Autor Wątek: NachtJagd, Willkommen! : Kampania dla AEP  (Przeczytany 3989 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Black_Bird

• Gość
NachtJagd, Willkommen! : Kampania dla AEP
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 31, 2004, 20:44:47 »
Właśnie ściągam tą kampanie, jak dokończe i pogram to wtedy ją zkomętuje. Ale myśle że Yoyo nas nie zawiedzie.

Doktor M

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 01, 2004, 09:40:43 »
Kampania już ściągnięta. Chwilkę pograłem (w sobotę exam, to za długo nie mogę :( ), ale  pierwsze wrażenia suuupeeer!!!!  :P

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 01, 2004, 09:48:46 »
Cieszę się. Jak już ktoś przejdzie cos wiecej piszczie, gdyz testowalem ją właświe tylko ja. Moglem cos przeoczyc. Kazda misje przechodzilem po 2,3 razy by dograc wiele spraw ale moglo cos umknąc. W wielu przypadkach zadanie nr1 to powrot do bazy a reszta to cele drugorzedne. Nalezy wtedy wyladowac na lotnisku (czasem podkolować zgonie z celem Recon na mapce)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 01, 2004, 19:34:34 »
Jeśli ktoś ma problem z ladowaniem na 110-tce (samolot bardzo powoli wytraca predkosc i czesto mozna przeleciec po prostu lotnisko nawet na klapach) radze ladowac na jednym silniku, a drugi ustawiamy smiglo w chorągiewke (feather prop.) wtedy hamulec murowany, radze to zrobic 1km przed lotnichem

www.yoyosims.pl

JOY

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 13, 2004, 17:22:52 »
Witam od dawna przeglądam te formum (raczej wole się wypowiadać na temat Combat Mission gdzie indziej) ale dopiero ten dodatek skłonił mnie do rejestracji :)

A więc moje spostrzeżenia.

Muzyka THE BEŚCIOR szkoda że po kilku linijkach się powtarza ale po prostu czuje się klimat tamtych lat ech.....

Co do misji to all ok tylko jest maly klopot z tym że samoloty npla jak dolecą do swojego punktu docelowego to krążą w kółko a wtedy łatwo je zestrzelić ....

Misja z Bismarkiem jest przesrana i umieścił bym ją raczej na końcu, wiem wiem daty ale koniec nie jest zbyt trudny a misja z Bismarkie tak. Zresztą wg. mnie tylko fuksem ją idzie przejść.

Najbardziej podobała mi się misja z atakiem na wrogie lotnisko po prostu coś innego niż normalnie wroga artyleria zawsze mnie "zaliczy" :573:

Opisy do misji to po prostu miodzio jakbym książkę czytał, fajny zresztą pomysł bo normalnie raczej w misji nie związujemy sie z bohaterem, a tu czuć pewnym sentymentem do niego.

Wstawki "filmy" między misjami... oki ale za moło się w nich dzieje  :500:  

Jednym słowem kawał dobrej (nikomu nie  :diabel2: ) potrzebnej roboty.
TAK DALEJ a chłopcy od Ila podpiszą z tobą kontrakt :568:  Czego tobie i sobie życze

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 13, 2004, 23:34:19 »
Co do ostatniego waypointu wrogich samolotow niestety jest jak jest. Chyba nie ma opcji gdy samolot AI znika w powietrzu, a przynajmniej ja nic na ten temat nie wiem (i kilku jeszcze innych). Po prostu jak jest, ostatni waypoint to krazy nad nim do upadlego, aż wyczerpie sie paliwo.

www.yoyosims.pl

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 14, 2004, 00:07:35 »
mozesz ustawic Waypont na droge powrotna do domu i dac mu na lotnisku landing:))))

hi hi hi

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 15, 2004, 16:05:07 »
Jasne mozna by tak zrobic, problem jest jednak taki, ze w czasie trwania kampanii cala francja jest juz opanowana przez III Rzesze, oznaczaloby to ladowanie grup bombowcow na terenie okupowanym, co byloby chyba dosyc dziwne chyba nie ?  :D

Co do opisów - fajnie, ze ktos to zauwazył. Faktycznie opisy mialem na celu stworzyc bardziej barwne i inne niz tylko : misja: blalala, cel: blalaa itp. Cieszę się, że się spodobało.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 15, 2004, 16:38:34 »
Idę w Twoje śłady YoYo , klecę coś na wzór Twojej kampanii dla pilota myśliwskiego poczynając od okresu wiosny 1940 r z małą fabułką obejmujacą w miarę możliwości jak najwięcej frontów, jednak wstyd by było to publicznie pokazać z uwagi na szereg błedów merytorycznych związanych zarówno z tematyką samego lotnictwa jak i historii - co wynika z mojego niedouczenia w tym zakresie i jeszcze niestety braku odpowiedniej wiedzy . W gruncie rzeczy fikcja luźno związana z historią. Tak że na razie tylko " cosik pod siebie.dla własnego użytku" :D  :D
 Pomysł z fabuła faktycznie niezły - z zaciekawieniem wrzuciłem kampanię choćby dla samego jej przeanalizowania i poczytania "full description"( pomimo braku dodatku AEP w moim FB) - wrażenia pozytywne !!!

Tak na marginesie to w tym temacie widzę szerokie pole do popisu dla innych forumowiczów , którzy mogliby także pokazać coś niecoś własnej produkcji - wymyśloną przez siebie kampanię - nieważny okres wojny , kraj , samolot , ważny niezły " fun." :lol:  
 A może mały konkursik na tworzenie najciekawszej kampanii ???? :564:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 15, 2004, 18:15:08 »
Konkursik to raczej ciezko. Musialaby byc nagroda, poza tym jakie kryteria? Widzac tez zapal do robienia kampanii ciezkoby bylo sklecic taki konkurs. Ogolnie jestem za robieniem kampanii, czesto wole po prostu przejsc jedna misja offline z jakiejs ściągniętej kampanii niz pchac sie online kiedy wiem ze mam tylko np. 30 minut i tylko sam sie flustrowac ze zaraz spadam, albo flustrowac innych. Lubie zreszta miec podklad historyczny pod misje, to daje fajny klimat. Juz od dawna probuje przepchac pomysl na stworzenie kampanii polskiej, gdzie zaczynaloby sie na P-11 potem ucieczka do Rumunii, dalej pare misji jako pilot we francji i dalej juz na spicie czy hurrim w anglii. Mysle ze klimat bylby wysmienity, polskie speech packi, filmy, skiny itp. Naprawde moglby byc fajny produkt. Potrzeba by tylko kilku osob, ktorzy zajeliby sie konkretnym okresem i ktos kto to skleci do kupy potem...

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 15, 2004, 19:11:22 »
Pomysł na taką kampanię zaiste wart grzechu !! :D  :D

Mogę juz zaoferować swoją pomoc .. w postaci wypróżniania popielniczek po fayach wypalonych przez zapracowanych twórców owego dzieła , tudzież poprzez donoszenie piffa ewentualnie poprawiając błędy ortograficzne powstałe podczas pisania "description" :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Myślę że zdolne do tego  i "kumate " w temacie   osoby by się znalazły i to daleko szukać nie trzeba- czego dowodem jest chocby to forum, gorzej z chęciami, czasem i zorganizowaniem wszystkiego  "do kupy". Poza tym co z motywacją?

Jeśli chodzi o konkursik- to kryterium ? ... hmm - choćby ocena forumowiczów ( ankieta ?), nieco gorzej faktycznie przedstawiałby się problem nagrody
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php