Autor Wątek: MS SideWinder force fedback 2  (Przeczytany 1845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Walczi

• Gość
MS SideWinder force fedback 2
« dnia: Marca 28, 2004, 14:21:55 »
Witam
Może ktoś z was posiada tego joya ,jesli tak to mam pytanie czy opłaca kupić sie go ,czy po pewnym czasi sa luzy itp. Aha wlaśnie do ilu byście dali za tego joya używanego bez gwarancji w bardzo dobrym stanie wizualnym i technicznym.

Zoom

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 28, 2004, 14:25:33 »
Mam MS Sidewinder FF 2.
Kupuj.
Jest mało ergonomiczny, ale używam go intensywnie od roku i ciągle działa tak samo. Żadnych problemów podobnych do logitecha.
Bardzo precyzyjny, duży zakres ruchu, no tylko ergonomia troszkę skopana.

Walczi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 28, 2004, 14:38:18 »
A można wiedziec ile za niego dałeś? :D  a jak nie to powiedz do ilu warto dać za używanego w stanie bardzo dobrym bez gwarancji

swier

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 28, 2004, 14:54:40 »
heloł
wujek też poleca. intensywnie katuję go od ponad 2 lat i działa bez zarzutu  8)

ale już go nie produkują z tego co wiem

serwusik!  :)

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 28, 2004, 15:26:57 »
Mocno uogólniając, to są tylko dwa typy sterownic bez osobnej przepustnicy: niedoścignione w ergonomii Logitechy Force3D (ew. Extreme bez FF,  poniżej w dół to ścierwo niestety psujące tylko opinię o tej firmie) oraz niedoścignione w precyzji MS Sidewinder FF2 (i pozostałe z tej serii w dół). Dla mnie osobiście nie ma latania bez FF bo to jak lizanie cukierka przez papierek, ale co kto lubi; bez FF lata sie na pewno łatwiej i zdecydowanie łatwiej się celuje. Kiedyś z Zoomosławem doszliśmy do wniosku, że ideałem byłby MS Sidewinder FF2 w obudowie Logitecha.  Niestety, poza Szmajserem, nie ma ideałów na świecie :wink: .
Pozdrawiam Cię serdecznie WWK (Wielki Wąsaty Kufajmanie).

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 28, 2004, 16:40:06 »
Warto dla tego wynalazku deBilla zgrzeszyc......lolololol :lol:  :lol:  :lol: Sam uzywam MS FF Pro, starszego brata FF2 i nie ma bata na ten sprzet. Ja swojego podlaczam i mam z banki, kalibracje, naprawy po serwisowe itp.Nowka kosztuje +/- 400 zl wiec jezeli wyrwiesz go taniej to jeszcze lepiej. Nie martw sie jezeli nie byl otwierany to ten joy przezyje kilka nastepnych 8) . No i tak jak powiedzial swirek Swier MS juz zaprzestal produkcji urzadzen do gier serii Sidewinder :|
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Ger0nim0

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 28, 2004, 18:47:45 »
Jeżeli joy jest tak samo zrobiony jak mysz z pod znaku MS to jest to zapewne CUDO. Mysz MS mam jeszcze w kartoniku działająca sprawną i niezapomnianą jeżeli chodzi o precyzję, niestety RS jest potrzebny a nie mam 2 :( .
Logitech z FF tutaj nie zmienie swojego zdania Tylko ten joy "leży" mi w dłoni, a ostatnio jeszcze bardziej się przekonałem do tej marki, troszkę w lewo działanie było niestabilne, do serwisu, wymiana na nowy - uje :D pozatym jak szanowny kolega Górniak :-P napisał latanie bez FF to całkiem inna zabawa może i łatwiej, ale nie ma radochy.

pilotelka

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 29, 2004, 16:43:48 »
Polecam gorąco. Sam posiadam 2 szt.
Jeżeli ma ktoś nawet używanego do 300 zł z chęcią odkupię. Pozdrawiam.