokombinuje, wylacze firewala i podlacze sie bezposrednio - razem tego chyba jeszcze nie sprawdzilem.

kakol

• Gość
kłopot z hostem w HL
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 25, 2004, 11:14:21 »
Nie wnikajac w zawilosci sieci i firewalli, podlaczylem neostrade besposrednio do mojego komputera, uruchomilem bezposrednie polaczenie z internetem, wylaczylem wszystkie firewalle (i te systemowe w XP i tego co go mam jeszcze), zrobilem hosta na ubi tym razem i nic. Podejrzałem - pokazuje ping*. Zrobilem na HL i tez nic (chociaz tam nie wiem jak podejrzec stan polaczenia).
Przeciez w tym ukladzie powinno dzialac, nie jest to program dla sieciowcow w koncu. Oczywiscie w druga strone wszystko chodzi ok (tzn bez problemu moge sie podlaczyc do kogos).

kakol

• Gość
kłopot z hostem w HL
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 29, 2004, 09:39:25 »
Z tego rozumiem, że bez bardziej zaawansowanych działań, wykraczajacych poza włączenie lub wyłączenie czegos tam w XP Home nie mogę zrobić hosta.
Można miec kwasy do windozy, ale jest to jednak standard, a nie jakiś wynalazek i to co powinno dzialac to powinno działać.
Przeciez żadna pożądna firma (np. ubi) nie robi gry, która (nawet w cześci tylko) nie działa pod obecnie standardowym systemem, czyli XP HE.
Chyba zapytam sie samego wielkiego UBI.